Két arany,egy ezüst és két bronz-első hely a képzeletbeli éremtáblázaton

Asztalitenisz 2017.01.15.
Most vasárnap rendezték a Budapesti régiós asztalitenisz bajnokságot újonc korosztályban a budai Ormai László sportcsarnokban. A leány vezetőegyesület, a Statisztika otthonában nagyon jól sikerült a szereplés a KSI-S fiataljainknak.

A 11 évnél fiatalabb lányok versenyében az indulók száma korántsem nevezhető kimagaslónak,ám annál nagyobb izgalmakat hozott ez a versenyszám,melynek végén Benczik Dóra megszerezte első érmünket,azzal,hogy a dobogó második fokára léphetett fel.

A fiúknál,ugyanebben a korcsoportban született talán a verseny legnagyobb meglepetése,Török Seiya Krisztián szereplése. A Ninja becenévre hallgató Krisztián nem kezdett jól,selejtező csoportjában csak másdoik lett,ez azonban elég volt a főtáblára jutáshoz,ahol viszont nem kevesebbet vitt véghez,minthogy megnyerte a versenyt.Külön dícséret illeti,amiért a verseny döntőjében azt a Cseri Ádámot (BVSC-ZUGLÓ) verte 3-2-re,akitől a selejtező csoportjában 3-0-s vereséget szenvedett.

A leányok (U13) korosztályában a délelőtt már egy ezüstöt szerző Benczik Dóra most egy bronzéremmel kellett,hogy megelégedjen.Mellette a dobogón Trungel Mirella szintén bronzéremmel a nyakában végzett,habár nagyon közel volt a döntős szerepléshez.

A fiúknál beigazolódott a papírforma, Straubinger Balázs simán végig menetelt a mezőnyön a döntőig,egyetlen játszmát sem veszítve,a döntőben viszont nagy csatában felülmúlta a BVSC-s ellenfelét is,így megnyerte második aranyunkat.

Szimán Barbara, Stefán Ábel (U13) nem jutottak tovább selejtező csoportjukból.

Fotók
Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.