47. EKF Korosztályos Európa Bajnokság

Karate 2020.02.08.
Február 7-9 között került megrendezésre Budapesten a 47. Kadet, Junior, U21 Európa Bajnokság, ahol a KSI Karate Szakosztálya három versenyzővel és egy bíróval képviselte Magyarországot és a KSI-t.

Idén immáron 47. alkalommal került megrendezésre a Kadet, Junior és U21 Karate Európa Bajnokság, ami több dolog miatt is különlegesre sikeredett mind a karate, mind pedig a KSI számára. Előbbinek azért, mert Európa összes országa leadta a nevezését az idei kontinens tornára, ezáltal több, mint 1.300 db versenyző indult a különböző kategóriákban, a KSI számára pedig azért, mert idén három versenyzőnk is kvalifikálta magát, valamint szakosztályunk egyik edzője nemzetközi bírói minősítést szerzett, ezáltal bíróként volt a tatamin.

 

Az EB a bírók számára már február 4-én, kedden elindult. Ekkor startolt ugyanis a European Karate Federation 3 napos képzése és vizsgája, ahol szakosztályunk egyik edzője, Koburger Soma küzdelemben és formagyakorlatban egyaránt megszerezte nemzetközi bírói minősítését, ezáltal a versenyen is bíróként volt jelen.

 

Az Európa Bajnokság első versenynapja péntek volt, ahol ketten is érdekeltek voltak: Bene Bianka (kadet -54 kg) és Vaskó Samu (kadet -70 kg).

Bianka az első fordulóban lett lánnyal kezdett, ahol magabiztos győzelmet aratott, Ezt követően azonban a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült, miután kikapott bosnyák ellenfelétől, aki sajnos nem jutott később a döntőbe, így a vigaszág is elmaradt.

Samu kikapott első körben orosz ellenfelétől, aki viszont egészen a döntőig menetelt, ezáltal Samunak még maradt esélye dobogóra állni. A vigaszágon először olasz, majd grúz ellenfelét legyőzve bronzéremért küdzhetett. Itt egy nagyon szoros küzdelemben sajnos 1:0 arányban kikapott lett ellenfelétől, így az 5. helyen zárt.

 

Szombaton KSI szempontból Szabó Marcellért izgulhattunk a junior -61 kg-os mezőnyben. Marci rettentő magabiztosan kezdett, és 7:2 arányban legyőzte norvég ellenfelét. a következő fordulóban szoros meccsen az első találat jogával (Senshu) 1:1-el továbbjutott az olasz fiúval szemben. A harmadik fordulóban egy ír fiúval kezdett megküzdenie Marcinak. Meg is szerezte a vezetést, ám nem sokkal ezután az ír fiú súlyos sérülést okozott MArcinak, amiért azonnal leléptették, így a KSI versenyzője jutott a legjobb 8 közé. A sérülése miatt azonban itt véget is ért Marcinak a verseny, pedig amennyiben a következő mérkőzését is megnyeri, már biztosan éremért küzdhetett volna.

 

Mindhárman remekül küzdöttek, nagyon büszkék vagyunk rájuk :)

 

#HAJRÁKSI

Videók

Ajánló

Február 7-9 között került megrendezésre Budapesten a 47. Kadet, Junior, U21 Európa Bajnokság, ahol a KSI Karate Szakosztálya három versenyzővel és egy bíróval képviselte Magyarországot és a KSI-t.
Pénteken kezdetét veszi a 47. Kadet- junior és U21-es Karate Európa-bajnokság.
Van ám bőven miről beszámolni, mert hír nem jött, de esemény volt. Mik is voltak ezek? Ááá, nem nagy dolgok. Csak két hétvégén három verseny, egy év egyetemi sportolója díj, nameg három kvalifikáció a korosztályos EURÓPA BAJNOKSÁGRA!
Versenyzőink egyszerre három országban, három helyszínen bizonyították rátermettségüket, és értékes érmeket, kvalifikációs pontokat szereztek!
Idei szezonunkat a horvátországi Csáktornyán indítottuk, ahonnan bíztató eredményekkel tértünk haza!