30 egyesület, és legalább 700 gyerek az Öböl-kör bajnokságon

Kajak-kenu 2019.05.02.
Megkezdtük a 2019-es versenyszezont az újpesti öbölben. Kissé szeles és hűvős időnk volt, de ez a KSI-s versenyzőket nem zavarta, hiszen csupa jó eredményeket lapátoltak össze! A Hidépitő kupa éremtáblázat élén végzet egyesületünk. 8 arany, 8 ezüst és 8 bronzeremmel!

A szervező egyesületeknek és a főtámogató A-Híd-nak köszönhetően április utolsó szombatján ismét többszázan lepték el a KSI SE népszigeti vízitelepét. A versenyt korábban a Margitsziget körül bonyolították le, de az elmúlt években vált igazán népszerűvé, mióta az Újpesti-öbölben kezdhetik meg a szezont a fiatalok. A legtöbb gyerek ezúttal is Budapestről, illetve a sportág Dunakanyar-régiójából érkezett, de jöttek kajakosok és kenusok Szegedről, Tiszakécskéről, Tiszaújvárosból, sőt még Szlovákiából is.

“A verseny népszerűsége évek óta töretlen, sok egyesületnél hagyomány, hogy a szezont az Újpesti-öbölben kezdi. Az edzők itt kapnak először visszajelzést élesben a téli felkészülés után és a hangulat is mindig kiváló, öröm látni, hogy a legkisebbeknek mekkora élményt jelent a versengés.

Köszönet a szervezőknek és a támogatónak is – mondta az A-Híd Építő Kupáról Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki a legkisebbek, az U10-es korosztályok éremátadásán is részt vett.

 

a kajakkenusport.hu cikke nyomán

Videók

Ajánló

Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.
„Hatalmas önbizalomlöketet adott a két aranyérem, azóta tényleg hiszek magamban” – mondja a tavalyi pitesti ifjúsági vb-n duplázó Redl András. A KSI 18 éves kajakosa a koronavírus-járvány miatt idő előtt hazatért a sevillai edzőtáborból, azóta otthon tölti napjait. Pihenésről, korosztályváltásról és a tavalyi áttörést jelentő sikerekről beszélgettünk vele.
Dél-Afrikába kezdték el a 2020-as felkészülést a KSI-s válogatott kenus - kajakos fiúk és lányok is.
A szegedi világbajnokságon a négyessel felnőtt világbajnoki címet nyert Gazsó Dóra Alida nem feltétlenül az olimpiára készül az idén, mert mint mondja, tudja, hogy még fiatal. A mindössze 19 éves kajakos ezzel együtt azt gondolja, hogy még soha nem volt ilyen jó állapotban, mint amilyenben most, a téli felkészülés után érzi magát.