Két aranyérem Mohácsról

Asztalitenisz 2017.05.15.
Az idei év Újonc Országos Bajnokságot Mohácson rendezték meg a hétvégén. A fiúknál 88 nevezés érkezett a lányoknál 55.

Hat versenyszámot rendeztek meg szombaton és vasárnap U11,U12 U13 (leány,fiú). Az első nap az U11 és U12 versenyszámokat rendezték meg.

Délelőtt az U11-ben Török Seiya az 5-8 helyen végzett. Benczik Dóra a legjobb 8közé jutásért kapott ki.

A délután folyamán kezdték meg az U12-es versenyszámot ahol a Szülinapos Straubinger Balázs örülhetett a legjobban,hiszen élete első Magyar Bajnoki címét szerezte meg.Az elődöntőben nagy hátrányból (5:9 1:2) sikerült fordítania és nyernie. A döntőben páros társát az orosházi Molnár Leventét győzte le 1:3-ra.

Vasárnap rendezték meg az összevont versenyszámot ahol nagy reménységünk Huzsvár Erik is asztalhoz állt. Erik magabiztosan mindössze egy szettet vesztett a vasárnapi napon és lett a Magyar Bajnok.  Ezzel már 5X Magyar Bajnoknak mondhatja magát.

 

Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.