Az ifjúsági olimpián is az érem Gulyás Michelle célja

Öttusa 2018.10.03.
A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.

Az idei összes felnőttversenyre úgy tekintettem, hogy tökéletes felkészülési lehetőség az ifjúsági olimpiára. Az egész évet az ötkarikás játékokra építettük, ezért versenyeztem szinte végig a nálam idősebbek között. Az volt a legszebb az egészben, s szerintem Mexikóban ez volt a sikerünk titka is a váltóbeli társammal, Bruckmann Gergővel, hogy lazák és felszabadultak lehettünk. Remek volt a miliő. Az, hogy dobogóra állhattunk, nekem már csak a hab volt a tortán.

− Mekkora önbizalmat ad az ifjúsági olimpiára a nagyok között szerzett ezüst?

 

− Egyértelműen ösztönzően hat. Sokkal jobban várom, ugyanakkor most nagy nyomás nehezedik rám azzal, hogy az ifjúságiak között kell bizonyítanom. Az idei korosztályos világbajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem: hetedik lettem. Persze ez is szép eredmény, főleg úgy, hogy előtte egy hónapig sérüléssel bajlódtam, de összességében azért jobb szereplésben reménykedtem.

 

− Azt mondod, nagyobb lesz a nyomás rajtad Argentínában.

 

− Igen, mert teljesen más lesz a mezőny, így másként is kell versenyezni. Éppen emiatt az utolsó néhány hétben arra helyeztük a hangsúlyt a felkészülésemben, hogy ki tudjam zárni a külső tényezőket – például a lövészetnél, hiszen az öttusában leginkább a technikai számok döntenek a helyezésekről.

 

− Elégedetlenül térnél haza, ha nem állhatnál dobogóra Buenos Airesben?

 

− Az attól függ. Ha úgy nem sikerülne érmet nyernem, hogy minden a tervek szerint ment, akkor nem. Meg tudnám nyugtatni magam azzal, hogy a felnőtt vébén elért eredményem nagyon jó alap a jövőmet illetően. Mindazonáltal nyilván nem az a célom, hogy lecsússzak a dobogóról, hiszen éremért utazom, s mindent meg is teszek azért, hogy a nyakamba akasszák.

 

Az utánpotlassport.hu cikke

Fotó:MTI/Kovács Tamás

Fotók
Videók

Ajánló

Az Olimpiai Reménységek multi-sport versenyeit (Olympic Hopes) 1990-től rendezik meg...
Kasza Róbert bronzérmet nyert a katari "Bajnokok bajnoka"- elnevezésű nemzetközi öttusaversenyen.
Bruckmann Gergő (KSI SE) nyert a Budapest Bajnokság és Hegedűs István Emlékverseny második napján a férfiak mezőnyében. Második helyen szintén KSI-s versenyző, Regős Gergely végzett, a dobogó legalsó fokára pedig Horváth Norbert (UTE) állhatott.
Kiválóan szerepeltek a KSI-s lányok a hétvégi utánpótlás országos bajnokságon: egyéniben Boros Alexandra arany-, Gulyás Michelle ezüstérmet nyert, a Boros Alexandra – Bánki Adél – Sarcia Borbála összeállítású trió pedig a csapatverseny harmadik helyét szerezte meg.
A Diapolo Junior Országos Bajnokság férfi mezőnyében - mely egyúttal válogató is volt a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint az Ifi „A” Európa-bajnokságra és világbajnokságra - a maximális 38 induló nevezése már jelezte a hatalmas érdeklődést, ami a színvonalon is meglátszott, ugyanis nagyon jó versenyt láthattak az érdeklődők.