Kicsiként a nagyok Közt! Irány a Vb!

Kajak-kenu 2017.07.09.
Hétvégén Szolnok adott otthont a 2. Felnőtt, U23 és Ifjúsági VB válógatónak.

Nagyszerű verseny zajlótt hétvégén Szolnokon, ahol a versenyzőink a Világbajnoki indulásért küzdöttek!

Női Ifjúsági csapatunk kitett magáért, ahol 5 VB számból 4-ben ksi-s versenyző indul! A K1 Női 1000m-en a mindössze 15 éves Kőhalmi Emese kimagaslótt a mezönyből és tisztán hozta ezt a futamot. Mögötte a szintén 15 éves barátnője Rugási Csilla ért be.

K4 női Ifi-500m-en Biben Karina-Kovács Petra Sára( Tatai Hódy)-Csikos Zsóka(Esztergom)-Lucz Anna(Ute) nagy meglepetésre 1. helyen értek be,azonban várt rájuk még egy szétlővés, amit szintén meg tudtak nyerni. Így ez az egység indulhat a Világbajnokságon.

K1 női Ifi 500m-en Gazsó Dorka magabiztosan versenyezve szerezte meg az első helyet.

K2 női 500m-en Biben Karina-Bakó Olga az Eb bajnoki cím után ezt a válógatót is meg tudták csinálni, nekik is szurkolhatunk a VB-n.

K1 Férfi ifi 1000m-en Varga ádám ismét nyerni tudott.

K4 női U23 500m-en a Racskó Fruzsina-Szabó Ági-Malcsiner Eszter (Ute)-Szénási Zsófia( Ute) egység diadalmaskodott, így ők is U23 Vb indulók lettek.

K2 női Felnőtt 200m-en a még U23-as korú Szabó Ágnes és a honvédos Hagymási Réka másodszorra is meg tudták nyerni a versenyt, így élete első felnőtt VB-jére készülhet!

C2-1000m-en nagy verseny zajlott Korisánszky Dávid-Mike Róbert és Vasbányai Henrik-Kiss Tamáss (Csepel) egység között, azonban másodszorra is a Korisánszky-Mike bizonyult jobbnak, így ők utazhatnak az augusztusi Vb-re Racicébe. Korisánszkyék a kenu kettesek 500m-én is elsők lettek.

 

 

Videók

Ajánló

A MOB és a Szentkirályi által májusban elindított Szentkirályi Tehetségprom egyik díjnyertese Gazsó Alida Dóra KSI SE 16 éves világbajnok kajakosa!!
Egy rövid olimpiai értékelés a Mike Róbert, Vasbányai Henrik párostól és edzőjüktől Oláh Tamástól!
Hétvégén megrendezték a már hagyományosnak számító Nagy Hideg-Hegy futást a kajak-kenusok részére.
Gazsó Dóra Alida, sokaknak csak Dorka, aki az idei évben kétszer is felállhatott a Minszkben megrendezésre kerülő ifjúsági Világbajnokság dobogójának a legfelső fokára. Nemrégiben nagy örömünkre bekerült a szentkirályi tehetségprogramba.
Kajakos gyermekeink màr több, mint egy hònapja elkeztèk a tèli felkèszülèst.