10000méteres OB

Atlétika 2017.05.02.
Az idei évben kedvezett az időjárás a futóknak

Az idei 10000méteres Magyar Bajnokságot a Pasaréti Vasas pályán rendezték. Tavalyi évhez képest idén sokkal barátságosabb idő fogadta az indulókat. Idén szélmentes, futáshoz ideális hűvös időjárás volt. Férfiak 2 futamban a nők 1 futamban vetélkedtek a bajnoki címért. KSI számára fontos verseny a nők rajtjával kezdődött. Versenyzőnk Weiler Virág is elrajtolt. Ami érdekesség hogy a Svájcban élő Papp Krisztina is indult a versenyen célja a VB szint teljesítése volt. Azonnal élre állt és nagy irammal kezdett és faképnél hagyta versenyző társait. Weiler Virág Böhm Lilla edzőtársával futott a 3-4. helyen a saját ritmusukban, majd Virág 3000méternél már érezte hogy ez nem az ő napja lesz pedig jól felkészült erre a versenyre. A rajt utáni sorrend maradt végig majd a cél előtt Virág az 5. helyre került. Weiler Virág egyéni csúcsot futott és az U23-as ok között a Magyar Bajnoki dobogó tetejére állhatott.

Ezután következett a férfiak viadala. Az esélyesek közül mindenki rajthoz állt, senki nem hiányzott a mezőnyből. 7000méternél a tavalyi bajnok Kovács Benjamin élre állt, attól kezdve a helyezésekért ment a kűzdelem. Az ex KSI-s Honti Attila 5. helyre szorult.

A Magyar Liga versenyen nagyszerű versenyzéssel egyéni csúcsokat futva az ifik között Kasoly Benedek 3. helyezést ért el míg a serdülőknél Gergácz Bence ezüst érmet szerzett.

Gratulálunk a futóknak, további kitartó munkát kívánunk!

Fotók
Videók

Ajánló

Ügyesek, gyorsak és pontosak voltak az utolsó Sport XXI versenyen a KSI legkisebb atlétái
Jól szerepeltek a rúdugró lányok
Ünnepi hangulat övezte a rendezvényt
A 2016-os évet távolugró háziversennyel zártuk
Újévi fedett pályás verseny Dunakeszin és rúdugró verseny Budapesten