Hungarian Mini Cadet Open

Asztalitenisz 2017.01.07.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Két korosztályban egyéniben összesen 216,míg csapatban 93 nevezés érkezett a péntektől vasárnapig tartó magyar nyílt újonc nemzetközi asztalitenisz bajnokságra.

Klubbunkat összesen 9 gyerek képviselte. Nagyon erős és színvonalas mezőny gyűlt össze az angyalföldi sportközpontban. Huzsvár Erik és Straubinger Balázs amellett,hogy klubbunkat képviselik, Magyar válogatott színekben vesznek részt a versenyen. A többiek a szakosztály színeiben versenyeznek, náluk főleg a játék lehetőség és a tapasztalat gyűjtés volt a fő szempont,de ígyis volt aki kellemes meglepetést okozott. Török Seiya Krisztián korosztályában a csoportja 3. kiemeltje volt és nagy meglepetésre elsőként jutott tovább a főtáblára miután legyőzte honfitársát Dobót és a csoport első kiemelt Svéd versenyzőjét,így bejutott a legjobb 32 közé és holnap folytathatja a versenyt.

Huzsvár Erik( U13) a verseny első számú favorítja magabiztosan nyerte csoportját és került a legjobb 64közé. Straubinger Balázs (U13) első mérkőzését nagy csatában megnyerte viszont a második mérkőzésén a csoport kiemelt Dán ellen jó játékkal sajnos nem sikerült a bravúr. Balázs a papírforma szerint másodikként jutott tovább a legjobb 64közé.

A többi versenyzőnknek nem sikerült a továbbjutás a csoportjukból így ők holnap a vigasz ágon folytatják a versenyt. (U13:Fehér Márton,Stefán Ábel,Trungell Mirella,Kovács Ágnes Abigél,Szimán Barbara U11: Benczik Dóra)

(Török Seiya Krisztián)

 

Fotók
Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.