"Aranyos" rajt a Budapest Bajnokság nyitó napján

Asztalitenisz 2017.01.27.
A 2017. évi újonc,serdülő és ifjúsági Budapest Bajnokság fiú versenyszámainak a BVSC-Zugló adott otthont míg a lányoknak az Ormai László csarnok. Három versenyszámból két aranyat és egy bronz érmet hoztunk haza.

A nyitó napon az újonc versenyszámokat rendezték meg ( U11,U12,U13). Az újoncok legkisebb korcsoportjában Török Seiya a csoport meccseit megnyerve került a főtábla legjobb 16 játékosa közé. Az első fordulóban nagy mérkőzésen 3:2-re multa felül mohácsi ellenfelét majd a következő mérkőzésen magabiztos győzelemmel jutott az elő döntőben ahol Szántosi Dávid a későbbi győztes állta útját. Benczik Dóra szintén megnyerte csoportját és jutott fel a 16-os főtáblára ahol a legjobb 4 közé jutásért szenvedett vereséget 1:3-ra.

A 12 éves korosztályban nagy örömünkre Ksi-s arany született ami Straubinger Balázs nevéhez fűzödik.Balázs remekül játszott ami azt is mutatja,hogy senkinek nem sikerült megszorongatnia mind összesen egyetlen szettet vesztett ebben a versenyszámban. Fehér Márton csoport másodiként jutott fel a főtáblára ahol a legjobb 8 közé jutásért szenvedett vereséget. Stefán Ábel,Trungel Mirella,Kovács Ágnes sajnos nekik nem sikerült a tovább jutás a csoportból.

Az összevont versenyszámban (U13) ismét örülhettünk hiszen Huzsvár Erik is végre asztalhoz állt és győzőtt is. A döntőben a tolnai Balogh Bencét győzte le 3:1-re. Straubinger Balázs a nála egy évvel idősebbek között az 5.helyet szerezte meg. A lányoknál a legjob 32 közé jutás csak Trungel Mirellának sikerült majd 1:3 vereséget szenvedett a statisztika játékosától Nagy Lilitől.

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.