A 18. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.05.07.
SERDÜLŐK HAZAI PÁLYÁN A SZEGEDDEL A Szeged elleni fordulót a Serdülők kezdték a Margitszigeten. Már az első két negyedben eldöntöttük a mérkőzést, végül 15-5-re nyertük meg a mérkőzést.

18. hét

május 1.

OBI felnőtt

OB I - RÁJÁTSZÁS I. FORDULÓ AZ UVSE ELLEN

A rájátszás első fordulóját rendezték meg ma a Komjádi Béla Sportuszodában, ahol ellenfelünk az UVSE csapata volt. Végig vezetve, 7 gólos különbséggel tudott nyerni ellenfelünk. A végeredmény 12:5 lett.

A mérkőzés első negyedében összesen 2 találat született: mindkettőt az UVSE szerezte. A mi lövéseink sajnos nem értek be ellenfelünk kapujába. Az állás ekkor 2:0 volt az UVSE javára.

A következő negyed első találatát szintén a lila sapkások szerezték. Csaknem 2 perc telt el ebből a játékrészből, amikor megtörtük a jeget és megszereztük első találatunkat. A negyed során még egy gólt lőttünk akcióból, de hátrányunkat az UVSE-vel szemben nem tudtuk csökkenteni. A félidő előtt az eredményjelzőn 6:2-es állás volt látható.

A harmadik negyed ráúszásánál mi bizonyultunk gyorsabbnak és megszereztük a labdát ellenfelünk elől, a támadást azonban nem sikerült gólra váltanunk. A számok tekintetében ez a játékrész is úgy alakult, mint az előző: míg az UVSE 4, addig mi 2 találattal gyarapítottuk góljaink számát. A különbség tovább nőt, az állás 10:4 volt.

A meccs utolsó negyedében lőttünk még egy gólt emberelőnyből, riválisunk viszont még kettőt akcióból. Sikerült megszerezniük a 3 pontot, a végeredmény 12:5 lett az UVSE Hunguest Hotels javára.  

Gólszerzőink: Bóbis Botond - 2, Dávid Zoltán - 1, Horváth Ákos - 1, Schmölcz Norman - 1

 

május 4.

Gyermek csapat

ÚJABB FORDULÓ A 2004-ES BAJNOKSÁGBAN

A 2004-es bajnokságban egyik csapatunk 17-6-os győzelmet aratott a Honvéd csapata ellen. Másik csapatunk a Vízilovak ellen játszott és 10-5-ös vereséget szenvedet.

Az első gólt mi szereztük, de utána a negyed feléig nem esett gól. Ekkor sikerült kiegyenlítenie a Honvédnak. Ezután kétszer is betaláltunk, így 3-1-es vezetést szereztünk. Ezután egy góllal akasztottak meg minket, majd újabb két gól következett. A negyedet 5-2-es vezetéssel zártuk.

A második negyedet góllal kezdtük, de utána újabb percek következtek, mikor nem esett gól. A negyed végén három gólt szereztünk, de a Honvédnak is sikerült kétszer betalálnia. Ezzel a felénél már 9-4-re vezettünk.

A legjobb negyedünk következett. Tökéletes védekezéssel sikerült kapott gól nélkül lejátszanunk a negyedet. Támadásban nem volt változás, 5-0-ra nyertük a negyedet, így már 14-4-re vezettünk már.

Az utolsó negyedben már nem volt kérdés a győzelem, egy gyengébb negyed következett, de már még itt is egy góllal nyertünk. A mérkőzést 17-6-ra nyertük meg.

 

A Vízilovak ellen másik csapatunkkal jól kezdtük a mérkőzést. Az eddigiekhez képest egész más csapatot láthattunk ma. Végig küzdöttünk, igaz a vezetést ellenfelünk szerezte meg, de sikerült kiegyenlítenünk. Sajnos a negyed végén újra vezetést szereztek.

A második negyedet egyenlítéssel kezdtük, de a negyed végén újabb gólt kaptunk. A negyed 1-1-es eredménnyel ért véget. Ezzel a felénél 3-2 volt az állás.

