Olimpiai Reménységek Versenye Tatán

Öttusa 2016.11.09.
Az Olimpiai Reménységek multi-sport versenyeit (Olympic Hopes) 1990-től rendezik meg...

...Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia együttműködésével. A 2016. évben 28 sportágban 42 Olympic Hopes sportesemény került megrendezésre.

Az öttusában ezen a hétvégén, október 28-30. között Tatán szervezték meg az idei év reménységeinek versenyét.

A Tatai Edzőtábor, mint versenyhelyszín – a 3 pályás 25 m-es kis uszoda ellenére is-  tökéletesnek bizonyult. Az egy éve felújított vívóterem, a kosárlabda pályán felépített lőtér és a festői környezetben zajlott futás során remek hangulatú, családias esemény szemtanúi lehettünk.

A négy rendező országon túl a Magyar Öttusa Szövetség megnyitotta a kapukat egyéb nemzetközi öttusa szövetségek előtt is. A jelentkező országok három (úszás és kombinált szám)- és  négytusában (úszás, vívás és kombinált szám) mérettették meg magukat Ifjúsági A és Ifjúsági B kategóriában.

Hétvégén az egyéni tusák mellett csapat és mix váltó versenyen nyolc ország versenyzői (magyar, angol, szlovák, ukrán, portugál, cseh, belorusz, lett) indultak.

A vasárnapi mix verseny érdekessége volt, hogy a nemzeti váltókon túl, nem hivatalosan lehetőség nyílt arra, hogy a pár nélkül maradt, különböző országok versenyzői együtt indulhassanak. Az Olympic Hopes szellemiségét hűen tükrözi ez a rugalmasság és bensőséges kapcsolat, nem utolsósorban segítve az országok versenyzői közötti  kapcsolatteremtést.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Az Olimpiai Reménységek multi-sport versenyeit (Olympic Hopes) 1990-től rendezik meg...
Kasza Róbert bronzérmet nyert a katari "Bajnokok bajnoka"- elnevezésű nemzetközi öttusaversenyen.
Bruckmann Gergő (KSI SE) nyert a Budapest Bajnokság és Hegedűs István Emlékverseny második napján a férfiak mezőnyében. Második helyen szintén KSI-s versenyző, Regős Gergely végzett, a dobogó legalsó fokára pedig Horváth Norbert (UTE) állhatott.
Kiválóan szerepeltek a KSI-s lányok a hétvégi utánpótlás országos bajnokságon: egyéniben Boros Alexandra arany-, Gulyás Michelle ezüstérmet nyert, a Boros Alexandra – Bánki Adél – Sarcia Borbála összeállítású trió pedig a csapatverseny harmadik helyét szerezte meg.
A Diapolo Junior Országos Bajnokság férfi mezőnyében - mely egyúttal válogató is volt a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint az Ifi „A” Európa-bajnokságra és világbajnokságra - a maximális 38 induló nevezése már jelezte a hatalmas érdeklődést, ami a színvonalon is meglátszott, ugyanis nagyon jó versenyt láthattak az érdeklődők.