Serdülő Magyar Bajnokság

Asztalitenisz 2017.05.05.
Budapesten a BVSC csarnokában rendezték meg az év legfontosabb versenyét a Magyar Bajnokságot ahová,86 nevezés érkezett a serdülő egyéni versenyszámra.

A pénteki napot a serdülő párossal kezdték ahol mindkét párosunk Terék Norbert-Galáth Ferenc és Huzsvár Erik- Ujvári Máté könnyedén meneteltek a legjobb 4 közé. Az elődöntőben a fiatalabb párosunk (Huzsvár,Ujvari) alul maradt a későbbi győztessel szemben. A Terék Galáth páros viszont beküzdötte magát a döntőbe ahol a hazai pályán versenyző András Both (BVSC) kaptak ki.

Egyéniben Straubinger Balázs akinek még bőven van ideje ebben a korosztályban sikerrel vette selejtező csoportját és jutott be a legjobb 32 versenyző közé. Terék Norbert Ujvári Máté és Huzsvár Erik csak a 16közé jutásért álltak asztalhoz a versenyen,mivel ranglistás helyezésük alapján kiemeltek voltak.

Straubinger Balázs kivételével mindenki sikeresen vette az első fordulót. Balázst a versenyszám első számű kiemeltje András búcsúztatta,később a legjobb 8közé jutásért Ujvári Mátét is.

Terék Norbert páros partnerétől kapott ki egy roppant kiélezett mérkőzésen a legjobb 4 közé jutásért. Így ő az 5-8 helyen végzett.

A verseny kisebb meglepetése Huzsvár Erik nevéhez fűződik. Erik még újonc korosztályú,így nem csak, hogy tisztességessen helyt állt a nála 2 évvel idősebbek között hanem egészen a döntőig küzdötte el magát.  A döntőben a Bvsc-s Andrástól kapott ki 1:4-re,így a dobogó második fokára állhatott fel.

A KSI-s fiúk 3 versenyszámból 2 ezüstéremmel és 2 bronzéremmel tértek haza, amiben Huzsvár Eriknek nagy szerepe volt,hiszen minden versenyszámban érmes tudott lenni.

Vegyespárosban Drabant Anitával (UNIVER SPORT KFT) bronzérmesek lettek.

 

Fotók
Videók

Ajánló

A november 18-20 között megrendezett utánpótlás tornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh,szlovák,lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat. A KSI asztalitenisz szakosztályából Huzsvár Erik képviselt minket.
Az Országos ranglista legjobb 12 játékosa körmérkőzéses versenye. Egyesületünket ketten képviselték Terék Norbert és Huzsvár Erik.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Magyarország A csapata ( Huzsvár Erik KSI,Balogh Bence Fastron Tolna) ezüstérmet szerzett a Hungarian Mini Cadet Openen.