A harmadik negyedben jött a fordulópont, ahol még sikerült kiegyenlítenünk, de már több játékosunk is kipontozódott. A negyed végéig még két kiállítás volt nálunk, amiből kétszer is betaláltak. A negyed végén egy újabb találattal már 6-3-ra vezettek.

Az utolsó negyedet egy cserés kiállítás indította tőlünk, majd a hátrányunkat egy büntető követte, amit be is lőtt ellenfelünk. Ezután a támadásunkból állították ki játékosunkat, de ezt sikerült megakadályoznunk. A negyed végén még sikerült két gólt szereznünk, végül 10-5-re a Vízilovak nyertek.

A csapat edzője Marnitz Márk a mérkőzésről:
"Nagyon jó volt látni ma a csapatomat játszani. Az elejétől a végéig küzdöttek és akartak. Sajnos nem sikerült ezután egyenlítenünk több okból kifolyólag..."

 

május 5.

Serdülő csapat

SERDÜLŐK HAZAI PÁLYÁN A SZEGEDDEL

A Szeged elleni fordulót a Serdülők kezdték a Margitszigeten. Már az első két negyedben eldöntöttük a mérkőzést, végül 15-5-re nyertük meg a mérkőzést.

Az első perceket nem kezdtük jól, a Szeged szerzett vezetést. Nem tartott sokáig, ekkor vezettek először és utoljára a mérkőzésen. Hamar kiegyenlítettünk és sorra jöttek találataink. A negyedet 4-1-re nyertük meg.

A folytatás még jobban sikerült, újabb gólokat szereztünk. 5-1, majd 6-1-re vezettünk. A negyed felénél még egyszer sikerült betalálnunk, így a felénél már 7-1-re vezettünk.

A harmadik és negyedik negyed is ugyan úgy telt. Sajnos védekezésben nem voltunk teljesen pontosak, így két-két gólt is kaptunk. Elől azonos sikerrel jártunk el mindkét negyedben, négy-négy gól lett az eredménye. Ezzel a végére 15-5-ös győzelmet arattunk.

A csapat edzője Keszthelyi Tibor a mérkőzésről:
"A serdülő bajnokság soron következő mérkőzésén nem éppen ideális időjárási viszonyok között játszottunk. Talán ha közepes teljesítményt nyújtottunk, néhányan jól és néhány picit gyengébb játszottak. A gond elsősorban támadásban, az adódó lehetőségeink kihasználásával volt, ebben mindenképpen javulnunk kell."

Gyermek csapat

HASONLÓ EREDMÉNY GYEREK KOROSZTÁLYBAN

A Gyerek csapatunk hasonlóan szerepelt ma, a lőtt gólok teljesen megegyeznek, de hátul három góllal többet kaptunk. Végig vezettünk a mérkőzésen végül 15-8-as győzelmet arattunk.

Hamar vezetést szereztünk, majd jött is a következő gól, ezzel hamar 2-0-ra vezettünk. A negyed végén két büntető következett, egyiket a Szeged lőtte be, a másikat mi, így 3-1-re nyertük az első játékrészt.

A második negyedben sem volt más a játék képe. Egymás után jöttek a gólok, zsinórban öt is. A negyed végén két gólt szerzett még a Szeged, így 5-2-re nyertük a negyedet, amivel már 8-3-ra vezettünk.

Egyetlen negyed volt a meccsen, ahol felénk kerekedett a Szeged, ez következett most. Felváltva szereztük a gólokat, a negyedet meg is nyerte ellenfelünk 4-3-ra. Ez nem változtatott a végkimenetelen, mivel még így is 11-7-re vezettünk.

Az utolsó negyedet még meghúztuk, a védekezésre jobban koncentráltunk. Elől még mindig gólerősek voltunk, így 4-1-es negyeddel 15-8-ra nyertük meg a mérkőzést.

A csapat edzője Székely Bulcsú a mérkőzésről:
"Gratulálok mindkét csapatnak!!! A Szegednek azért, mert nem feltartott kézzel ugrottak be, és voltak olyan periódusai a játéknak, amikor bedaráltak minket. A játékosaimnak, meg az egész éves teljesítményükhöz!!! Szép volt fiúk! Hétfőn folytatjuk a kemény munkát :) Hajrá KSI!"

