Hírek

Takács Péter edzőnek mindene a tanítás

Öttusa
Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.

Ifjúsági olimpia: Gulyás Michelle bronzérmet nyert

Öttusa
Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Az Ifik győzelme sem maradt el

Vízilabda

Újabb húszas

Vízilabda

LSU

Asztalitenisz

ÉREMESŐ  az évadnyitó utánpótlás asztalitenisz versenyen A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kelet-Magyarország 2018.évi Újonc és serdülő területi II.osztályú ranglista verseny Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
2018-ban a KSI SE a legeredményesebb egyesület Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
Győzedelmes hétvége A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.

Atlétika

 Atlétika Rúdugrás 6. hely az Ifjúsági Olimpián Buenos Airesben. Jól versenyzett Gebauer Maja a leány rúdugrás végső helyosztó versenyében. Négy elsőre ugrott kísérlettel 372 cm-es eredménnyel fejezte be a vasárnapi fordulót. Gach Gergő tanítványa így a két verseny alapján a hatodik helyen zárta az Ifjúsági Olimpiát/737 cm: 365/372 cm.
Buenos Aires 2018 Első verseny után Gebauer Maja a KSI SE atlétája 7. az Ifjúsági Olimpián rúdugrásban. https://www.buenosaires2018.com/results/en/athletics/result-women-s-pole-vault-qual-a00100-.htm?lng=hu
Budapest Nyílt Gyermekbajnoksága 2018 Több jó eredmény a gyerekeknél.
Magyarország Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága Újonc korosztályban Négypróbában Takács Gergő László első! Stikkel Lili 2. helyezést ért el az Országos Bajnokságon!!

Férfi torna

Gyermek haladó OB. Dobogón a gyermek haladó csapatunk is.
Gyermek Országos Bajnokság! Országos Bajnokságot nyert a gyermek kezdő korosztályban a KSI "A"csapata!
Jól szerepeltek fiatal tornász fiúk az FTC-Telekom versenyén Jól szerepeltek a gyermek kezdő és haladó tornászaink.
FIatalos lendület a KSI torna szakosztályában Három fiatal edző szakosztályunkban.

Jégkorong

TAO-TÁMOGATÁS TAO-TÁMOGATÁS AZ UTÁNPÓTLÁSNAK!
PURPLE CUP - BUDAPEST 2018 U10 TORNA / UTE PÁLYA Szezonnyitó U10 mérkőzés volt 2018. szeptember 1. napján (szombaton) a Megyeri úton
Nyári hoki tábor U8-U10 A mai nap véget ért a nyári hoki tábor az U8-U10 korosztályos gyerekek számára
U14 Évzáró Görhokizással egybekötött évzárón búcsúztunk a szezontól és a serdülő játékosoktól.

Judo

Aranyos Domoszlai testvérek Utánpótlás torna, Tatabánya
Kárpáti Emese ezüstje Skóciából. Felnőtt EO, Glasgow
Tizenhárom érem Kecskemétről. Ifjúsági- és serdülő ORV, Kecskemét
5 érem déli szomszédainktól. U14 & U16 nemzetközi, Vinkovci

Kajak-kenu

Kettes kör, az októberi nyárban. Tóth Petra tanítványai edzésén jártunk. A 'kettes kiemelőig' tartó edzés egy 16 kilométeres kört jelent.
Sikeres KSI-s szereplés az ORV-n Hétvégén Poznan adott otthon az Országos Olimpiai Reménységek versenyének.
Agócs Mihály mesteredző a fiatalok sikereinek titkairól Agócs Mihály, a KSI SE kajak-kenu szakosztályában a 9−13 éves kajakosok felelőse, mesteredző. Az elismerést 2011-ben kapta meg. Tanítványai több mint száz magyar bajnoki címet szereztek az évek során. Közülük a legeredményesebb az ötszörös olimpiai bajnok, Portugáliában tizenegy már meglévő vb-címéhez újabb hármat gyűjtő Kozák Danuta, de Benedek Dalma, Szabó Gabriella és Paksy Tímea is nála tanulta a sportág alapjait.
Egy kis túra a kemény év után! Kölyök és gyermek csapatunk vizivándor táborba vettek részt a jól sikerült Magyar Bajnokság után!

