Vízilabda

11. hét vízilabda hírei

11. hét vízilabda hírei

Öt győzelem - két vereség a heti mérleg.

03.16

Serdülő csapat

GYŐZELEMMEL KEZDTEK A SERDÜLŐK A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

A hosszú hétvége első meccsét, serdülő csapatunk játszotta az FTC-Telekom Waterpolo ellen, a Kőér utcai uszodában. A mérkőzés szoros volt, de az utolsó negyedben a fiúknak sikerült ellépni ellenfelüktől, így egy 8:7-es győzelem lett a végeredmény.

Az első negyed ráúszása után, a labda, ellenfelünk birtokába került, de szerencsére ezt a helyzetet nem tudták gólra váltani. A meccs ezen szakasza, viszonylag gólcsendesre sikeredett. Az FTC csupán 1 találatot szerzett és ezzel vezetett hosszú percekig. Kevesebb, mint másfél perc volt hátra az első negyedből, amikor büntetőből sikerült gól szereznünk, majd ezt követően egy akciógólt is magunkénak tudhattunk. Az első játékrészt így 2:1-re megnyertük.

A második negyedben, mind a két csapat 2-2 találatot jegyzett magának. Mi egy akció- és egy centergólt lőttünk, ezzel továbbra is mi vezettünk.

A harmadik negyedben, további 1 akciógólt lőtt csapatunk egyik játékosa, ezzel szemben az FTC kétszer talált be a kapunkba, így egálba került a két csapat.

A negyedik és egyben utolsó játékrészben várt a feladat a mieinkre, hogy bebizonyítsák, megérdemlik a győzelmet. A negyed elején történt kapura lövések sajnos nem jártak sikerrel, de a 3. perc után megtört a jég és 2 gólt is lőttünk: egyet akcióból, egyet pedig emberelőnyből. Utóbbival újra a mi kezünkbe került a vezetés. 48 másodperccel a meccs vége előtt egy büntetőgólnak köszönhetően csapatunk bebiztosította magának a győzelmet, így az FTC hiába lőtt még egy akciógólt, a mérkőzés végeredményét már csak szépíteni tudták. A 3 pontot a KSI-s fiúk zsebelték be, a végeredmény egy 8:7-es győzelem lett.

Gólszerzőink: Lantos István - 3, Dubinák Szabolcs - 1, Berényi Balázs - 1, Szabó Bence - 1, Zsidró Dániel - 1, Csapó Ádám – 1

 

Gyermek csapat

KSI SE II. AZ OSC I. ELLEN

A 2004-es Budapest Bajnokságban az OSC ellen játszott második csapatunk. Sok helyzetünk kimaradt, ami a túloldalon gól lett, így 11-2-es vereséget szenvedtünk.

Nehéz volt a kezdés, támadásban nehezen alakítottunk ki helyzeteket, igazán nagy helyzetünk nem is volt az első negyedben. Sajnos az OSC jól használta ki támadásait, ezzel 4-0-ás előnyre tett szert.

A második negyedben védekezésben jól helyezkedtünk, többször is elhárítottuk ellenfelünk nagy lehetőségeit. Támadásban sok helyzetünk volt és kettőt be is lőttünk. A negyedet 2-1-re megnyertük, így az eredmény 5-2 volt a felénél.

A harmadik és negyedik negyedben is rengeteg biztos helyzetet hibáztunk el, amit kihasznált az OSC és nagy különbségre tett szert. 3-0-ás negyed után 8-2 állt az eredményjelzőn. A negyedik negyedben sem változott semmi. Sok helyzetünk kimaradt és megint három gólt kaptunk. Ezzel a végeredmény 11-2 lett.

A csapat edzője Marnitz Márk a mérkőzésről:

“A mérkőzés elején veszélytelenek voltunk a kapura, ez a második negyedben megváltozott és tudtunk gólokat lőni és a negyedet meg is nyertük. A harmadik és negyedik negyedben nem sikerült gólt szereznünk pedig az esélyünk meg volt. A védekezéssel elégedett voltam, de sajnos a lövéseink pontatlanok voltak és szerencsénk sem volt.”

 

OBI felnőtt

OB I KÖZÉPSZAKASZ: MÉRKŐZÉS A KAPOSVÁR ELLEN

Az OB I középszakaszának 4. fordulójában, a Kaposvár fogadott minket otthonában. A meccs végeredménye 10:5 lett, ami a Somogy megyei csapat számára volt sikeres.

