A 19. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.05.15.
A 2006-os „A”, illetve a 2006-os „II”-es csapatunk is megmérkőzött a mai nap során. A meccsek két helyszínen zajlottak; míg az első csapat a Népligetben az A-HÍD OSC ÚJBUDA I-es csapatával játszott, addig a második a Soproni VSE ellen küzdött a Margitszigeten. Mindkét meccs KSI győzelemmel zárult.

Május 11.

Gyermek csapat

FRADI ELLEN MÁSODIK CSAPATUNK

Egymást követően szálltak vízbe csapataink a 2004-es Bajnokságban. Az első mérkőzés 9-kor kezdődött a Fradi ellen, ahol sajnos 17-3-as vereséget szenvedtünk. 

Az első meccset a második csapatunk kezdte a Fradi ellen. Már az elején nagy lendülettel szálltak vízbe a srácaink,  de sajnos apró hibáinkat a Fradi kihasználta és gólokat szerzett. Már 3-0-ra vezettek, de a végén sikerült végre belőnünk a helyzetünk, így 3-1-el zártuk az első negyedet.

A folytatásban rengeteg helyzetet hagytunk ki, ami nem maradt büntetlenül. Négyszer is betalált a Fradi, mi sajnos egyszer sem. Támadásban nem voltunk elég eredményesek, de a harmadik negyedben igaz egy újabb helyzetet hibáztunk el, de egy akciógóllal javítottunk. Ebben a negyedben is sok helyzetet mulasztottunk el, ezzel szemben ellenfelünk nem hibázott ennyiszer. 3-1-re nyerték a negyedet, így 10-2 volt az eredmény.

Az utolsó negyedben már szinte teljesen elfogytunk, három játékosunk is kipontozódott, majd a negyedik negyedben még egy követte őket. Ezzel együtt sorra kaptuk a gólokat és 7-1-es utolsó negyeddel 17-3 lett a végeredmény.

A csapat edzője Marnitz Márk a mérkőzésről:
"Mint az előző meccsen is végre harcosan és mindent beleadva kezdtük a mérkőzést. Sajnos rengeteg helyzetet hagytunk ki az egész meccs folyamán. Ha egy negyedben 3 vagy 4 gólt kapunk még belefér, de hogy 1-et vagy 0-át lövünk az már nem. Sokkal szorosabb mérkőzés lehetett volna, ha kihasználjuk a helyzeteinket. Védekezésben az apró hibákat jól kihasználta ellenfelünk."

 

Gyermek csapat

KETTŐBŐL EGY MEGVAN

Két mérkőzést játszik ma első csapatunk, mivel húsvét hétvégéjén el lett halasztva a mérkőzés a KESI ellen. Az első meccset az OSC ellen játszottuk, ahol 11-5-ös győzelmet arattunk.

Már az első negyedben sikerült nagy különbségre szert tenni. Nagyon jó lendülettel indítottuk a mérkőzést, hamar megszereztük az első gólt, viszont ezután jött egy négy perces úszóverseny, amit mi akasztottunk meg góllal. Ezután még kétszer voltunk eredményesek, amivel 4-0-ás első negyedet játszottunk.

A második negyedben a védekezést még mindig maximálisan megcsináltuk és összesen egy gólt kaptunk ebben a negyedben. Az első negyed nagy különbsége viszont itt már nem jelent meg. Támadásban sok hibát vétettünk, főleg a befejezéseknél. A negyed 1-1-es eredménnyel végződött, így a mérkőzés állása 5-1 volt a javunkra.

A harmadik negyedben szerencsére újra megérkezdtünk a mérkőzésbe és fellendült a támadójátékunk. Négyszer is betaláltunk, amíg az OSC csak egyszer, ezzel már 9-2-re vezettünk és már csak egy negyed volt hátra.

Az utolsó negyedet góllal kezdtük, így már 8 gól volt közte. Ezután sajnos védekezésben többször is lemaradtunk az emberről, amit háromszor is góllal büntett ellenfelünk. Végül az utolsó percen belül még egy utolsó gólt szereztünk, így lett a végeredmény 11-5.