Ifjúsági csapat

10-0-ÁS ELSŐ NEGYED

Nagy kezdés után végig növelve az előnyt Ifjúsági csapatunk 30-1-re nyerte meg a Szeged elleni mérkőzést.

Nagyon jó kezdéssel indította a mérkőzés Ifjúsági csapatunk, ahol 10-0-ra nyerte meg az első negyedet. A folytatásban végig növelte az előnyt, a második negyedet 5-0-al zárta.

A harmadik negyed hasonlóan telt, itt is szinte minden támadásból gólt szereztünk. Nagyon jól védekeztünk, ebben a negyedben sem kaptunk gólt.

Az utolsó negyed végéig tartottuk magunkat és nem kaptunk gólt. Egészen az utolsó percig bírtuk, amikor sikerült szereznie egy gólt a Szegednek is. Az utolsó negyedet 7-1-re nyertük meg, így lett a végeredmény 30-1.

A csapat edzője Horváth János a mérkőzésről:
"Szakmailag értékelhetetlen mérkőzésen a gólarányunk javítása volt a cél! Azt hiszem ez sikerült, így nem lehetek elégedetlen!"

 

május 6.

GYŐZELEM A MÚLTHETI BUDAPEST BAJNOKIKON

Két győzelmen is túl vagyunk a Budapesti Serdülő és Ifjúsági bajnokságban. Csütörtökön az Ifi Bajnokságban az Oázis ellen 14-4-es győzelmet arattunk. Szombaton pedig a Honvéd ellen 17-3-ra nyertünk a Serdülő Bajnokságban.

Az Oázis elleni mérkőzés lassan indult be, az első negyedben mindössze 1-0-ra nyertünk. Utána egyre javult a játékunk, a második negyedet már 5-3-ra nyertük meg, védekezésben kissé figyelmetlenek voltunk.

Mikor rendeződtünk hátul is nagyon stabil játékot mutattunk. A harmadik negyedet kapott gól nélkül 4-0-ra nyertük meg. Az utolsó negyedet még megtoltuk, ahol 4-1-re nyertünk. A mérkőzést 14-4-re nyertük meg.

Keszthelyi Tibor a mérkőzésről:
"Kicsit nehezen indult, az első negyedben sok helyzetet hagytunk ki. A folytatásban fokozatosan sikerült ellépnünk, a második félidőben pedig már a védekezésünk is hatékony volt."

 

A másik mérkőzést a Serdülő csapatunk játszotta szombaton a Honvéd ellen. Nem sokkal ezelőtt az Országos bajnokságban találkoztunk ezzel a csapattal, ahol sokkal szorosabb mérkőzést játszottunk.

Most már az első negyedben sikerült nagy különbséget kialakítanunk, 5-1-re nyertük a negyedet. A második negyedben kicsit visszaszorultunk támadásban, de nem tartott sokáig.

A mérkőzés második felében helyre visszatért az első negyed lendülete és a harmadik negyedet 4-0-ra nyertük meg. Az utolsó negyedben sikerült a legjobb játékot mutatni, ahol 6-1-re nyertünk, így végül 17-3-as győzelmet arattunk.

Keszthelyi Tibor a mérkőzésről:
"Nincs egy hete, mikor szinte egy az egyben ugyanez a két csapat játszott egymással országos bajnokit a Kőér utcában. Akkor vért izzadva, kínlódva, keservesen tudtunk nyerni. Most viszont ahogy gondolom elvárható, fegyelmezetten, helyzeteinket kihasználva a mérkőzés elején már jelentős előnyt szereztünk. Ezt sikerült még növelni, nagyarányú győzelmet arattunk úgy vélem megérdemelten."

 

Hajrá KSI!

Videók

Ajánló

A 22 éves Lévai András három, az egy évvel fiatalabb Kósa Balázs két éve tanul és vízilabdázik az Egyesült Államokban. A KSI korábbi játékosai most a járványhelyzet miatt itthon vannak, így egy hosszabb beszélgetésre kértük őket.
A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!