A 16. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.04.24.
A BVSC ELLEN A 2006-OS BAJNOKSÁGBAN A 2006-os csapatunk a BVSC ellen játszott ma, ahol minden negyedben kicsivel jobb tudott lenni ma ellenfelünk. A végére 13-6-ra meg is nyerte meg a mérkőzést.

16. hét

Április 17.

2006-os csapat

BVSC ELLEN A 2006-OS BAJNOKSÁGBAN

A 2006-os csapatunk a BVSC ellen játszott ma, ahol minden negyedben kicsivel jobb tudott lenni ma ellenfelünk. A végére 13-6-ra meg is nyerte meg a mérkőzést.

A kezdés jónak tűnt, egyből az első támadásból vezetést szereztünk. Ezután hamar sikerült fordítania a BVSC-nek, de még 2-2-es döntetlenre hoztuk vissza. A negyedben mi már sajnos nem találtunk be, ellenben ellenfelünk kétszer is eredményes volt, így az első negyed után 4-2 volt az állás.

Nem jöttek be a helyzeteink és hibáinkat kihasználta a BVSC, így a második negyedben sikerült ellépniük 6-2-re. Még próbáltunk kapaszkodni, de mérkőzés felére már 7-3-ra vezettek.

Nem állt jól a védekezésünk és sorra kaptuk a gólokat, sajnos ezt nem tudtuk kompenzálni elől, így a különbség is nőtt. Már 9-3-ra vezettek, amikor egy emberelőnyös játékunkat kihasználtuk, de egyből utána újabb góllal válaszoltak. Ezzel a harmadik negyed után 10-4-re vezettek már.

Az utolsó negyedben is sikerült még két gólt lőnünk, de védekezésben sajnos nem úsztuk meg a gólokat. Az utolsó negyed 3-2 lett, így végül 13-6-ra nyert a BVSC.

A csapat edzője Nádor Zsombor a mérkőzésről:
"A bajnokság talán legerősebb csapatával játszottunk és a mérkőzés előtt úgy éreztem, hogy méltó kihívók tudunk lenni és képesek vagyunk egy idegenbeli bravúrra. Sajnos nemcsak a győzelem nem sikerült, hanem a rengeteg egyéni hibának és rossz teljesítménynek köszönhetően egy nagy pofonba futottunk bele. Remélem, hogy tudunk tanulni belőle és hogy képességeinkhez méltóan megküzdünk a bronzéremért. Gratulálok a BVSC-nek!"

 

OBI felnőtt

OB I: ELLENFELÜNK MA JOBBNAK BIZONYULT

Szombat este felnőtt csapatunk szállt vízbe, az UVSE Hunguest Hotels csapata ellen. A mérkőzést, 5 gólos különbséggel, ellenfelünk nyerte. 

Az első ráúszásnál az UVSE bizonyult gyorsabbnak, így ők kezdhették meg a támadást. Sajnos ezt sikerült is gólra váltaniuk. Nem kellett azonban sokat várni a mi találatunkra sem, hiszen nagyjából 1 perccel később, egy gyönyörű akciógóllal egálba kerültünk. A srácok szépen játszottak ebben a negyedben és további két találattal meg is szerezték a vezetést.

A második negyed viszont már nem sikerült ilyen jól. A fiúk kezdtek fáradni, a védekezés is szétesett, amit ellenfelünk ki is használt és 3 gólt is lőtt nekünk. Ezzel szemben a mi lövéseink nem értek be az UVSE kapujába. Így tehát a félidő előtt átvették tőlünk a vezetést, az állás 5:3 volt az UVSE javára.

A harmadik játékrészben 1 akciógólt tudtunk szerezni, ám ellenfelünk tovább növelte az előnyét és 3 gólt is lőtt nekünk.

Az utolsó negyedben egy büntetőnek köszönhetően tovább tudtuk növelni góljaink számát, ám ez már nem volt elég a győzelemhez. Az UVSE akcióból és emberelőnyből szerzett még gólt magának. A 3 pontot ellenfelünk zsebelte be, a végeredmény 10:5 lett az ő javukra.

Kapusunk, Bányai Márk, a mérkőzés előtt átvehette az 50. bajnoki fordulóért járó emlékdíjat. Ezúton is gratulálunk neki!

Gólszerzőink: Bóbis Botond - 2, Horváth Ákos - 2, Schmölcz Norman - 1

 

Április 19.

2006-os csapat

2006-OS UVSE RANGADÓ

Az UVSE ellen játszott rangadót 2006-os csapatunk. Már az elején vezetést szereztünk és végig uraltuk a mérkőzést. Szívvel lélekkel a győzelemért küzdöttünk végül 13-7-re nyertünk.

Remekül indítottunk, egyből vezetést szereztünk. Még sikerült kiegyenlíteniük, majd kétszer voltunk eredményesek, így 3-1-re vezettünk már. A negyed végéig még egy-egy gól esett mindkét oldalon, ezzel 4-2-vel ért véget a negyed.

A második negyedben folytattuk játékunk. Újabb két gólt szereztünk, amivel már 6-2-re vezettünk. A különbséget tartottuk a negyed végéig, csak az eredmény változott. A felénél 9-5-re vezettünk.

A harmadik negyedben összesen egy gólt szereztünk, nem is esett több gól. A negyedik negyedet még megnyomtuk és növeltük a különbséget. 3-2-re nyertük a negyedet, így lett 13-7 a végeredmény.

A csapat edzője Nádor Zsombor a mérkőzésről: 
"Egy KSI-UVSE rangadó mindig különleges értékmérő. Ezt a tétet fokozta, hogy a mérkőzés előtt már látszott, hogy a bajnokság bronzérmese jó eséllyel a két együttes közül kerül ki. Dinamikus, pontos játékot tudtunk játszani és az általunk diktált iram ellenére is végig bírtuk a találkozót. Külön öröm, hogy ehhez több kiemelkedő egyéni teljesítmény is párosult. 

HAJRÁ KSI!

Fotók
Videók

Ajánló

A 22 éves Lévai András három, az egy évvel fiatalabb Kósa Balázs két éve tanul és vízilabdázik az Egyesült Államokban. A KSI korábbi játékosai most a járványhelyzet miatt itthon vannak, így egy hosszabb beszélgetésre kértük őket.
A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!