A 15. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.04.16.
FRADI RANGADÓ A 2005-ös bajnokságban csapatunk a Fradi ellen játszott egy igazi rangadót. Háromgólos hátrányból sikerült egyenlíteni és 9-8-as győzelmet aratni.

15.hét

április 13

2005-ös csapat

FRADI RANGADÓ

A 2005-ös bajnokságban csapatunk a Fradi ellen játszott egy igazi rangadót. Háromgólos hátrányból sikerült egyenlíteni és 9-8-as győzelmet aratni.

Az elején még fej-fej mellett haladtunk, igaz mindig a Fradi szerzett vezetést 0-1-re, majr 1-2-re, de sikerült mindig egyenlíteni. Az első negyed második felére viszont átvette teljesen az irányítást ellenfelünk és kétszer is eredményes volt, így 4-2-re nyerték a negyedet.

A folytatásban sikerült újra egy gólra visszajönni, de ezután a negyed végéig már nem sikerült gólt szereznünk. Ekkor sikerült három góllal 6-3-ra elmennie a Fradinak. A negyedet szerencsére góllal zártuk, így a felénél 6-4-re álltunk.

A harmadik negyedben összekaptuk magunkat és két akciógóllal sikerült kiegyenlítenünk. A negyed végén sajnos hátul hibáztunk és büntetőt ítélt a játékvezető, a lehetőséggel élt ellenfelünk, így csak egy gólt sikerült lefaragni a hátrányunkból. Az utolsó negyedet 7-6-os hátránnyal indítottuk.

Az, hogy egyenlíteni tudtunk nagy erőt adott és az utolsó negyedben is sikerült. Egyből 7-7-re hoztuk az eredményt, majd egy büntetőhöz jutottunk, ahol végül egy páros cserés kiállítás is volt. Ezt a büntetőt be is lőttük és megszereztük a vezetést. Kapusunk labdát szerzett és sikeres támadásunkból centerből szereztünk gólt, amivel már 9-7-re vezettünk. A végén még a Fradi szerzett egy gólt, amivel a végeredmény 9-8 a javunkra.

A csapat edzője Székely Bulcsú a mérkőzésről:
"Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Háromgólos hátrányból sikerült megfordítani a mékőrzést. Ez ismét nagyon jó lecke kell legyen a gyerekeknek, hogy soha nem szabad feladni! Hajrá KSI!"

 

2007-es csapat

2007: GYŐZELEM AZ YBL ELLEN

Szombaton 13 órától 2007-es csapatunké volt a főszerep. A mérkőzést az YBL ellen játszották a fiúk a Szőnyi úti uszodában. A végeredmény 9:2 lett a KSI javára.

Az első negyed egyetlen találatát csapatunk szerezte büntetőből. A remek védekezésünknek köszönhetően ellenfelünk nem tudott gól szerezni.

A második játékrész során szoros volt a mérkőzés, az YBL nem adta könnyen a győzelmet. A mi oldalunkon 3, az ellenfél oldalán 2 gólt tudtak jegyezni a játékosok.

A félidőben lezajlott félpályás lövéseknél ugyanannyi találat született mindkét oldalon, így az állás továbbra is 4:2 maradt.

A harmadik negyed ráúszását követően, a labda a mi birtokunkba került, de ezt a támadást nem tudtuk gólra váltani. Azonban 2 akciógólunknak köszönhetően ezt a játékrészt is mi nyertük. Az állás ekkor 6:2 volt csapatunk javára.

Az utolsó negyedben, tovább növelve előnyünket, 3 találatot is a magunkénak tudhattunk. A srácok nagyon szépen játszottak, nagyon jól védekeztek és megérdemelten nyertek. A végeredmény 9:2 lett a KSI csapata javára. Gratulálunk, szép volt fiúk!

A csapat edzője, Szabó Zoltán, így nyilatkozott a mérkőzésről:

„Végig kiválóan védekeztünk a mérkőzésen, ezt mutatja, hogy összesen két gólt kaptunk. Végig nagyon koncentrált volt a CSAPAT! Csak így tovább srácok!”

Gólszerzőink: Rácz Richárd - 3, Benedek Mór - 2, Szabó Zétény - 1, Csendes Roland - 1, Barcsa Dániel - 1, Rónay Lénárd - 1

 

április 14.

Serdülő csapat

SERDÜLŐK KEZDTÉK AZ UVSE RANGADÓT

Országos csapataink az UVSE elleni fordulóját a Serdülő csapatunk nyitotta. Az egész mérkőzést kézben tartva végig vezettünk, végül négy góllal 10-6-ra nyertük meg a rangadót.

A labdát nekünk sikerült elhoznunk és az első támadásban egyből egy kiállítást szereztünk, de sajnos még nem sikerült megszerezni az első találatot. Ezután percekig mindössze egy lövés volt, labdaszerzések akasztották meg a támadásokat mindkét oldalon. Ezután újabb emberelőnyt harcoltunk ki és ezt már gólra váltottuk, így megszereztük a vezetést. A negyed végén sikerült kiegyenlíteniük, de az utolsó másodpercben még kiharcoltunk egy büntetőt, amivel 2-1-es vezetést szereztünk.

A folytatásban ugyan kiegyenlített az UVSE, de ezután két góllal is válaszoltunk rá. A negyed végén még próbáltak feljönni, de találatukra még egy gól volt a válaszunk, így a felénél 5-3-as eredménnyel álltunk.

A legjobb negyed következett, ahol a negyed elején szereztünk egy gólt és ellenfelünk is. Ezután zsinórban háromszor is eredményesek voltunk, így a mérkőzésen eddigi legnagyobb különbséggel 9-4-re vezettünk már.