Karate

Cikádor kupa és éremeső Idén is ellátogattunk Szekszárda, hogy karatékáink megméressék magukat a XV. Cikádor kupán
Közös felkészülő edzés a dunaharaszti egyesülettel A szezon első versenye előtt egy közös felkészülő edzésre látogattak el hozzánk a DMTK versenyzői.
Poroszlói versenyzői edzőtábor Az augusztusi alapozó időszakot idén is egy edzőtáborral zártuk le.
Nagy Botond Vietnámban készül a hamarosan rajtoló új szezonra. Nagy Botond VB arany és ezüstérmes edzővel készül a szeptemberben induló versenyszezonra a távoli Vietnámban.

Kerékpár

Megszépült kerékpár szakosztályunk busza! Új dekorációt kapott kerékpár szakosztályunk busza.
Hat arany két versenyzőtől az utánpótlás Pályakerékpáros Bajnokságon Sáry Boglárka és Szegedi Marcell 3-3 bajnoki címet szerzett az utánpótlás Pályakerékpáros Bajnokságon Tamásiban.
Jó eredmények a hegyi bajnokságon. Jó eredmények a hegyi bajnokságon. Két ezüst és két bronzérmet szereztek a KSI bringásai a hegyi bajnokságon.
KSI kerekesei a válogatottban a legrangosabb versenyen Elkezdődött az U17-es kategória legrangosabb versenye, a 33. Int. Radjugendtour. A válogatott színeiben 2 KSI-s versenyző (Mészáros Bence, Muskovics Dávid) képviseli hazánkat az 5 napos versenyen.

Kézilabda

Kézilabdázz Szívvel! KSI-Ócsa Felkészülési Utánpótlás Kézilabda Torna - Leány U9
Világbajnok és világválogatott előtt játszottak a fiúk KSI-Ócsa Utánpótlás Kézilabda Torna
KSI-Ócsa Utánpótlás Kézilabda Torna Kézilabda játék, te csodás!

Központ

 A sportorvosi rendelés október 29.- november 5. között szünetel. Október 29-től november 5-éig a rendelés szünetel. Vizsgálatra jelentkezni, a Sportkórházban lehet! Üdvözlettel, Dr. Vajk Zita
19 év után Világkupát nyert a Magyar vízilabda válogatott. Hat KSI nevelésű játékossal nyert 1999 után a vízilabda válogatott VK-t!
Beszélgetés Hazsik Endrével, Bandi bácsival, az M3 Múlt és jelen című műsorában Gulyás László beszélget Hazsik Endrével, a KSI előző elnökével.
EGYÜTTMŰKÖDÉSI KERET-MEGÁLLAPODÁS A BELSŐ-PESTI TANKERÜLETI KÖZPONT ÉS A KSI SE KÖZÖTT EGYÜTTMŰKÖDÉSI KERET-MEGÁLLAPODÁS A BELSŐ-PESTI TANKERÜLETI KÖZPONT ÉS A KSI SE KÖZÖTT

Női torna

Leány Utánpótlás CSB 2. forduló Leány Utánpótlás Csapatbajnokság 2. forduló, Előírt Országos Bajnokság
Sikeres idénykezdet női tornában Utánpótlás csapatbajnokság 1. forduló
Decathlon hónap műhelye szavazás Hónap műhelye verseny
Mesterfokú Bajnokság Győrben rendezték meg a Mesterfokú Tornász Bajnokságot a Női Szuper CSB 2. fordulójával egybekötve

Ökölvívás

Szombaton Ócsán léptek ringbe a KSI-s bunyósok Október 6.-án szombati napon felkészülési mérkőzésen vett részt a KSI-SE csapata. 13 versenyzőnk utazott Ócsára hogy a 33 klub 130 versenyzője közül valakivel megméretesse magát.
Dobos Rebeka Oroszországban a junior Eb-n Szombat reggel indult a magyar csapat gépe Moszkvába majd onnan Anapa városába, ahol megrendezésre kerül a 2018-as junior Európa Bajnokság. A női csapat 60 kilogrammos súlycsoportjában a KSI-se fiatal tehetsége Dobos Rebeka utazott.
Régiós edzés a KSI termében Régiós közös edzésnek adott otthont a KSI ökölvívó terme.
Junior Országos bajnokság Remek Eredmények a 2018-as junior országos bajnokságról

