Olimpiai Reménységek Versenye Tatán

Öttusa 2016.11.09.
Az Olimpiai Reménységek multi-sport versenyeit (Olympic Hopes) 1990-től rendezik meg...

...Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia együttműködésével. A 2016. évben 28 sportágban 42 Olympic Hopes sportesemény került megrendezésre.

Az öttusában ezen a hétvégén, október 28-30. között Tatán szervezték meg az idei év reménységeinek versenyét.

A Tatai Edzőtábor, mint versenyhelyszín – a 3 pályás 25 m-es kis uszoda ellenére is-  tökéletesnek bizonyult. Az egy éve felújított vívóterem, a kosárlabda pályán felépített lőtér és a festői környezetben zajlott futás során remek hangulatú, családias esemény szemtanúi lehettünk.

A négy rendező országon túl a Magyar Öttusa Szövetség megnyitotta a kapukat egyéb nemzetközi öttusa szövetségek előtt is. A jelentkező országok három (úszás és kombinált szám)- és  négytusában (úszás, vívás és kombinált szám) mérettették meg magukat Ifjúsági A és Ifjúsági B kategóriában.

Hétvégén az egyéni tusák mellett csapat és mix váltó versenyen nyolc ország versenyzői (magyar, angol, szlovák, ukrán, portugál, cseh, belorusz, lett) indultak.

A vasárnapi mix verseny érdekessége volt, hogy a nemzeti váltókon túl, nem hivatalosan lehetőség nyílt arra, hogy a pár nélkül maradt, különböző országok versenyzői együtt indulhassanak. Az Olympic Hopes szellemiségét hűen tükrözi ez a rugalmasság és bensőséges kapcsolat, nem utolsósorban segítve az országok versenyzői közötti  kapcsolatteremtést.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Öttusázóink a Nemzeti lovardában csiszolják tudásukat.
Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.
Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.
Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.
A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.