Gulyás Michelle csapatban junior Európa-bajnok

Öttusa 2018.06.20.
A Barcelonában megrendezett junior Európa-bajnokság női döntőjének napján Guzi Blanka ezüstérmes lett, a Guzi Blanka - Gulyás Michelle - Kalincsák Eszter összetételű magyar csapat pedig aranyérmet szerzett.

Egyéniben Gulyás Michelle a 4., Kalincsák Eszter a 11., Kiss Virág pedig a 24. helyen végzett.

“Ahol két versenyző is éremért fut és a csapat aranyat nyer, az a verseny számunkra igazán pozitív mérleget mutat”- értékelt Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

A még U19-es korosztályú Gulyás Michelle remekül kezdte a vívást, bár a végére kicsit elfáradt. A női szövetségi kapitány azzal a megfontolással nevezte a junior kontinensviadalra, hogy a vívást pozitív érzésekkel fejezze be és ez sikerült. (18/10-es eredményével a negyedik helyen végzett)

Lovaglásban mindössze két verőhibája volt, talán ez a néhány pont volt, ami elválasztotta a dobogótól.

 

Forrás: pentathlon.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Az Olimpiai Reménységek multi-sport versenyeit (Olympic Hopes) 1990-től rendezik meg...
Kasza Róbert bronzérmet nyert a katari "Bajnokok bajnoka"- elnevezésű nemzetközi öttusaversenyen.
Bruckmann Gergő (KSI SE) nyert a Budapest Bajnokság és Hegedűs István Emlékverseny második napján a férfiak mezőnyében. Második helyen szintén KSI-s versenyző, Regős Gergely végzett, a dobogó legalsó fokára pedig Horváth Norbert (UTE) állhatott.
Kiválóan szerepeltek a KSI-s lányok a hétvégi utánpótlás országos bajnokságon: egyéniben Boros Alexandra arany-, Gulyás Michelle ezüstérmet nyert, a Boros Alexandra – Bánki Adél – Sarcia Borbála összeállítású trió pedig a csapatverseny harmadik helyét szerezte meg.
A Diapolo Junior Országos Bajnokság férfi mezőnyében - mely egyúttal válogató is volt a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint az Ifi „A” Európa-bajnokságra és világbajnokságra - a maximális 38 induló nevezése már jelezte a hatalmas érdeklődést, ami a színvonalon is meglátszott, ugyanis nagyon jó versenyt láthattak az érdeklődők.