Az első negyed számunkra nem volt kedvező. Lövéseinket rendre kivédték, így ebben a játékrészben nem is tudtunk találatot szerezni.

Az első gólunkat a második negyed felénél, emberelőnyből sikerült megszereznünk. A hátralévő időben 1 akciógólt lőttünk még, de a hátrányunk így is 4 gólos maradt. Így az állás 6:2 volt a félidőben, a Kaposvári Vízilabda Klub javára.

A harmadik negyedben 2 lőtt gólnak köszönhetően csökkent a hátrányunk, a játékrészt 2:1-re meg is nyertük, de a vezetés továbbra is a Kaposvár csapatának kezében volt.

Az utolsó negyedben emberelőnyből megszereztük az 5. találatunkat, de több gólt már nem sikerült lőnünk. Nem sikerült a győzelem, a 3 pont a Kaposvári Vízilabda Klubé lett.

Gólszerzőink: Dávid Zoltán - 2, Bóbis Botond - 1, Horváth Ákos - 1, Gábor Lőrinc -1

 

Lány csapat

NAGY ARÁNYBAN 20-4-RE NYERTÜNK

Lány csapatunk 16 góllal nyerte meg az Oázis elleni mérkőzést. Minden negyedet megnyertünk, a második negyedet 5-0-ra, míg az utolsót 9-1-re nyertük. A mérkőzés végeredménye 20-4.

Hamar megszereztük a vezetést, majd a következő gólunk is. A negyed végéig még egy-egy gól esett mindkét oldalon, így az első negyed után 3-1-re vezettünk.

A második negyedben tökéletesen játszottunk. Védekezésünk a helyén volt, gólt nem kaptunk a negyedben. Elől még eredményesebbek voltunk, 5-0-ra nyertük a negyedet. A felénél már 8-1-re vezettünk.

Egy gyengébb negyed következett, de még mindig mi irányítottuk a mérkőzést. 3-2-re nyertük a negyedet. Az utolsó negyedben még nagyobb sebességre kapcsolatunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, amiket sorra be is lőttünk. A negyed elején hibáztunk el egyet, onnantól 9-szer voltunk eredményesek. Ezzel nagy különbséggel 20-4-re nyertük meg a mérkőzést.

A csapat edzője Nádor Zsombor a mérkőzésről:
"Azt kértem a lányoktól, hogy végig vegyük komolyan a mérkőzést és tálaljuk meg a kihívást minden egyéni párharcban, minden helyzetben és védekezésben. A nagyarányú győzelmet még örömtelibbé teszi, hogy a 2007-2008-2009-es kislányokból álló sor is ki tudta belőle venni a részét. Gratulálok a csapatnak!"

03.17

Serdülő csapat

FÖLÉNYES GYŐZELEM A SERDÜLŐKNÉL

Vasárnap a második mérkőzést serdülő játékosaink játszották a Bitskey Aladár uszodában. A bajnokság 18. fordulójában ellenfelünk a ZF-Eger csapata volt, akiket 23:11-re sikerült legyőznünk.

A meccs 17 óra 15 perckor kezdődött, a srácok egy KSI-s ifi győzelem után ugorhattak be a vízbe, a ZF-Eger serdülő játékosai ellen. Az első negyed ráúszását követően, a labda egyből a mi birtokunkba került, amit a fiúk egyből gólra is váltottak. A játékrészben összesen 5 találat született, az irányítás már a mérkőzés kezdetekor a mi kezünkben volt. Remek védekezésünknek köszönhetően az egrieknek csupán a mérkőzés 6. perce után sikerült megszerezni az első találatukat. A negyedet 5:1-re nyertük.

Szerencsésen indult a következő negyed is számunkra, ugyanis az Eger ellen 1 perc alatt két büntetőt is ítéltek, amit serdülő fiaink gólra is váltottak. Játékosaink a maradék 7 percben 7x is betaláltak az egri csapat kapujába, míg ellenfelünknek ez csak 4x sikerült. Külön érdekesség, hogy a negyed utolsó találata egy szabaddobás gól volt, ami 1 másodperccel a félidő megkezdése előtt ért be a Heves megyei csapat kapujába.

9 gólos előnnyel indultunk neki a harmadik negyednek, a labdát ezúttal viszont a ZF-Eger hozta el, így ők indíthatták a támadást. Új lendületre sikerült ezzel szert tenniük, ugyanis rögtön 2 gólt is lőttek nekünk. Csapatunk a játékrészben két emberelőnyös gólt jegyzett magának, de ez a negyed az egrieknek kedvezett, 4:2-re meg is nyerték.

