20th Budapest Open

Karate 2017.09.18.
Idén huszadik alkalommal került megrendezésre az egyik legkiemeltebb hazai rendezésű verseny, a Budapest Open.

Idén ünnepelte 20. születésnapját a Budapest Open elnevezésű, nemzetközi karate verseny. A jubileumi esemény alkalmából 30 ország közel 1.500 versenyzője lépett tatamira és próbálta meg elhódítani a dobogó legfelső fokát. Ennek a nagy létszámnak köszönhetően minden kategóriában rengeteg versenyző mérte össze tudását, így nem ritkán 9-10 mérkőzéssel is számolnia kellett egyeseknek.

Így volt ezzel szakosztályunk két versenyzője is, Nagy Balázs és Kovács Kiara. Balázs U21-ben és felnőttben próbált szerencsét, ám sajnos a rengeteg mérkőzés ellenére éppenhogy lecsúszott a dobogóról. Kiara U14-ben, illetve U16-ban indult. Mindkét kategóriában a legjobb négy között búcsúzott, ám U14-ben a bronzmérkőzést sikerrel vette, így dobogóra állhatott.

 

Nagy Botond a legeredményesebb magyarként vágott neki a felnőtt formagyakorlatoknak. Körről körre egyre jobb formát mutatva végül egyértelmű fölénnyel meg is nyerte kategóriáját, így a végén ő emelhette magasba a győztesnek járó kupát.

 

Hübner Dániel két évvel korábban ezen a versenyen szenvedett el egy súlyos térdsérülést, minek következtében közel másfél évig még edzésen sem terhelhette nagyon lábát. Ám egy remek felkészülés után idén újra tatamira léphetett, és a hosszú kihagyás ellenére U21 kategóráiban bronzérmet szerzett. 

 

Mihály Péter U21-ben és felnőtt formagyakorlatban vágott neki a szombati napnak. Előbbiben bronzérmet szerzett, míg utóbbiban a később Botondal aranyéremért küzdő szlovák fiútól kikapott, majd sajnos a vígaszágon sem sikerült felkerülnie a dobogóra.

Fotók
Videók

Ajánló

Ez a csapat három különböző helyszínen készül minden héten, ebből az egyik a Hunyadi János Ált. Iskola, emellett a Liszt Ferenc Ált. Iskolában, illetve a KSI-ben szombatonként.
Január 5-én tartotta a Magyar Karate Szakszövetség az idei bírói vizsgát, ahol egyesületünkből 7 fő vett részt, és szerzett bírói minősítést.
Szabó Marcell, egyesületünk versenyzője vívta ki mgának az indulás jogát a dániai Aalborg-ban megrendezésre kerülő korosztályos WKF Európa-Bajnokságra.
Véget ért az idei WKF Felnőtt Karate világbajnokság, ahol idén a karate mellett megjelentek a Guinness Rekordok képviselői is. Immáron egy KSI-s versenyző is szerepel a listán :)
Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre a felnőtt WKF Karate Világbajnokság, melyen egyesületünk versenyzője is megméretteti magát.