Készülődés az EYOF-ra

Atlétika 2017.07.06.
Gebauer Maja ifjúsági rúdugrónk tagja a magyar csapatnak

Gebauer Maja 11 éve atletizál és 7 éve kezdte a rúdugrást. 8x nyert korosztályos Magyar Bajnoki címet, 1x csapatban és 7x egyéniben. Ezen kívül egyszer második lett a felnőtt fedettpályás bajnokságon. Július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál magyar csapatának tagja az eredményes KSI-s atléta. Gach Gergő edzővel 7 éve közösen dolgoznak.   Ma délelőtti edzése után kérdeztem őt és edzőjét pár héttel az EYOF előtt.

Hány edzésed van egy héten és hogy készültél eddig az évben?

Iskolaidőben 9 edzésem van egy héten a versenyek előtt valamivel kevesebbet szoktam edzeni. A verseny előtti napon mindig pihenek, az kell, hogy átgondoljam fejben a dolgokat, hogy kicsit kiszakadjak a mindennapi közegből. A verseny előtti utolsó hét elején napi kettőt edzek a hét második felében már csak egyet.

Milyen típusú edzésmunkát végzel?

Kétféle technikai edzésem van, rövidből, amikor főleg a fellendüléseket és apróbb hibákat javítunk és a hosszúból a különböző méretű rudakkal ismerkedek és próbálom a nekifutással összekapcsolni, amit rövidből begyakorolunk. Ezen kívül van futóedzésem, kondis edzésem, medicines edzésem, tornaedzésem és egy speciális eszközzel mélyizmokat fejlesztek.

Mi van még vissza az EYOF-ig? Mi az amit még meg kell csinálnod az elkövetkező két hétben?

Még gyorsulnom kell, és kapok két új rudat azokkal szeretnék ismerkedni mindenképpen.

Hogy sikerültek a versenyeid az elmúlt időszakban?

Viszonylag jól sikerültek, az eredményem fokozatosan javult versenyről versenyre. 370cm-nél tartok, ez az egyéni legjobb eredményem.

Mit mond neked az edződ? Biztosan büszke rád és sokat bíztat téged?!

Igen, de a büszkeség ritkán látszódik rajta! Mindig van mit javítani a mozgásomon, kevés alkalommal láttam őt elégedettnek.

Várod az EYOF-ot? Ismered az ellenfeleidet?

Természetesen várom! Nem nagyon ismerem őket, szerintem nem találkoztam még velük.

Az edzőt kérdezem: Gergő! Mi lesz az EYOF-on? Mire számítasz?

Nem lehet tudni, hogy milyen mezőny lesz, hogy hányan mennek Európából Ifjúsági Világbajnokságra vagy az EYOF-ra. Azt szeretném, hogy legalább döntőbe kerüljöni! Meg kell célozni a dobogó közelébe kerülni, de leginkább dobogóra állni. Maja fellendülésén még van mit javítani, ha ez sikerül, akkor nem kizárt a 20cm-es fejlődés.

Nagyon sok sikert kívánunk a versenyhez és a felkészüléshez! Maja, nagyon szurkolunk neked!

 

 

Fotók
Videók

Ajánló

Ügyesek, gyorsak és pontosak voltak az utolsó Sport XXI versenyen a KSI legkisebb atlétái
Jól szerepeltek a rúdugró lányok
Ünnepi hangulat övezte a rendezvényt
A 2016-os évet távolugró háziversennyel zártuk
Újévi fedett pályás verseny Dunakeszin és rúdugró verseny Budapesten