Győzelem és második hely a Molnár János Emlékversenyről

Asztalitenisz 2017.02.05.
Huszon kettedik alkalommal szervezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Molnár János emlékének szentelt asztalitenisz-viadalt Budapesten. A 13 éves fiú 1995-ben versenyre utazott, amikor autóbalesetben elhunyt, így klubja, a BVSC-Zugló minden évben ezzel a versennyel adózik emléke előtt.

A négynapos versenyre 14 ország 215 versenyzője nevezett.  Csütörtökön az U11-es és U12-es újonckorosztály versenyeit rendezték meg. Az U12-.es kategoriában a legtovább jutó magyar játékos tőlünk volt, Straubinger Balázs személyében aki az 5-8 helyen végzett és a verseny győztesétől kapott ki az angol Aadil Anandétól 2:3-ra. Az U13-as korosztályban 88-an álltak asztalhoz. Reggeltől estig mentek a küzdelmek a csarnokban és végül Magyar himnuszt hallhattunk hiszen Huzsvár Erik állhatott a dobogó legfelső fokára akitől a verseny során egy szettet tudtak elcsenni. A döntőben a spanyol Pau Lloretett múlta felül 3:0-ra.

Szombaton a serdülők álltak asztalhoz. A selejtező csoportból ketten tudtak tovább jutni a mieink közül Terék Norbert és Huzsvár Erik került fel a 64-es főtáblára. Erik a legjobb 8 közé tudta beküzdeni magát ahol a verseny első számú kiemeltje ellen az Ír Cathcart Owentől szenvedett vereséget 1:3 arányban. Norbi az elődöntőben került össze az Eriket búcsúztató Ír fiúval azonban sima 3:0-as győzelemmel lett vége a találkozónak. A döntőben a hazai pályán versenyző Both Olivérrel (BVSC ZUGLÓ) került össze ahol a Bvsc-s fiú diadalmaskodott 3:0-ra.

 

Fotók
Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.