Egy kis pihenő következik és jön a délutáni KESI elleni elhalasztott mérkőzés.

A csapat edzője Dávid Zoltán a mérkőzésről:
"Gratulálok a csapatnak. Készülünk a délutáni mérkőzésre."

 

OBI felnőtt

RÁJÁTSZÁS-OBI: KÜZDELEM A 15.HELYÉRT

A mai napon került megrendezésre a rájátszás következő fordulója. A fiúk a VasasPlaket játékosaival szállhattak harcba a győzelemért a Komjádi Béla Sportuszodában

A mérkőzés első két gólját csapatunk szerezte, így a vezetés a mi kezünkbe került. Azonban a Vasas nem hagyott nekünk sok időt fellélegezni, ugyanis kevesebb, mint 1 perc alatt sikerült kiegyenlíteniük az állást. A negyed utolsó gólja is az övék lett, így 3:2-re megnyerték az első játékrészt.

A második negyed elején a Vasas 2 gólos előnyre tett szert, de nekünk is sikerült egy pár helyzetet gólra váltani, melynek eredményeképpen csupán 1 gól maradt a különbség. Így tehát 6:5 volt az állás a második félidő kezdete előtt.

Ez a két negyed viszont már nem kedvezett nekünk. Támadásban elfáradtunk, a lövéseink pontatlanokká váltak, így már nem tudtunk több gólt szerezni. Bár ellenfelünk is csupán csak 1-1 találatot tudott értékesíteni a meccs hátralévő részében, sajnos ez elég volt nekik a végső győzelemhez.

A 3 pont ezúttal hozzájuk került, de készülünk a visszavágóra! A következő meccs időpontja: május 18, szombaton 11:00, Széchy Tamás uszoda. Szurkolunk srácok, hajrá KSI!

Gólszerzőink: Bóbis Botond - 2, Horváth Ákos - 1, Schmölcz Norman - 1, Tóth-Gili Tamás - 1

 

2006-os csapat

2006: MINDKÉT CSAPATUNK GYŐZÖTT

A 2006-os „A”, illetve a 2006-os „II”-es csapatunk is megmérkőzött a mai nap során. A meccsek két helyszínen zajlottak; míg az első csapat a Népligetben az A-HÍD OSC ÚJBUDA I-es csapatával játszott, addig a második a Soproni VSE ellen küzdött a Margitszigeten. Mindkét meccs KSI győzelemmel zárult.

KSI SE A – A-HÍD OSC ÚJBUDA I.

A srácok nagyon szépen indítottak és rögtön a meccs első negyedében 5 találatot is szereztek. A következő játékrészekben folyamatosan tudták növelni előnyüket, ezáltal az összes negyedet megnyerték. Kemény ellenfél volt az OSC, de a győzelem a miénk lett. A mérkőzés végeredménye 12:6 lett, csapatunk javára.

A csapat edzője, Nádor Zsombor, így nyilatkozott a mérkőzésről:

„A betegségek és sérülések ellenére is sikerült végig vezetve, a mérkőzést uralva nyernünk egy jó OSC ellen. Gratulálok a csapatomnak!”

Gólszerzőink: Nagy Zalán – 3, Szabó Márton – 2, Mérő Alex – 2, Bötkös Patrik – 2, Lendvai Natasa Sára – 1, Módos Marcell – 1, Benedek Mór - 1

Soproni VSE – KSI SE II.

Alig pár órával később II-es csapatunk is vízbe ugrott, hogy a Soproni VSE ellen küzdjön meg a győzelemért. A meccs szorosabban indult, az első negyed végén 3:3, míg a második negyed végén pedig 6:5 volt az állás, a KSI javára. A harmadik játékrészben, azonban 5 gólt is szereztünk, így sikerült végleg átvennünk a vezetést. Az utolsó negyedet ugyan nem mi nyertük, de az előző negyedben szerzett gólok után a Soproni VSE már nem tudott minket legyőzni. A végeredmény 13:9 lett a KSI javára.

