Hírek

EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT

Központ
A konferencia – immár nyolcadszor – a Decathlon és a Testnevelési Egyetem támogatásával, a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével, az Utanpotlassport.hu szervezésében 2018. november 27-én a TF „Athén” nagyelőadójában (Bp. XII., Alkotás u. 48.).

Nagy Botond, WKF világbajnokság, Guinness rekord

Karate
Véget ért az idei WKF Felnőtt Karate világbajnokság, ahol idén a karate mellett megjelentek a Guinness Rekordok képviselői is. Immáron egy KSI-s versenyző is szerepel a listán :)

Három bajnoki cím Debrecenből.

Judo

Balogh Tibor a Hírességek csarnokában!

Jégkorong

LSU

Asztalitenisz

ÉREMESŐ  az évadnyitó utánpótlás asztalitenisz versenyen A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kelet-Magyarország 2018.évi Újonc és serdülő területi II.osztályú ranglista verseny Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
2018-ban a KSI SE a legeredményesebb egyesület Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
Győzedelmes hétvége A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.

Atlétika

Mezei Futó Magyar Liga 2. forduló Pataki Anna ismét győzött!
Mezei futó Magyar Liga Békéscsaba Pataki Anna 2. a Mezei Magyar liga első fordulóján.
Zajlik az atléták edzőtábora Lignanóban Egyhetes edzőtáborban vesznek részt az ifjúsági korú atléták Olaszországban. Tímár Mihály vezetésével 8 fő atléta végez alapozó jellegű edzéseket Lignanóban.
 Atlétika Rúdugrás 6. hely az Ifjúsági Olimpián Buenos Airesben. Jól versenyzett Gebauer Maja a leány rúdugrás végső helyosztó versenyében. Négy elsőre ugrott kísérlettel 372 cm-es eredménnyel fejezte be a vasárnapi fordulót. Gach Gergő tanítványa így a két verseny alapján a hatodik helyen zárta az Ifjúsági Olimpiát/737 cm: 365/372 cm.

Férfi torna

Országos Kadet Bajnokság Sikeres szereplés a kadet bajnokságon.
Gyermek haladó OB. Dobogón a gyermek haladó csapatunk is.
Gyermek Országos Bajnokság! Országos Bajnokságot nyert a gyermek kezdő korosztályban a KSI "A"csapata!

Jégkorong

U12 B - ISK LENDÜLET Gyergyószentmiklós mérkőzés Október eleje óta zajlanak a jégkorong mérkőzések az U12-es korosztályban, "B" csapatunk ezúttal gyergyószentmiklósi ellenfelével küzdött meg
TAO-TÁMOGATÁS TAO-TÁMOGATÁS AZ UTÁNPÓTLÁSNAK!
PURPLE CUP - BUDAPEST 2018 U10 TORNA / UTE PÁLYA Szezonnyitó U10 mérkőzés volt 2018. szeptember 1. napján (szombaton) a Megyeri úton
Nyári hoki tábor U8-U10 A mai nap véget ért a nyári hoki tábor az U8-U10 korosztályos gyerekek számára

Judo

Kárpáti Emese bronzérmes! U23 EB, Győr
Három koperi döntő Ifjúsági EK, Koper
Három érem Eszékről. U16&U18 nemzetközi, Eszék

Kajak-kenu

Kettes kör, az októberi nyárban. Tóth Petra tanítványai edzésén jártunk. A 'kettes kiemelőig' tartó edzés egy 16 kilométeres kört jelent.
Sikeres KSI-s szereplés az ORV-n Hétvégén Poznan adott otthon az Országos Olimpiai Reménységek versenyének.
Agócs Mihály mesteredző a fiatalok sikereinek titkairól Agócs Mihály, a KSI SE kajak-kenu szakosztályában a 9−13 éves kajakosok felelőse, mesteredző. Az elismerést 2011-ben kapta meg. Tanítványai több mint száz magyar bajnoki címet szereztek az évek során. Közülük a legeredményesebb az ötszörös olimpiai bajnok, Portugáliában tizenegy már meglévő vb-címéhez újabb hármat gyűjtő Kozák Danuta, de Benedek Dalma, Szabó Gabriella és Paksy Tímea is nála tanulta a sportág alapjait.
Egy kis túra a kemény év után! Kölyök és gyermek csapatunk vizivándor táborba vettek részt a jól sikerült Magyar Bajnokság után!