A meccset uraló csapatunknak az utolsó negyedben sem akadt félni valója, hiszen így is 7 góllal vezetett a ZF-Eger ellen, de ettől függetlenül a fiúk tisztességesen végigjátszották ezt a játékrészt is. A jól felépített támadásoknak köszönhetően 7 gólt lőttek az Eger csapatának. A mérkőzés végeredménye 23:11 lett, ezzel a srácok továbbra is a tabella élén állnak.

Gólszerzőink: Gábor Lőrinc - 7, Dubinák Szabolcs - 4, Pető Attila - 3, Keszthelyi Attila - 3, Mészáros Márk - 2, Csapó Ádám - 2, Lantos István - 1, Zsidró Dániel - 1

 

Ijfúsági csapat

NAGY GYŐZELEM IFIBEN

Az Eger ellen nagy győzelmet aratott Ifjúsági csapatunk. Az első felében a mérkőzésnek az Eger szerzett 8-6-ra, de még az utolsó negyed előtt is egy góllal vezetett. Elsöprő utolsó negyeddel 16-12-re nyertük meg a mérkőzést.

Az első negyedben még kiegyenlített volt a párharc. Megszereztük a vezetést, de kiegyenlített az Eger. Két gól következett még ezután és 3-1-re ment el a hazai csapat. A negyed végéig belehúztunk és sikerült átvennünk a vezetést és 4-3-ra nyertük a negyedet.

A második negyedben sikerült góllal kezdenünk és 5-3-ra vezettünk. Ezután háromszor is eredményes volt az Eger, így a vezetést is átvették, de még ki tudtunk egyenlíteni. A mérkőzés feléig még két gól esett, mindkettőt a hazaiak szerezték, így 8-6-os hátránybe kerültünk.

A harmadik negyed elég fordulatos volt. Hamar szereztünk két gólt, amivel már 8-8 állt az eredményjelzőn. Újra vezetést szerzett a hazai csapat, de nem volt megállás. Mi következtünk és sikerült most már a vezetést is átvennünk. A negyed végéig sajnos sikerült kiegyenlíteniük és az utolsó negyed előtt 11-10-es vezetést is szereztek.

Az utolsó negyedet góllal kezdte az Eger, így már 12-10-re vezetett. Ezután sikerült rendezni a sorokat és jöttek sorra a góljaink. Kiegyenlítettünk és sikerült a vezetést is átvennünk. A negyedet 6-1-re nyertük meg, ezzel a végeredmény 16-12 lett.

A csapat edzője Horváth János a mérkőzésről:
"Értékes győzelmet arattunk! Különösen azért, mert rengeteg helyzetet hagytunk ki. Kapus nélkül nehéz nyerni! Nekünk ma sikerült! Gratulálok a csapatomnak!" 

 

Gyermek csapat

MAJDNEM TÍZ GÓLLAL

Gyerek csapatunk remek első negyeddel nagy különbségre tett szert, majd folyamatosan növelve a különbséget 17-8-ra nyerte az Eger elleni mérkőzést.

Az első negyedet nagyon megnyomtuk, már az első támadásból gólt szereztünk. Sorra jöttek a találatok, majdnem minden támadásból gólt szereztünk, végül 6-0-ra nyertük a negyedet.

A második negyedben kicsit megtorpant a csapat, igaz góllal kezdtünk, de utána sokáig nem találtunk be. Két gólt kaptunk, amire nekünk is sikerült újra betalálnunk. A negyedet elveszítettük 3-2-re, de még mindig 8-3-ra vezettünk.

A harmadik és negyedik negyed hasonlóan telt. Kisebb hibákat vétettünk védekezésben, amiből sikerült gólt szereznie az Egernek. Támadásban jól használtuk kis helyzeteinket, a harmadik negyedet 4-2-re, amíg a negyediket 5-3-ra nyertük meg, így 17-8-as győzelmet arattunk.

A csapat edzője Székely Bulcsú a mérkőzésről:
"Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz és a fegyelmezett játékhoz. Öt meghatározó játékosunk nélkül játszottunk ma, mindenki odatette magát kivétel nélkül. Végre fegyelmezette, de mégis játszva a vízilabdát, hoztuk le a mérkőzést! Hajrá KSI"

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.