A 23. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.06.11.
MÁSODIK LETT IFJÚSÁGI CSAPATUNK

23. hét

június 8.

Ifjúsági csapat

DÖNTŐBEN AZ UVSE ELLEN

Az első mérkőzést ma játszottuk az UVSE ellen a BENU Fiú Ifjúsági Bajnokság Döntőjében. Remekül kezdtünk, de utána fordítani tudott ellenfelünk, végül 10-9-re az UVSE nyerte az első mérkőzést.

A két mérkőzéses Ifjúsági Döntőben az UVSE ellen játszottunk ma, ahol az első negyedben nagyon biztató játékot mutattunk. Már hamar megszereztük a vezetést és a negyed felére már 3-0-ás előnyre tettünk szert. A negyed végén már 4-0 volt az előnyünk, de a negyedet UVSE góllal zártuk, így 4-1-el fordultunk.

A második negyedben megváltozott a játék képe és ellenfelünk kezdett felzárkózni. Két gólt is szereztek, amivel már 4-3 lett az eredmény. Ezután sikerült betalálnunk, így újra két góllal vezettünk. Sajnos a negyed végére ez nem változott, az UVSE két gólt szerzett, míg mi csak egyet, ezzel a felénél csak 6-5-re vezettünk.

A folytatásban nem volt szerencsénk, támadásban nem sikerült gólt szereznünk. Ezzel ellentétben az UVSE sorra jegyezte találatait és a negyedet 3-0-ra nyerte meg, ezzel nem hogy átvette a vezetést, de két góllal 8-6-ra vezetett az utolsó negyed előtt.

A negyedik negyedben egyből egy emberelőnyt harcoltunk ki, de sajnos ez kimaradt. A következő támadásunkig kellett várni gólunkra, ahol egy büntetőből találtunk be. Ziccert hárítottunk el, majd egy emberelőnyt is, de a labda ellenfelünknél maradt és sikerült belőniük, így újra két gól volt a hátrány. Emberelőnyt játszhattunk, amit hamar kijátszva sikerült 9-8-ra zárkózni. A labdát sikerült újra megszerezni és ezt a támadást is góllal fejeztük be, sikerült kiegyenlíteni, az állás 9-9. Támadó hiba után visszaszerezték a labdát, a megakasztott támadásunk után megszerezték a vezetést, de még sok idő volt hátra. Kimaradt egy emberelőny, majd kivédekeztünk egy emberhátrányt. Az utolsó percen belül nagyon hajtottunk az egyenlítésért és egy büntetőt is kiharcoltunk. Sajnos ez kimaradt, így nem sikerült az egyenlítés, ezzel 10-9-re az UVSE nyerte az első mérkőzést.

A csapat edzője Horváth János a mérkőzésről:
"Hatalmas mérkőzést játszottunk, melyen fantasztikusat küzdött a CSAPATOM. Igen, csupa nagybetűvel, mert ezen a napon nem minket támogattak az "égiek". Fantasztikusan kezdtünk 4-0-ra elhúztunk és ettől egy picit be is ijedtünk. Mérkőzés elején elvesztettük meghatározó játékosunkat Schmölcz Normant ez mindenképpen zavart okozott. Rögtön utána Pető Attila szeme berepedet de ő legalább tudta folytatni a játékot. Nem úgy Tóth Gili Tamás akit a szó szoros értelmében kiütöttek. Az ő sérülése olyan súlyos volt, hogy már nem térhetett vissza a medencébe. Sajnos az ütés megtorlatlan maradt... Mivel Gili az egyik legfontosabb láncszem a gépezetünkben így szép lassan fizikailag felőrölt bennünket az UVSE. Ennek tudatában nagyon büszke vagyok a CSAPATOMRA, hogy sikerült olyan eredményt elérnünk, hogy van esélyünk holnap javítani! Sérültjeink játéka kérdéses, de nem adjuk fel! Gratulálok Benedek Tibinek és az UVSE-nek a győzelemhez! Egyet ígérhetek: Holnap sem adjuk olcsón a bőrünket!

Fotók
Videók

Ajánló

szeptember 14. MAGABIZTOS JÁTÉK, FÖLÉNYES GYŐZELEM Szombat délután 14 órakor, 2007-es csapatunk is megkezdte a bajnoki szezont, ellenfelük pedig a KÓPÉ ÚVSE csapata volt.
ELINDULT AZ ÚJ SZEZON. Péntek reggel elstartolt a 2019/2020-as év Országos Bajnoksága. Elsőként a serdülők ugrottak vízbe a Bárány István uszodában. Az első ellenfelünk a hazai ZF-Eger csapata volt.
A nemzetisport.hu riportja Nagy Ákos válogatott vízilabdázónkal: A 15 éves vízilabdázó, Nagy Ákos ebben az évben mindent megnyert, amit lehetett. Klubjával veretlenül lett bajnok, a válogatottal aranyérmet szerzett az U15-ös korosztály első Európa-bajnokságán, amelyen amellett, hogy gólkirályi címig jutott, a torna legértékesebb játékosának díját is átvehette.
Hárman képviselték egyesületünket az Európa Bajnok csapatban. Országh Mihály, Szépfalvi Gergő, és Nagy Ákos, akit az EB legértékesebb játékosának választottak!
Szedlmayer Ildikó beszámolója: Az edzői szem és szív: Sok munkája van a gyerekeknek ebben az eredményben. Egyetlen egyet kértem tőlük: SZÉP JÁTÉKOT. Megkaptam!