A 21. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.05.28.
KSI A KSI ELLEN A 2004-es bajnokságban a két csapatunk csapott össze. Egy boldog, jó mérkőzést játszottunk, ahol az első csapatunk jött ki győztesen.

Május 26.

2006-os csapat

GYŐZELEM A HONVÉD ELLEN

A 2006-os bajnokságban a Honvéd ellen játszott első csapatunk, ahol az első két negyedben mindkétszer 5-3-as eredménnyel a felére már 10-6-ra vezettünk. A végéig megtartottuk az előnyt és 13-9-re nyertünk.

Jól indítottunk, hamar megszereztük a vezetést. Még kitudtak egyenlíteni, de egymás után három találattal válaszoltunk, így már 4-1-re vezettünk. A negyed végéig még két gólt szerzett a Honvéd, mi sajnos csak egyet, így 5-3-as eredménnyel zártuk az első negyedet.

A folytatás eredményben egy az egyben megegyezett az első negyeddel, itt is 5-3-ra nyertünk. Közel járt a ellenfelünk az egyenlítéshez, ők szerezték az első gólt, de ezután sikerült kétszer is nekünk gólt szerezni, így 7-4-re mentünk el. A mérkőzés feléig még felváltva jöttek a gólok, végül 10-6-os vezetéssel álltunk a félidőben.

A harmadik negyedben nem sikerültek úgy a támadások, mint a mérkőzés első felében. Sajnos több helyzetet kihagytunk, köztük egy büntetőt is. A negyedet 2-1-re nyerte a Honvéd, ezzel egy gólt lefaragva a különbségből, így az utolsó negyed előtt 11-8-ra vezettünk.

Az utolsó negyedet góllal kezdte ellenfelünk, így már csak két góllal 11-9-re vezettünk. Nem kellett sokat várni, két perccel később visszaállítottuk a háromgólos különbséget. Ezután ellenfelünknek lejárt a támadóideje és indíthattuk is a támadásunk, ami alatt egy emberelőnyt harcoltunk ki, amit egy támadóhiba akadályozott meg. Szerencsére több támadását is megakadályoztuk a Honvédnak, ebből egy emberhátrány volt, ami után egy akciógóllal sikerült négygólosra növelni az előnyt. Büntetőt fújtak ellenünk, de kapusunk a helyén volt és ki is védte. Ezzel véget is ért a mérkőzés, végül 13-9-re nyertünk.

 

2006-os csapat

GYŐZELEM A GÖD ELLEN

2006-os második csapatunk a Göd ellen játszott. Szoros mérkőzésen a harmadik negyedben eldöntötte a mérkőzést és 6-4-es győzelmet aratott.

A vezetést megszereztük már az első támadásunkból. Pár percig élvezhettük az előnyt, amikor fordult a kocka. Sikerült kiegyenlíteniük és még két góllal el is lépniük, 3-1-re vezettek már. A negyed végén sikerült felzárkózni ezzel, 3-2-vel ért véget az első negyed.

A második negyedben nem esett gól. Kétszer állt meg a játék, mikor a csapatok időt kértek. Több emberelőny is volt mindkét oldalon, de senki nem tudott gólt szerezni belőle. Az állás maradt 3-2 a mérkőzés felére.

A győztes negyedünk következett, ahol remekül védekeztünk, nem kaptunk gólt ebben a negyedben sem. Támadásban viszont nagyon jól mentünk és három gólt is szereztünk. Ezzel az utolsó negyed előtt már 5-3-ra átvettük a vezetést.

Az izgalmak nem maradtak el a végére, mivel az első perc után gólt szerzett ellenfelünk, így csak egy gól volt közte. Teltek-múltak a percek és nem esett gól. Egy kiállítást harcoltunk ki és időt is kértünk. Az időkérés után szépen kijátszva az emberelőnyt gólt szereztünk, ezzel beállítva a 6-4-es végeredményt.

 

Gyermek csapat

KSI A KSI ELLEN

A 2004-es bajnokságban a két csapatunk csapott össze. Egy boldog, jó mérkőzést játszottunk, ahol az első csapatunk jött ki győztesen.

 Az első csapatunk vezeti a bajnokságot veretlenül, ez látszott is az első negyedben. Hamar 4-0-ás előnyre tettek szert, majd az utolsó percben még egy gólt szereztek. Második csapatunk zárta a negyedet egy szép csavargóllal centerből.

A folytatásban már jobban ment a védekezés második csapatunknak, a negyed első felében nem is kaptak gólt és egyet lőttek is. Ezután három gólt szerzett az egyes csapat. A felénél, így az állás 8-2 volt.

Jött egy újabb sok gólos negyed, ahol sok lefordulás gólt szerzett az egyes csapat, de a másik csapat is kétszer eredményes tudott lenni. Az utolsó negyed előtt 15-4 volt az állás.

A második csapat legjobb negyede következett, ahol sikerült 3-2-re nyerni. Igaz ez nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, végül 17-7 lett a végeredmény.

A második csapat edzője Marnitz Márk a mérkőzésről:
"Jó hangulatban telt a mérkőzés. A gyerekek élvezték az egymás ellen játszott tétmeccset. A héten már egy jó hangulatú edzőmeccset is játszottunk vegyes csapatokkal, ami jó ráhangolódás volt erre a mérkőzésre. Lőhettünk volna több gólt is, a helyzeteink megvoltak hozzá, de ezzel együtt jó mérkőzést játszottunk"

 

Hajrá KSI!

Videók

Ajánló

Serdülő csapat GYŐZELEM A SZÁZHALOMBATTA ELLEN Ma este (X.09.) 18 óra 30 perctől serdülő csapatunk a Budapest Bajnokság következő fordulójában vehetett részt. A mérkőzést Százhalombattán, a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület ellen játszhatták.
Gyermek csapat Szoros mérkőzést tudhatnak maguk mögött a fiúk. Az első negyed végeredménye 3:2 lett, sajnos az UVSE egyel több találatot tudott értékesíteni, mint mi.
Ebben az adásban Szívós Márton világbajnok vízilabdázó, a KSI neveltje, és Szedlmayer Ildikó vezető edzőnk mondják el, hogy mikor érdemes elkezdeni vízilabdázni, mitől olyan sikeres a magyar vízilabda és miért jó csapatban játszani.
Véget ért a Heliopolis Torna. A döntőben, a hazai Heliopolis csapatával küzdhettünk meg a győzelemért. A rendes játékidő döntetlen lett, így ötméteresek következtek, ami ezúttal az egyiptomi csapat sikerével zárult.
Elstartolt a leány gyermek bajnokság is. Sportolóink tisztesen helytálltak.