Gólszerzőink: Szabó Zétény – 5, Kiss András Brúnó – 4, Rácz Richárd – 2, Zilahy Zalán – 1, Szabó Bendegúz – 1

 

Május 12.

Gyermek csapat

PÉCS ELLEN A GYEREK BAJNOKSÁGBAN

Már az első negyedben nagy különbségre tettünk szert a Pécs ellen, amit a végéig növelni tudtunk. A mérkőzést 13 góllal 17-4-re nyertük meg.

Az első negyedet maximumon pörögve kezdtük, ami meghozta eredményét. 1-0 után még egyenlített a Pécs. Ezután egy ötös sorozat következett. Nem tudott közbeszólni ellenfelünk, egymás után szereztük a gólokat, a negyedet 6-1-es vezetéssel zártuk.

A második negyedben kicsit kiengedtünk, ami támadásban és védekezésben is látszott. Felváltva szereztük a gólokat, így a negyedet 2-2-es eredménnyel fejeztük be. Ezzel a mérkőzés felénél 8-3-ra módosult az állás.

A folytatásban visszatértünk a mérkőzésbe és helyreraktuk a védekezésünket. Sikerült a negyedet kapott gól nélkül zárni, támadásban is erősek voltunk, 4-0-ra nyertük a negyedet.

Az utolsó negyedben már 12-3-ra vezettünk, így nyugodtan tudunk játszani. Nem kíméltük ellenfelünk és még egy utolsó hajrában 5-1-es negyeddel zártuk a mérkőzést. Ezzel a végeredmény 17-4 a javunkra.

A csapat edzője Székely Bulcsú a mérkőzésről:
"Gratulálok a csapatoknak! A Pécs nagyszerűen játszott az egész bajnokságban. Nagyon jó mérkőzést, mérkőzéseket játszottunk ellenük. Aminek külön örülök, hogy játékosaim komolyan vették a mai mérkőzést, szépen és okosan játszottunk, aminek meg lett az eredménye! Nem is elsősorban az eredmény, sokkal inkább a játék képe alapján. Köszönöm még egyszer a hozzáállást, Hajrá KSI"

 

Ifjúsági csapat

NAGY KÜLÖNBSÉG A PÉCS ELLEN

Már az első negyedet 7-1-el kezdtük, a különbség csak növekedett, végül 19-6-ra nyertük meg a Pécs elleni fordulót az Ifjúsági Bajnokságban.

A kezdés több mint megfelelő volt. A Gyerek meccshez hasonlóan itt is 1-1-el indult a mérkőzés, de most hatszor találtunk be, így 7-1-re nyertük az első negyedet.

A második negyedben végképp eldöntöttük a mérkőzést, sorra szereztük a gólokat és védekezésben 100%-os teljesítményt nyújtottunk. Kapott gól nélkül játszottuk le a negyedet, elől öt gólt is szereztünk, így már 12-1-re vezettünk a mérkőzés felénél.

A folytatásban kicsit visszább hagyott a lendület, még sikerült növelni az előnyt a harmadik negyedben, de már hátul is többet hibáztunk. A negyedet 4-2-re nyertük, így már 16-3 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó negyedben már biztos volt a győzelmünk, nem sikerült már az előnyünket növelni, de nem is csökkent. 3-3 lett az utolsó negyed, ezzel 19-6-ra nyertük a mérkőzést.

A csapat edzője Horváth János a mérkőzésről:
"Az összes pozitívuma a mai napnak, hogy nyertünk! Nagy tanúságai vannak a mai napnak, melyekből remélhetőleg tanulunk."

Fotók
Videók

Ajánló

A 22 éves Lévai András három, az egy évvel fiatalabb Kósa Balázs két éve tanul és vízilabdázik az Egyesült Államokban. A KSI korábbi játékosai most a járványhelyzet miatt itthon vannak, így egy hosszabb beszélgetésre kértük őket.
A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!