"Zugló Sportjáért"-címet is nyertünk!

Öttusa 2017.10.01.
Szakosztályunk eredményességét a XIV. kerületi Önkormányzat is elismerte, így megkaptuk a "Zugló Sportjáért"-díjat.  Az ünnepségen szakosztályunkat Gulyás Michelle, Kasza Róbert, Regős Gergely és Bereczki Richárd képviselte, mindannyian remek évet zártak, szép sikereket értek el.

2017-ben is a KSI öttusázói voltak a legeredményesebbek, hiszen mindkét felnőtt TOP-versenyzőnk (Földházi Zsófia és Kasza Róbert) a legjobb magyarként egyéni VB-ezüstéremmel zárta az év legfontosabb versenyét, emellett Zsófia csapatban világbajnoki címet és EB-csapat ezüstérmet is elkönyvelhetett, míg Róbert egyéni EB-ezüstöt, csapat-aranyérmet és váltó csapat bronzot is szerzett, miután sikeresen megvédte felnőtt magyar bajnoki címét.

Gulyás Michelle az év legfontosabb versenyén győzött, ezzel kvalifikációt is szerzett a 2018-as ifjúsági olimpiai játékokra! A YOG-verseny aranyérme mellett egyéniben és csapatban is ezüstéremmel zárta az U19-es Európa-bajnokságot, váltó-arannyal tért haza az ifi EB-ről, negyedik lett egyéniben és váltó-bronzérmet is nyert az U19-es VB-n, megnyerte az U19-es magyar bajnokságot és - nem utolsó sorban - második lett az utánpótlás OB-n!

Az utánpótlás OB-t egyébként szintén szakosztályunk versenyzője, Boros Alexandra nyerte, a Boros-Gulyás-Sarcia Borbála összeállítású csapat pedig bronzéremmel zárt.

Az U17-es Európa-bajnokságon szakosztályunk másik fiatal tehetsége is eredményesen szerepelt: Gyurka Márk Manó csapatban szerzett ezüstérmet.

Fiú csapatunk győzött a juniorok országos bajnokságán, ugyanitt Regős Gergely ezüst-, Bereczki Richárd pedig bronzérmet szerzett egyéniben.

És ez csak az idei év termése!

Hosszú ideje a KSI öttusa szakosztálya a legeredményesebb műhely, magas színvonalú munkánknak köszönhetően sorozatban harmadszor nyertük el a Magyar Olimpiai Bizottság, az utanpotlassport.hu és a Decathlon "Hónap műhelye"- megtisztelő címét.

Ha az elmúlt esztendők eredményességét, az utánpótlás és felnőtt korcsoportokban megnyert arany-, ezüst- és bronzérmek tömegét részleteznünk kellene, soha nem érnénk a sor végére!

Fotók
Videók

Ajánló

Gulyás Michelle egyéni második helye mellett egy női csapat ezüstéremmel is gazdagodott a hétvégi junior országos bajnokságon. A Gulyás Michelle – Bánki Adél – Kállai-Simóka Nóra – összeállítású KSI-s trió a Volán Fehérvár mögött, a Trion SC csapatát megelőzve léphetett dobogóra.
Öttusázóink a Nemzeti lovardában csiszolják tudásukat.
Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.
Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.
Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.