OB összefoglaló

Sportlövészet 2018.04.12.
Bravúros teljesítmények az OB-n A múlt héten került megrendezésre Százhalombattán a légfegyveres magyar bajnokság, ahol három korcsoport versenyzői mutatták meg, hogy ki a legjobb az itthoni mezőnyben.

Pisztolyos szakosztályunk minden korosztálya lőállásba állt, hiszen serdülő versenyzőink közül páran erőpróbát tehettek az ifjúságiak között. 
Összesen 6 arany-, 5 ezüst-, és 3 bronzérmet szereztünk. További pontszerző helyeink: 5 negyedik, 4 ötödik és 3 hatodik hely. Összes olimpiai pontjaink száma: 105.
Fábián Sára két egyéni és két csapat aranyérmet szerzett, ezzel ő lett a legeredményesebb versenyzőnk. Sára a junior versenyben 11, az ifiben 3 körrel javította meg eddigi legjobb eredményét, s immár nemcsak a junior csapattal országos csúcstartó, hanem ifjúsági lány egyéniben is. 
Hajdu L. Márk nagyszerű eredménnyel nyerte az ifjúsági fiúk egyéni versenyét, és lett bronzérmes Kókai Réka oldalán a junior vegyes páros versenyben. A többi fiú versenyzőnk még messze áll a dobogós eredménytől, de nagyon fiatalok, nagy részük még serdülő korú. Többen szorgalmasan járnak a csütörtöki felzárkóztató edzésekre, aminek hamarosan meglesz az eredménye. Szorgalomból példát vehetnek a lányoktól, akik fantasztikusan szerepeltek. Fábián Sára mellett Komáromi Panni ifiben egy ezüstérmet, juniorban pedig egy ötödik helyet lőtt össze, és persze az országos csúcsot lövő győztes junior és a szintén győztes ifi csapatnak is a tagja volt. A junior egyéni versenyben a legjobb hatban öt lányunk, a legjobb tízben 7 lányunk végzett! Bravúros teljesítmény Sára, Viki, Réka, Panni, Clau, Zsófi, Michelle!
A már említett Kókai Réka-Hajdu L. Márk bronzérmes vegyes párosunk mellett az Egri Viki -Tamási Péter párosunk új országos csúcsokkal (alap és döntő) lett országos bajnok. Egri Viki brillírozott az alapversenyekben. A junior mezőnyben lőtt 575 körös új egyéni csúcsa egy körrel volt kevesebb, mint az aktuális világcsúcs. A mixben lőtt 384 körrel is elkápráztatott minket, de a zárásként a női mezőnyben lőtt 578 köre igazán emlékezetes marad, hiszen ez a teljesítmény 2 körrel jobb a junior világcsúcsnál, és egyben új junior magyar rekord. De az érmeket a döntőben lőtt jó eredmények után osztják, amiből Vikinek a juniorban az ezüst jutott, míg felnőttben pedig a hatodik hely.
Összességében az OB-n több mint 10-n lőttek új egyéni csúcsot, ami bizonyítja, hogy edzőink kiválóan felkészítették versenyzőinket. Köszönjük Editnek, Adrinak és Nikinek! 

Eredmények: www.hunshooting.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Kókai Réka 202,4 körrel megnyerte a nyitrai Olimpiai Reménységek versenyét. Az eredménye új országos csúcs és a jelenlegi világcsúcsnál is jobb!
A megnyerhető 8 aranyéremből 7 a KSI-hez került a sportlövő serdülő OB-n.
Magyarország legtöbb utánpótláskorú lövőjét megmozgató versenysorozat döntőjét rendezte meg a KSI sportlövő szakosztálya.
Egri Viktória ezüstérmet szerzett a Belgrád Grand Prix-n.
A márciusi Európa-bajnokságon reményeink szerint számos KSI-s sportlövővel szerepelünk!