Karate

Az elmúlt 2 hét eseményei Habár hírek nem jöttek, de nem telt eseménytelenül a KSI Karate Szakosztályának az elmúlt két hete. Ezalatt a rövid idő alatt volt két verseny és egy edzőtábor, valamint szuper eredmények.
Nagy Botond képviseli hazánkat a WKF Világbajnokságon Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre a felnőtt WKF Karate Világbajnokság, melyen egyesületünk versenyzője is megméretteti magát.
Cikádor kupa és éremeső Idén is ellátogattunk Szekszárda, hogy karatékáink megméressék magukat a XV. Cikádor kupán
Közös felkészülő edzés a dunaharaszti egyesülettel A szezon első versenye előtt egy közös felkészülő edzésre látogattak el hozzánk a DMTK versenyzői.

Kerékpár

Megszépült kerékpár szakosztályunk busza! Új dekorációt kapott kerékpár szakosztályunk busza.
Hat arany két versenyzőtől az utánpótlás Pályakerékpáros Bajnokságon Sáry Boglárka és Szegedi Marcell 3-3 bajnoki címet szerzett az utánpótlás Pályakerékpáros Bajnokságon Tamásiban.
Jó eredmények a hegyi bajnokságon. Jó eredmények a hegyi bajnokságon. Két ezüst és két bronzérmet szereztek a KSI bringásai a hegyi bajnokságon.
KSI kerekesei a válogatottban a legrangosabb versenyen Elkezdődött az U17-es kategória legrangosabb versenye, a 33. Int. Radjugendtour. A válogatott színeiben 2 KSI-s versenyző (Mészáros Bence, Muskovics Dávid) képviseli hazánkat az 5 napos versenyen.

Kézilabda

Kézilabdázz Szívvel! KSI-Ócsa Felkészülési Utánpótlás Kézilabda Torna - Leány U9
Világbajnok és világválogatott előtt játszottak a fiúk KSI-Ócsa Utánpótlás Kézilabda Torna
KSI-Ócsa Utánpótlás Kézilabda Torna Kézilabda játék, te csodás!

Központ

Elhunyt dr. Vindisch Kálmán vízilabdázó. Gyászol a vízilabdavilág: tragikus hirtelenséggel vasárnapra virradóan 64 éves korában elhunyt dr. Vindisch Kálmán. A KSI nevelése, az OSC kétszeres BEK-győztes, magyar bajnok, a Honvéd Magyar Kupagyőztes, a Vasas magyar bajnok játékosa 31 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, 288-szor játszott az OB I-ben, tagja volt az 1973-ban aranyérmet szerző junior Európa-bajnok csapatnak.
 A sportorvosi rendelés október 29.- november 5. között szünetel. Október 29-től november 5-éig a rendelés szünetel. Vizsgálatra jelentkezni, a Sportkórházban lehet! Üdvözlettel, Dr. Vajk Zita
19 év után Világkupát nyert a Magyar vízilabda válogatott. Hat KSI nevelésű játékossal nyert 1999 után a vízilabda válogatott VK-t!
Beszélgetés Hazsik Endrével, Bandi bácsival, az M3 Múlt és jelen című műsorában Gulyás László beszélget Hazsik Endrével, a KSI előző elnökével.

Női torna

Leány Utánpótlás CSB 3. forduló Leány Utánpótlás CSB 3. forduló
Leány Utánpótlás CSB 2. forduló Leány Utánpótlás Csapatbajnokság 2. forduló, Előírt Országos Bajnokság
Sikeres idénykezdet női tornában Utánpótlás csapatbajnokság 1. forduló
Decathlon hónap műhelye szavazás Hónap műhelye verseny