Kezdődhetett az utolsó negyed, ahol már szinte biztos volt a győzelem, de még meg kellett tartani. Ez nem okozott gondot, hiszen a negyed 2-1-es eredménnyel ért véget. Igaz kikaptunk egy góllal a negyedben, de a 10-6-os győzelem a miénk volt.

A csapat edzője Keszthelyi Tibor a mérkőzésről:
"Sikerült egy lépéssel ismét közelebb kerülnünk a bajnokság döntőjéhez. Nagy presztízse is volt a találkozónak, mindig fokozott érdeklődés kíséri ezt a találkozót. Úgy érzem, hogy fegyelmezetten, kevés hibával játszottunk, megérdemelten győztünk. Fokozatosan kerültünk előnybe, melyet a mérkőzés végéig nagyrészt megtartanunk."

 

Gyermek csapat

GYEREK MÉRKŐZÉS A FOLYTATÁSBAN

Gyerek csapatunk folytatta a sort, a rangadón ők is győztesként végeztek. Az elején még az UVSE szerzett vezetést, de a második negyedtől kezdtünk ellépni. A mérkőzést 12-10-re nyertük meg.

Az UVSE megszerezte a vezetést, de már a következő támadásban ki is egyenlítettünk. Sajnos a védekezésünk nem sikerült jól, büntetőt ítéltek ellenünk, amit nem hibázott el ellenfelünk. Emberelőnyhöz jutottunk, amivel újra sikerült kiegyenlíteni. Labdát szereztünk és egy újabb kiállítást harcoltunk ki, de sajnos elhibáztuk. Ez nem maradt büntetlenül, újra hátrányba kerültünk. A negyed végén sikerült nekünk is vezetést szerezni. Igaz az első negyedet 4-4-es döntetlennel zártuk, ekkor fordult a mérkőzés.

A második negyedben már az első támadásból megszereztük a vezetést és hamar már 6-4-re vezettünk. Egy találatot jegyzett az UVSE amire két gól volt a válaszunk és már 8-5-re vezettünk. A mérkőzés felénél egy megúszás után sajnos 8-6-ra vezettünk már csak.

A harmadik negyedet remekül kezdtünk, zsinórban három gólt is szereztünk, amivel öt góllal, 11-6-ra léptünk el. Itt már biztos volt a győzelem, de még sok volt hátra. A negyed végére 11-8-ra zárkóztak fel.

Az végén szereztünk még egy gólt, amivel már 12-8-ra vezettünk. Már nem volt sok hátra, ami idő alatt az UVSE még két gólt lőtt, így a végére 12-10-re nyertük meg a mérkőzést.

A csapat edzője Székely Bulcsú a mérkőzésről:
"Gratulálok a csapatomnak ehhez a nagyszerű mérkőzéshez. Három alapember hiányát, lelkesedéssel és akarattal pótolták a gyerekek. Öröm volt viszont látni azokat a dolgokat, amiket folyamatosan gyakorolunk. Természetesen holnap folytatjuk a munkát. Hajrá KSI!"

 

2008-as csapat

BABY BAJNOKSÁG A CEGLÉD ELLEN

A Baby Bajnokság 8. fordulójában a Cegléd volt az ellenfelünk. Egy ügyes ellenfél várt ránk a Szőnyi úton rendezett mérkőzésen.

Ennek megfelelően az első negyed gól nélkül telt el. A második negyed megindította a várva várt előnyszerzést, és a fél pályás dobások után jelentős különbséggel indulunk neki a mérkőzés második felének.

A harmadik negyedben is képesek voltunk növelni a különbséget, az ellenfelünk ekkor még egyetlen gólt sem jegyzett. Az utolsó negyedben tudtak szépíteni csak. Pontatlan passzokkal és figyelmetlen védekezéssel, ellenben jó kapusteljesítménnyel nagyarányú győzelmet arattunk.

A csapat edzője Erdélyi Annamária a mérkőzésről:
"Kaotikusan indult a részvételünk a mai napon, ez rányomta a bélyegét a gyerekek munkájára. Fegyelmezetlen bemelegítés után egy fegyelmezetlen mérkőzés következett, az edzésrutin és pár játékos stabil munkája segítette át a csapatot a nehezebb pillanatokon ma. Többet vártam mind az ellenfelünktől, mind magunktól, így ez a mai meccs nem esett jól. Ennek ellenére meggyőző különbséggel tudtuk befejezni. A tanulságokat levontam, dolgozunk tovább a gyerekekkel. Az eredményhez gratulálok a csapatomnak."

 

 

OB I. felnőtt, Beharangozó

KSI - UVSE OBI-ES MÉRKŐZÉS

A következő mérkőzés szerda este az UVSE ellen lesz a középszakasz 7. fordulójában.

Ez lesz a visszavágó, az előző találkozón 13-8-as vereséget szenvedtünk. Szeretnénk most közelebb kerülni a győzelemhez, ehhez védekezésben és támadásban is figyelmesebbnek kell lennünk.

Hazai pályán a Komjádi uszodában fogadjuk őket. A mérkőzés 19:30-kor kezdődik, mindenkit várunk szurkolni.

2018.04.17 19:30 KSI - UVSE Komjádi uszoda 

Hajrá KSI!

Fotók
Videók

Ajánló

A 22 éves Lévai András három, az egy évvel fiatalabb Kósa Balázs két éve tanul és vízilabdázik az Egyesült Államokban. A KSI korábbi játékosai most a járványhelyzet miatt itthon vannak, így egy hosszabb beszélgetésre kértük őket.
A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!