Nagy Botond az V. helyen zárta az Európa Bajnokságot

Karate 2017.05.07.
Nagy Botond az előkelő ötödik helyet szerezte meg a törökországi Európa Bajnokságon

Botond nagyszerűen kezdett az Európa Bajnokságon. Első körben moldáv, majd ezt követően holland ellenfelét győzte le 5:0-ás arányban. A soron következő ellenfele az immáron 3 éve európa bajnok spanyol Quintero volt, aki megállította Botondot. A KSI versenyzője ezután a vigaszágon folytatta, ahol görög ellenfelét legyőzve már a bronzéremért küzdhetett. Sajnos az érem nem jött össze. A tavalyi bronzérmes azeri Heydarov jobbnak bizonyult, és idén is ő szerezte meg a dobogó harmadik fokát.

Ám így is remek teljesítmény az ötödik hely, ugyanis korábban magyar versenyzőnek formagyakorlatban sosem sikerült éremért küzdenie. Tavaly tört meg a jég, amikor Botond szintén az V. helyen végzett.

 

Az idei szereplésének köszönhetően Botond négy helyet javítva, immáron a 18. helyen szerepel a felnőtt férfi formagyakorlat világranglistáján.

Fotók
Videók

Ajánló

Bemutatkozott a Karate szakosztály az M4 Sport korosztályos magazinjában
A barátságos kis nemzetközi verseny hasznos erőpróba volt az újonnan alakult KSI Karate Szakosztály versenyzőinek a Magyar Bajnokság előtt. A verseny biztató eredményekkel zárult: A nap végén a KSI vihette haza a legeredményesebb csapatnak járó trófeát.
Nagy Botond képviseli formagyakorlatban Magyarországot az 52. Felnőtt WKF Európa Bajnokságon.
Nagy Botond a Törökországban megrendezésre kerülő WKF Karate Európa Bajnokságon nagyszerű szerepléssel a bronzéremért küzdhet szombaton.
Nagy Botond az előkelő ötödik helyet szerezte meg a törökországi Európa Bajnokságon