"Aranyos" rajt a Budapest Bajnokság nyitó napján

Asztalitenisz 2017.01.27.
A 2017. évi újonc,serdülő és ifjúsági Budapest Bajnokság fiú versenyszámainak a BVSC-Zugló adott otthont míg a lányoknak az Ormai László csarnok. Három versenyszámból két aranyat és egy bronz érmet hoztunk haza.

A nyitó napon az újonc versenyszámokat rendezték meg ( U11,U12,U13). Az újoncok legkisebb korcsoportjában Török Seiya a csoport meccseit megnyerve került a főtábla legjobb 16 játékosa közé. Az első fordulóban nagy mérkőzésen 3:2-re multa felül mohácsi ellenfelét majd a következő mérkőzésen magabiztos győzelemmel jutott az elő döntőben ahol Szántosi Dávid a későbbi győztes állta útját. Benczik Dóra szintén megnyerte csoportját és jutott fel a 16-os főtáblára ahol a legjobb 4 közé jutásért szenvedett vereséget 1:3-ra.

A 12 éves korosztályban nagy örömünkre Ksi-s arany született ami Straubinger Balázs nevéhez fűzödik.Balázs remekül játszott ami azt is mutatja,hogy senkinek nem sikerült megszorongatnia mind összesen egyetlen szettet vesztett ebben a versenyszámban. Fehér Márton csoport másodiként jutott fel a főtáblára ahol a legjobb 8 közé jutásért szenvedett vereséget. Stefán Ábel,Trungel Mirella,Kovács Ágnes sajnos nekik nem sikerült a tovább jutás a csoportból.

Az összevont versenyszámban (U13) ismét örülhettünk hiszen Huzsvár Erik is végre asztalhoz állt és győzőtt is. A döntőben a tolnai Balogh Bencét győzte le 3:1-re. Straubinger Balázs a nála egy évvel idősebbek között az 5.helyet szerezte meg. A lányoknál a legjob 32 közé jutás csak Trungel Mirellának sikerült majd 1:3 vereséget szenvedett a statisztika játékosától Nagy Lilitől.

Fotók
Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.