30 egyesület, és legalább 700 gyerek az Öböl-kör bajnokságon

Kajak-kenu 2019.05.02.
Megkezdtük a 2019-es versenyszezont az újpesti öbölben. Kissé szeles és hűvős időnk volt, de ez a KSI-s versenyzőket nem zavarta, hiszen csupa jó eredményeket lapátoltak össze! A Hidépitő kupa éremtáblázat élén végzet egyesületünk. 8 arany, 8 ezüst és 8 bronzeremmel!

A szervező egyesületeknek és a főtámogató A-Híd-nak köszönhetően április utolsó szombatján ismét többszázan lepték el a KSI SE népszigeti vízitelepét. A versenyt korábban a Margitsziget körül bonyolították le, de az elmúlt években vált igazán népszerűvé, mióta az Újpesti-öbölben kezdhetik meg a szezont a fiatalok. A legtöbb gyerek ezúttal is Budapestről, illetve a sportág Dunakanyar-régiójából érkezett, de jöttek kajakosok és kenusok Szegedről, Tiszakécskéről, Tiszaújvárosból, sőt még Szlovákiából is.

“A verseny népszerűsége évek óta töretlen, sok egyesületnél hagyomány, hogy a szezont az Újpesti-öbölben kezdi. Az edzők itt kapnak először visszajelzést élesben a téli felkészülés után és a hangulat is mindig kiváló, öröm látni, hogy a legkisebbeknek mekkora élményt jelent a versengés.

Köszönet a szervezőknek és a támogatónak is – mondta az A-Híd Építő Kupáról Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki a legkisebbek, az U10-es korosztályok éremátadásán is részt vett.

 

a kajakkenusport.hu cikke nyomán

Videók

Ajánló

Megszámolni sem könnyű, de megtettük! 18 arany 12 ezüst 15 bronzérmet szereztek egyesületünk versenyzői a sukorói Magyar Bajnokságon. Így az éremtáblázat első helyén végzett a KSI!
„Tisztában voltak vele, hogy mindig a táv második felét nyomom meg, eszerint építették fel a taktikájukat; abban bíztak, hogy − hatalmas előny kialakításával − megtörnek. A lépést azonban tartottam, mi több, hatszáznál már vezettem, ezzel német vetélytársam esett össze lélekben.
Legyalulta az ifi és U23 vébé mezőnyét a magyar válogatott. A mieink az 500 méteres és 1000 méteres döntők során hat világbajnoki címet, valamint további két dobogós helyezést szereztek. Aranyérmes lett ifi kajak egyesben Kőhalmi Emese és Redl András. Redl András duplázott, hiszen mindkét egyes számban verhetetlennek bizonyult. Kőhalmai Emese még hozzá is tett egyet, hiszen triplázni tudott, Rendessy Eszterrel párosban, és négyesben többek között a KSI-s Szellák Szabinával. Az aranyérem bravúrosan összejött a Biben Karina, Bakó Olga duónak is, akik ezzel megvédték világbajnoki címüket.
Gazsó Dorka indulása biztossá vált a Szeged-i VB-n
Négy versenyzőnk szerzett érmet, a racicei U23 - junior kajak-kenu Eb.-n!