10000méteres OB

Atlétika 2017.05.02.
Az idei évben kedvezett az időjárás a futóknak

Az idei 10000méteres Magyar Bajnokságot a Pasaréti Vasas pályán rendezték. Tavalyi évhez képest idén sokkal barátságosabb idő fogadta az indulókat. Idén szélmentes, futáshoz ideális hűvös időjárás volt. Férfiak 2 futamban a nők 1 futamban vetélkedtek a bajnoki címért. KSI számára fontos verseny a nők rajtjával kezdődött. Versenyzőnk Weiler Virág is elrajtolt. Ami érdekesség hogy a Svájcban élő Papp Krisztina is indult a versenyen célja a VB szint teljesítése volt. Azonnal élre állt és nagy irammal kezdett és faképnél hagyta versenyző társait. Weiler Virág Böhm Lilla edzőtársával futott a 3-4. helyen a saját ritmusukban, majd Virág 3000méternél már érezte hogy ez nem az ő napja lesz pedig jól felkészült erre a versenyre. A rajt utáni sorrend maradt végig majd a cél előtt Virág az 5. helyre került. Weiler Virág egyéni csúcsot futott és az U23-as ok között a Magyar Bajnoki dobogó tetejére állhatott.

Ezután következett a férfiak viadala. Az esélyesek közül mindenki rajthoz állt, senki nem hiányzott a mezőnyből. 7000méternél a tavalyi bajnok Kovács Benjamin élre állt, attól kezdve a helyezésekért ment a kűzdelem. Az ex KSI-s Honti Attila 5. helyre szorult.

A Magyar Liga versenyen nagyszerű versenyzéssel egyéni csúcsokat futva az ifik között Kasoly Benedek 3. helyezést ért el míg a serdülőknél Gergácz Bence ezüst érmet szerzett.

Gratulálunk a futóknak, további kitartó munkát kívánunk!

Fotók
Videók

Ajánló

Pataki Anna 2. a 4. Mezei Ligán! Klincsek Keve nyert a gyermek versenyen, Nelson Hanna 3. a helyet szerezte meg a korosztályában. Gratulálunk!
Lakos Dóra 3 ponttal maradt le a dobogóról az Újonc-Serdülő Összetett Bajnokságon!
Sarkadi László Szakosztályunk edzője, a 2017/2018-as tanévi Diákolimpia legeredményesebb testnevelője! Gratulálunk, és további jó munkát, sikereket kívánunk!
A Junioroknál Gebauer Maja, az Ifjúságiaknál Kulcsár Boglárka a fedettpályás Magyar Bajnok rúdugrásban!! Mindketten 380cm-t teljesítettek. Gratulálunk!
Pataki Anna 2.helyezett a Felnőtt Bajnokságon 3000m-en! Gratulálunk!