Öttusa

Az ifjúsági olimpián is az érem Gulyás Michelle célja A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.
Magyar sikerek a dublini Laser Run világbajnokságon Hét alkalommal hangzott el a magyar himnusz szombaton a dublini Laser Run Világbajnokságon! A versenyen 35 magyar (köztük több KSI-s) versenyző képviseli országunkat az U11-es korosztálytól egészen az 50+ korosztályig.
Földházi Zsófia a DIGI Sporton Zelinka Ildikó beszélget Zsófival, a sikeres VB után.
Bronzérmet nyert az U24-es Öttusa Európa-bajnokságon a fiú csapat A Drzonkowban megrendezett U24-es Öttusa Európa-bajnokság férfi döntőjében 10 nemzet 26 versenyzője - köztük Bruckmann Gergő és Bereczki Richárd (KSI SE) - állt rajthoz. 

Sportlövészet

Sportlövő lányaink, a 'Jövünk!' című műsorban A Jövünk! című utánpótlásműsor 41. részében látható riport, Pál-Plichta Györgyi szakosztályvezetővel, Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel női versenyzőinkkel.
Célkeresztben Tokió Utolsó évét tölti az utánpótlásban a KSI SE sportlövője, Egri Viktória. A 20 éves pisztolyos hölgy mindössze hat éve kezdte el versenyszerűen űzni a sportágat, de a 2016-os légfegyveres Európa-bajnokságon csapatban bronzérmes, egyéniben nyolcadik lett. Ezzel olimpiai kvótához jutott, s megjárta a 2016-os riói ötkarikás játékokat, részt vett számos felnőttversenyen és világkupán. Legutóbb a szeptemberi, Dél-Koreában megrendezett junior-világbajnokságon ért el fényes sikert két klubtársával, Komáromi Krisztina Pannával és Fábián Sára Ráhellel: a sportpisztolyosok 25 méteres csapatversenyében a trió bronzérmet szerzett. A budapesti Viktória a kezdetekről, olimpiai és junior-világbajnoki élményeiről beszélt – legfőbb vágya, hogy 2020-ban Tokióban is ott legyen.
Csupa pisztoly, beszélgetés Pál-Plichta Györgyi szakosztályvezetőnkkel A KSI SE pisztolyos triója ‒ Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna és Fábián Sára Ráhel ‒ bronzéremmel zárta a csangvoni junior-világbajnokság csapatversenyét, sőt a leányok a nemrégiben megrendezett országos bajnokságon a legjobbnak bizonyultak. A sikerről és a sportiskolások sportlövő szakosztályáról a vezetőedzőt, Pál-Plichta Györgyit kérdeztük.
Szenzációs eredmények a 25 méteres Országos Bajnokságon Fantasztikusan szerepeltek lányaink az idei magyar bajnokságon. Ifjúsági lány sportpisztolyos csapatunk tagjai - Komáromi Panni, Fábián Sára, Kovács Tamara - 25 körrel javították meg az ifjúsági csapat országos csúcsot. A régi 1995. óta állt fenn.

Szabadidő szakosztály

Vízilabda

Húsz lőtt, tíz kapott Serdülő csapatunk kezdett a Miskolc elleni hármas fordulóban az Országos Bajnokságban. Jó kezdés után magabiztosan, de sok gólt kapva 20-10-re nyertük meg a mérkőzést.
Felkészülés kairóban Ifjúsági csapatunk Kairóban készült a bajnokságra a 26. Heliopolis kupán. Csapatunk felnőtt csapatok között a harmadik helyen végzett.
Győzelem a Budapest Serdülő Bajnokságban A Vízilovakkal játszott serdülő csapatunk, ahol 22-4-es győzelmet arattunk. Már az első negyedben 5-1-es vezetést szereztünk és végig növeltük előnyünk.
Döntetlen az első meccsen Első mérkőzését játszotta a 2007-es második csapatunk a bajnokságban a Kistarcsa csapata ellen. Fordulatos mérkőzésen 7-7-es végeredmény született.