Ökölvívás

Elsöprő siker a serdülő OB-n Kiemelkedő teljesítményt mutatva három bajnokin cím mellett, egy ezüst, egy bronz és egy ötödik helyezéssel zárta a serdülő országos bajnokságot a KSI-SE csapata.
Szombaton Ócsán léptek ringbe a KSI-s bunyósok Október 6.-án szombati napon felkészülési mérkőzésen vett részt a KSI-SE csapata. 13 versenyzőnk utazott Ócsára hogy a 33 klub 130 versenyzője közül valakivel megméretesse magát.
Dobos Rebeka Oroszországban a junior Eb-n Szombat reggel indult a magyar csapat gépe Moszkvába majd onnan Anapa városába, ahol megrendezésre kerül a 2018-as junior Európa Bajnokság. A női csapat 60 kilogrammos súlycsoportjában a KSI-se fiatal tehetsége Dobos Rebeka utazott.
Régiós edzés a KSI termében Régiós közös edzésnek adott otthont a KSI ökölvívó terme.

Öttusa

Bizonyítottak reménységeink Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.
Takács Péter edzőnek mindene a tanítás Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.
Ifjúsági olimpia: Gulyás Michelle bronzérmet nyert Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.
Az ifjúsági olimpián is az érem Gulyás Michelle célja A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.

Sportlövészet

Budapesti Diákolimpia újabb KSI-s sikerekkel Hétvégén rendezték meg az UTE Mexikói úti lőterén az idei Budapesti Diákolimpiát. Versenyzőink iskoláikat képviselve álltak lőállásba.
Sportlövő lányaink, a 'Jövünk!' című műsorban A Jövünk! című utánpótlásműsor 41. részében látható riport, Pál-Plichta Györgyi szakosztályvezetővel, Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel női versenyzőinkkel.
Célkeresztben Tokió Utolsó évét tölti az utánpótlásban a KSI SE sportlövője, Egri Viktória. A 20 éves pisztolyos hölgy mindössze hat éve kezdte el versenyszerűen űzni a sportágat, de a 2016-os légfegyveres Európa-bajnokságon csapatban bronzérmes, egyéniben nyolcadik lett. Ezzel olimpiai kvótához jutott, s megjárta a 2016-os riói ötkarikás játékokat, részt vett számos felnőttversenyen és világkupán. Legutóbb a szeptemberi, Dél-Koreában megrendezett junior-világbajnokságon ért el fényes sikert két klubtársával, Komáromi Krisztina Pannával és Fábián Sára Ráhellel: a sportpisztolyosok 25 méteres csapatversenyében a trió bronzérmet szerzett. A budapesti Viktória a kezdetekről, olimpiai és junior-világbajnoki élményeiről beszélt – legfőbb vágya, hogy 2020-ban Tokióban is ott legyen.
Csupa pisztoly, beszélgetés Pál-Plichta Györgyi szakosztályvezetőnkkel A KSI SE pisztolyos triója ‒ Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna és Fábián Sára Ráhel ‒ bronzéremmel zárta a csangvoni junior-világbajnokság csapatversenyét, sőt a leányok a nemrégiben megrendezett országos bajnokságon a legjobbnak bizonyultak. A sikerről és a sportiskolások sportlövő szakosztályáról a vezetőedzőt, Pál-Plichta Györgyit kérdeztük.

Szabadidő szakosztály

Vízilabda

Egyre jobban megy OBI-és csapatunk egyre jobb eredményeket ér el az első osztályban. Ma a BVSC ellen játszottunk, ahol szoros első negyed után egy negyed kivételével izgalmas mérkőzésen vagyunk túl.
Temérdek fiatal, megannyi gól Nyolc mérkőzésen huszonegy utánpótláskorú vízilabdázó összesen harminckét gólt jegyzett a férfi felnőtt ob I negyedik fordulójában. A legeredményesebbek a KSI SE fiataljai voltak, közülük is a 17 éves Bóbis Botond emelkedett ki teljesítményével, aki négy találatot szerzett a BVSC-Zugló otthonában. Rajta kívül vezére volt még együttesének a 18 esztendős debreceni Fekete Gergő is, akinek góljai győzelmet értek a Kaposvár ellen.
Első OBI-es mérkőzés Első OBI-es mérkőzésünk az Eger ellen volt idegenben. Végig ellenfelünk uralta a mérkőzést végül 12-4-es vereséget szenvedtünk.
Bóbis Botondot látogatta meg az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja. Az ifjúsági válogatott húzóembere a KSI SE 17 éves játékosa, Bóbis Botond, akit a sportiskolások edzésén látogatott meg az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja.