Vízilabda

A 14. hét vízilabda hírei

A 14. hét vízilabda hírei

Serdülő csapat: FÖLÉNYES GYŐZELEM A VÍZILOVAK ELLEN

Április 6.

Gyermek csapat

EGY GYŐZELEM, EGY VERESÉG

A 2004-es Bajnokságban az első csapatunk a BVSC ellen, utána a második csapatunk az OSC II ellen játszott. A BVSC-t 9-6-ra győztük le, az OSC ellen pedig 21-4-es vereséget szenvedtünk.

 A BVSC ellen sikerült vezetést szerezni egy emberelőny után, amikor már éppen kiegészült ellenfelünk. Sajnos egyenlíteni tudtak, de a negyed felénél büntetőhöz jutottunk, amit gólra váltottunk. A negyed második felében újra kiegyenlítettek. Egy emberelőnyt játszhattunk, hogy újra magunkhoz vegyük a vezetést, de sajnos kimaradt ez a lehetőség. Ezt a negyed végén góllal büntette ellenfelünk, így 3-2-es BVSC vezetéssel fejeztük be az első negyedet.

A második negyedben több lehetőségünk is volt, de összesen egy gólt szereztünk, amivel kiegyenlítettünk a félidőre. Többször is emberelőnybe kerültünk, de sajnos vagy kimaradt, vagy megszerezték a labdát.

A folytatásban erőre kapott csapatunk és sikerült két góllal elhúznunk. Egyből utána emberelőnybe került a BVSC, amit gólra váltottak, de hamar visszaállt a kétgólos különbség, mivel egy büntetőt lőhettünk és most se hibáztuk el. Ezzel már 6-4-re vezettünk. A negyed végén még két lehetősége volt ellenfelünknek, de csak egy gólt szereztek, így 6-5-ös vezetéssel kezdtük az utolsó negyedet.

A negyed elején kivédekeztünk egy emberhátrányt, de sajnos a negyed felénél kiegyenlítettek. Három perccel a vége előtt belehúztunk és jöttek a góljaink, védekezésben is a maximumot hoztuk. Háromszor is betaláltunk, amivel 9-6-ra nyertük meg a mérkőzést.

A csapat edzője Dávid Zoltán a mérkőzésről:
"Érdekesen alakult a mai mérkőzés, végig úgy éreztem hogy “mezőnyfölényben” vagyunk, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltanunk. Még elől szépen kidolgozott bár nehezen kialakított helyzeteket puskáztunk el, addig hátul könnyű elkerülhető gólokat adtunk az ellenfélnek, aki viszont él is a ezekkel és 3:2 -es vezetésre tett szert. A második részben továbbra is a kihagyott helyzetek jellemeztek minket elől, de legalább hátul tudtuk rendezni a sorainkat. A mérkőzés második felében többször is több gólos vezetésre tettünk szert, de sajnos védekezésben megint nagyokat hibáztunk így nem sikerült állandósítanunk a különbséget. A mérkőzést azzal sikerült megnyernünk hogy a végén belőttük a helyzeteket és hátul néha kis szerencsével, de sikerült javítanunk a védekezésen. Gratulálok mert nehéz mérkőzés volt, bár azt gondolom magunknak tettük azzá, de végül nyertünk és ez egy fontos gyözelem volt."

A második csapatunk az OSC ellen játszott, sajnos kevesebb sikerrel. Az első negyedben többször is hibáztunk védekezésben amit kihasznált ellenfelünk. Hamar megszerezték a vezetést és nagy különbség alakult ki a két csapat között.

A második negyedben szereztük meg első gólunkat, de ekkor már 9-1 volt az állás, ami a félidőre már 12-1 lett. A harmadik negyedben nem is sikerült belőni helyzeteinket és még egy büntetőt is elhibáztunk.

Az utolsó negyedben támadásunk feljavult, viszont hátul még mindig sokat hibáztunk. A mérkőzés elején is hasonlóan kellett volna játszanunk. Az utolsó negyedben 4-3-ra kikaptunk, amivel végül 21-4-re az OSC nyert.

A csapat edzője Marnitz Márk a mérkőzésről:
"Rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés. Nem sikerült megcsinálni amit megbeszéltünk és már az elején nagy hátrányba kerültünk. Egyedül az utolsó negyedben játszottunk úgy, ahogy azt elvártam."

 

Serdülő csapat

FÖLÉNYES GYŐZELEM A VÍZILOVAK ELLEN

Az első perctől kezdve domináltunk a vízilovak ellen, minden negyedben növelve az előnyünket. Szinte minden támadásból gólt szereztünk, végül 17-2-re nyertünk.

A meccs kezdetekor nagyon jól teljesítettünk, hamar megszereztük a vezetést! 3-0-val kezdődött a játék. Utána megtorpant a csapat, kihagyott lövések követték egymást. 

A második negyedben nagyon jól védekeztünk,sikerült is 4 gólt dobnunk! Így az állás 7-0 lett. 

Hétgólos előnnyel indultunk neki a harmadik negyednek, a labdát ezúttal viszont a vízilovak hozták el, így ők indíthatták a támadást! Ugyanis rögtön 1 gólt lőttek nekünk. Nem csüggedtünk sokáig,hiszen egyből válaszoltunk gólok sorozatával. Így a harmadik negyedben még 5 gólt tudhattunk magunk mögött!

A meccset uraló csapatunknak a negyedik negyedben sem volt félni valója, hiszen 12-1-re vezettünk! Kicsit elfáradtak már a fiúk, ki is hagytunk egy helyzetet, de Csapó Ádám egy bravúros akciógóllal 13-1-re fordította az eredményt, amit utána nem sokkal Szabó Bence követett, így 14-1-re vezettünk. A vége felé a Vízilovak is kihasználták az emberelőnyüket, Zalay Bálint bedobta a vízilovak második gólját! Csapatunk ezután még 3 gólt dobott! A mérkőzés végeredménye így 17-2 lett, szép volt fiúk!

 

Lány csapat

SZOROS MÉRKŐZÉS A LÁNYOKNÁL

Szombaton 13 óra 30 perckor 2005-ös lány csapatunk ugrott vízbe a BVSC-Zugló csapata ellen. A mérkőzés szoros volt, a végeredmény sajnos ellenfelünk csapatának kedvezett.

Az első negyed során a BVSC akciógóljával tudta megszerezni a vezetést. Lövéseinket az ellenfél kapusa rendre hárította, és a büntető dobásunkat sem sikerült értékesítenünk.

A második negyedben egyik oldalon sem született találat, míg a harmadik játékrészben a BVSC még 1 találattal tudta gyarapítani góljainak számát.

Az utolsó negyedben a lányok új erőre kapva, 2 akciógólt és egy emberelőnyös gólt is lőttek. A negyedet ugyan ezzel a 3 találattal megnyertük, de sajnos ez már nem volt elég a végső győzelemhez. A szerencse ma ellenfelünk mellé állt, a végeredmény 4:3 lett a BVSC-Zugló javára.

Gólszerzőink: Hajdú Kata - 2, Ágner Janka - 1

 

2006-os csapat

MÉG EGY GYŐZELEM A BVSC ELLEN

A 2006-os bajnokságban is a BVSC volt az ellenfelünk. Kettes csapatunk már az első két negyedben eldöntötte a mérkőzést, 5-1-es vezetést szerzett. Végül 9-4-es győzelmet arattunk.

A labdát a BVSC hozta el, de megszereztük a labdát és egy büntetőt harcoltunk ki. Sajnos kimaradt ez a lehetőség, amit nem sokkal később góllal büntetett ellenfelünk megszerezve a vezetést. Sikerült kiegyenlítenünk és a negyed végén a vezetést is megszereztük.

A második negyedben már az elején emberhátrányba kerültünk, de sikerült kivédekeznünk. Ezután mi is szereztünk egy kiállítást és gólra váltottuk előnyünk, így már 3-1-re vezettünk. Egy megúszást követően pedig már 4-1-re vezettünk. Ezzel nem volt vége a negyednek, egy újabb emberelőnyt játszhattunk meg, amiből megszereztük ötödik gólunk.

A harmadik negyedben összesen egy gól született, amit mi szereztünk, így már 6-1-re vezettünk. A negyedik negyedben egészen 8-1-ig meneteltünk, ezután tudta második gólját szerezni a BVSC egy büntetőből. A mérkőzés végéig még három gól született, amiből mi csak egyet szereztünk, így 9-4 lett a mérkőzés végeredménye.

 

2006-os csapat

KÉT GYŐZELEM A 2006-OS BAJNOKSÁGBAN

A Markovits Kálmán 2006 Gyermek Bajnokságban "A" csapatunk, a Kaposvári VK csapatával szállt harcba a győzelemért. A mérkőzést, 4 gólos különbséggel, a mi csapatunk nyerte meg.

A meccs első találatát a Kaposvár szerezte, ám a mi srácaink 2 akció- és egy centerególlal hamar átvették a vezetést. A játékrészt 3:1-re nyertük.

A következő két negyedben nagyon szorosan alakult a mérkőzés. Ellenfelünk nem adta olyan könnyen a győzelmet: a harmadik negyed végére, a különbséget 1 gólra tudták csökkenteni.

Az utolsó negyed viszont számunkra volt szerencsés. A KSI-s fiúk gyakorlatilag uralva ezt a játékrészt, 5 gólt is szereztek. A Kaposvári VK hiába küzdött, már csak 2 találatot tudott jegyezni magának. A végeredmény 12:8 lett csapatunk javára.

Gólszerzőink: Mérő Alex - 4, Bötkös Patrik - 4, Módos Marcell - 1, Csendes Roland - 1, Szabó Kristóf - 1, Benedek Mór - 1

 

Gyermek csapat

BVSC 8-13 KSI

Gyerek csapatunk kezdte a mai BVSC elleni országos fordulót. 3-3-as első negyed után sikerült három góllal ellépni, végül egy 3-0-ás utolsó negyeddel 13-8-ra nyertük meg a rangadót.

Jól kezdtük a meccset, mivel az első támadásból már gólt is szereztünk, majd egy büntetőt védett kapusunk. Ezután megszereztük a második gólunkat is emberelőnyből, amivel 2-0-ra vezettünk. Sajnos a BVSC is szerzett egy kiállítást és most már be is találtak. Újabb büntetőhibát szereztünk hátul, de kapusunk újabb védéssel hárított. Egy labdaszerzés akasztotta meg támadásunkat, ami után egy centergóllal egyenlítettek. A negyed végén sikerült vissza vennünk a vezetést, de egy megúszásból szerzett góllal újra kiegyenlítettek.

A második negyedben sikerült kihozni a védekezésből és a támadásból is a maximumot. A negyed első felében nem kaptunk gólt és támadásban majdnem minden támadásunkat gólra váltottuk, így 7-3-as vezetésre tettünk szert. A félidőig sajnos még három gólt szerzett a hazai csapat, de mi zártuk góllal a negyedet, így 9-6-ra vezettünk a felénél.

A harmadik negyedben sikerült faragnia egy gólt hátrányából a BVSC-nek. A negyed vége előtt 23 másodperccel még 10-7-re vezettünk, de egy utolsó másodperces góllal 10-8-ra jöttek fel.

Az utolsó negyedben még nagyot alakítottunk, ahol sikerült tökéletesen védekeznünk, így a negyedben nem kaptunk gólt. Végig nagy nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre és jöttek a góljaink is. Az utolsó negyedet 3-0-ra nyertük meg, így végül 13-8-ra nyertük meg a mérkőzést.

A csapat edzője Székely Bulcsú a mérkőzésről:
"Gratulálok a játékosaimnak, nagyon nehéz rangadót nyertünk meg. Két válogatott játékosunk is kihagyta a mai találkozót sérülés miatt, ami már az indulást is megnehezítette. Az elején, mint általában rangadóknál, túlzottan görcsösen akartunk és ebben az őrületben a párharcokból rendbe mi jöttünk ki rosszabbul. Amint rendeztük a fejünket és letisztult a védekezésünk, elöl is sokkal nyugodtabban támadtunk, amit nagyszerű egyéni teljesítményekkel töltöttek meg a vízben a srácok. Folytatjuk a munkát, Hajrá KSI!"

 

Április 07.

Ijfúsági csapat

IGAZI RANGADÓ

Ifjúsági csapatunk igazi rangadót nyert a BVSC ellen. Végig nagyon szoros volt a mérkőzés, egyedül a harmadik negyedben tudtunk egy góllal jobbak lenni, végül 11-10-es győzelmet arattunk.

Az első negyedben másfél perc alatt esett négy gól, megszereztük a vezetést és egyből ki is egyenlítettek. Hamar 2-2 lett az állás, ami után az utolsó percig nem esett gól. Ezt a gólcsendet egy hazai büntető törte meg, amivel először a mérkőzésen vezetést szerzett a BVSC. A következő támadásban egy kiállítást harcoltunk ki és az előnyből gólt is szereztünk, így az első negyed utána 3-3 volt az állás.

A folytatásban a BVSC vette át az irányítást és szerezte meg a vezetést. Mikor mi kiegyenlítettünk már szerezték is a következő góljukat. Ez meg egészen 5-5-ig, amikor újra sikerült vezetést szereznünk. Sajnos ez sem tartott sokáig, újra kiegyenlítettek, így a felénél 6-6 állt az eredményjelzőn.

Sikerült jobban kezdenünk a harmadik negyedet, egy emberelőnyös találat és nem sokkal utána egy megúszásgóllal már 8-6-ra vezettünk. Nem sikerült tartanunk ezt az eredményt, a negyed végére sikerült kiegyenlíteniük. Szerencsére sikerült betalálnunk, így egygólos előnnyel várhattuk az utolsó negyedet.

Az utolsó negyedben végig sikerült tartanunk az előnyünk, egy emberhátrányt kivédekeztünk, majd sikerült betalálnunk, így 10-8-ra vezettünk már. Ezután sikerült a hazaiaknak is gólt szerezni, de a következő támadásban büntetőhöz jutottunk, amit gólra váltottunk, így újra kétgólos volt az előnyünk. Eltelt két perc gól nélkül, már az utolsó percen belül voltunk. Még 27 másodperccel a vége előtt betalálta a BVSC, de ekkor már szinte biztos volt a győzelmünk. Végig játszottuk a támadóidőt, így 11-10-re megnyertük a mérkőzést.

A csapat edzője Horváth Dániel a mérkőzésről:
"Gratulálok a Csapatnak, mert hatalmasat küzdöttek a srácok. Mindenki óriási munkát rakott ebbe a mérkőzésbe, voltak akik csere nélkül voltak bent végig, voltak serdülőink, akik két meccset játszottak pihenő nélkül. Az elején fej-fej mellett haladtunk 6-6-ig, aztán a 3. és 4. negyedben már végig mi vezettünk. Sajnos egyszer sem tudtunk, különböző okok miatt, 3 góllal ellépni, pedig több lehetőségünk is volt rá. Így izgulhattunk az utolsó percig, de sikerül megnyerni és ezzel küzdhetünk tovább a döntőbe jutásért."

 

Serdülő csapat

SERDÜLŐK IS GYŐZTEK

Serdülő csapatunk két góllal nyerte meg a BVSC elleni rangadót. Az első negyedben 3-2-es vezetést szereztünk, az egy gólos előnyünket a negyedik negyedig meg tartottuk, végül 14-12-re nyertünk.

Már az első támadásból megszereztük a vezetést, de hamar kiegyenlített ellenfelünk. Azután kétszer is eredményesek voltunk 3-1-es vezetésre tettünk szert. A negyed végéig ellenfelünk még egy gólt szerzett, így a negyed végeredménye 3-2 a javunkra.

A második negyedben először kettő góllal, a negyed végéhez közeledve már három góllal is vezettünk, de sajnos zsinórban három gólt szerzett a hazai csapat, így az állás 7-7. Az utolsó támadásunkban kiharcoltunk egy büntetőt, amit be is lőttünk. Ezzel a mérkőzés felénél 8-7-re vezettünk.

A harmadik negyedben fordítani tudott a BVSC, 9-8-ra vette át a vezetést. Nem álltunk meg, sikerült kiegyenlítenünk, és másfél perccel a negyed vége előtt a vezetést is visszaszereztük. A BVSC gólját követően újra döntetlen, 10-10 állt az eredményjelzőn, de négy másodperccel a negyed vége előtt visszaszereztük a vezetést.

A negyedik negyed elején két perces gólcsend után a mi gólunk következett ezzel már 12-10-re vezettünk. Igaz ez után kaptunk egy gólt, de ez után kétszer is betaláltunk, amivel három góllal, 14-11-re vezettünk. A negyed végén a BVSC találatával ért véget a mérkőzés, de így is 14-12-re győztünk.

 

2007-es csapat

RANGADÓ A KICSIKNÉL

A 2007-es bajnokságban is rangadót játszott csapatunk az OSC ellen. Az első negyedben 2-0-ra nyertünk, amivel megalapoztuk a mérkőzést. A végére egy góllal, 6-5-re sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Jól kezdtünk és hamar sikerült egy büntetőt kiharcolnunk, amivel megszereztük a vezetést. Pár perccel később egy akciógóllal már 2-0-ra vezettünk. A negyed második felében nem esett gól, sok labdaszerzés akasztotta meg a támadásokat mindkét oldalon.

A második negyedben szépíteni tudott az OSC, majd sokáig nem esett gól. A negyed végén kiegyenlített ellenfelünk, de a következő támadásban már vissza is állítottuk a vezetést. A felénél a félpályás dobásokat is megnyertük, így 4-2-re állt a mérkőzés.

A harmadik negyedben rengeteg helyzet volt, de nem sikerült gólt szerezni csak egy alkalommal az OSC-nek, így 1-0-ra nyerték meg a negyedet, így az utolsó negyed előtt 4-3 volt az állás.

Az utolsó negyedben újra kiegyenlítettek, de hamar visszaszereztük a vezetést. A negyed második felében büntető hibát vétettünk, ezzel megint kitudott egyenlíteni az OSC. Négy perc maradt hátra, nagy küzdelem vette kezdetét. Már az utolsó percen belül jártunk, mikor támadni kezdtünk a győzelemért. Már csak húsz másodperc maradt amikor sikerült megszerezni a győztes gólunkat. Ezzel a végére 6-5-ös győzelmet arattunk.

A csapat edzője Szabó Zoltán a mérkőzésről:
"Gratulálok a fiúknak! Nagyon kemény meccsen, egy kiváló OSC-t sikerült legyőznünk! Nem szoktam kiemelni senkit, de most mégis megteszem! A kapusunk szenzációsan védett, ezzel nagyban hozzájárulva a győzelemhez! Sokat kell még tanulnunk, de egy biztos a fej és a szív a helyén volt! Büszke vagyok nagyon!"

 

OBI felnőtt

HOSSZÚ SZÜNET UTÁN VASAS A KÖVETKEZŐ

Hosszú szünet volt az OBI-es középszakaszban, így most újult erővel kezdhetünk egy jó mérkőzésen a Vasas ellen.

Legutóbbi mérkőzésünket megnyertük a Tatabánya ellen, így a sikerélmény megvan. A Vasas elleni előző mérkőzésünk elég jól sikerült, csak egy kicsit kell javítanunk és jöhet a siker.

Az első negyedben 4-2-es hátrányba kerültünk, de a felére sikerült átvennünk a vezetést és 6-5-re vezettünk. Sajnos a harmadik negyedet elpuskáztuk és 4-0-ra hozták le.

A most következő találkozón ilyen nem lesz, a maximumot hozzuk a sikerért. Jöjjön mindenki szurkolni szerdán 19:30-ra mindenki a Komjádi uszodába.

2019. április 10. 19:30 Vasas Plaket - KSI, Komjádi Béla Sportuszoda

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.