Vízilabda

A 18 éves Bóbis Botond nem tud ötméterest hibázni

A 18 éves Bóbis Botond nem tud ötméterest hibázni

Ha a vízilabdában ötméteresről van szó, akkor a 18 éves Bóbis Botond a megoldás. A fiatal játékos ebben a szezonban kettős játékengedéllyel három bajnokságban és a kupában is biztos kézzel értékesíti a büntetőket – mindegyiket.

A 18 éves Bóbis Botond a nyáron a Vasas Plaket OB I-es vízilabdacsapatához igazolt, de kettős játékengedélye lehetővé teszi, hogy a KSI-ben is játsszon OB I/B-s, valamint ifjúsági meccseket. Ő él is a lehetőséggel, hiszen a három bajnokságban 19 meccsen eddig 77-szer volt eredményes, az OB I-ben 13-szor. Emellett három találkozón a Magyar-kupában is megrezegtette a hálót 12 alkalommal. Bár a fiatal játékos már bizonyította, számtalan módon képes gólt szerezni, statisztikájából kitűnik, milyen elképesztő hatékonysággal értékesíti a büntetőket.

Az ifjúsági bajnokságban tíz, az OB I/B-ben négy, a felnőtt első osztályban kettő, a kupában pedig három olyan szituáció akadt, amikor Bóbis ötméterest vállalt, és a kísérletek mindegyike a kapuban kötött ki. Ez eddig 19-ből 19. Azt mondják, a vízilabdában is igaz, hogy ötméterest nem lehet védeni, csak rosszul lőni. Bóbis egyelőre jól lő, de vajon lesz-e kapus, aki túljár a korosztályos válogatott játékos eszén?

az utanpotlassport.hu cikke

fotó:Derencsényi István/waterpolo.hu

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.