Nem talált legyőzőre a Decathlon Újonc Moatsz kupán Huzsvár Erik

Asztalitenisz 2017.03.29.
A hétvégén Tatán rendezték meg a Decathlon Újonc Moatsz kupát ahol egyéniben mintegy 163 induló állt asztalhoz.Három nap alatt egyéni U11,U13 és a csapat bajnokságot rendezték meg ahol kiválóan szerepeltek mieink.

Szakosztályunkat 4 lány (Benczik Dóra,Kovács Ágnes,Trungel Mirella,Szimán Barbara) és 5 fiú ( Fehér Márton,Huzsvár Erik,Stefán Ábel,Straubinger Balázs,Török Seiya Krisztián) képviselte.

U11-ben Benczik Dóra az éremért küzdött,de sajnos alul maradt mohácsi ellenfelével szemben (2:3) így az 5-8.helyen végzett. Ugyanebben a versenyszámban Török Seiyának nem sikerült a legjobb 8 közé jutnia, vereséget szenvedett Bvsc-s ellenfelétől (1:3)

Az U13-as versenyszámban nem történt meglepetés hiszen a korosztályos ranglista vezetője Huzsvár Erik aki ebben a korosztályban idén még nem talált legyőzőre szett veszteség nélkül hozzta haza az aranyérmet.

Straubinger Balázs a legjobb 4 közé jutásért küzdött,de sajnos nem sikerült beverekednie magát,nem bírt Bvsc-s ellenfelével (1:3),végül a helyosztók lejátszása után a 7.helyen végzett.

Stefán Ábel,Fehér Márton és Török Seiya második helyen végeztek csoportjukban így nem sikerült a főtáblára jutás nekik.

A lányoknál Trungel Mirella okozott meglepetést már azzal,hogy elsőnek jutott tovább csoportjából és került a legjobb 32 közé,ahol először sikerült neki átverekednie magát az első fordulón és bejutnia a legjobb 16 közé. Végül a 14.helyen végzett.

Benczik Dóra és Kovács Ágnes a másdoik helyen jutottak tovább,így nem volt túl szerencsés a sorsolásuk. Ági a verseny későbbi győztesétől Dóri pedig a második helyezettől kapott ki.Szimán Barbarának nem volt túl sok szerencséje a sorsolást illetően így neki nem sikerült a főtáblára jutás.

Csapatban ezüstérem: A KSI-s fiúk (Huzsvár Erik,Straubinger Balázs,Török Seiya) a selejtező csoportjukból könnyedén tovább léptek a legjobb 8 közé ahol az éremért a Dunakeszi csapatát majd a döntőbe kerülésért a Tolna csapatát győzték le. A fináléban a Bvsc-vel kerültek szembe ahol szoros csatában de alul maradtak a mieink. (2:3) így a dobogó második fokára állhattak fel.

Fotók
Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.