A 24. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.06.19.
AZ IFI BUDAPEST BAJNOKSÁG ÉLÉN

24. hét

június 14.

Serdülő csapat

HÁROMGÓLOS GYŐZELEM A DÖNTŐN

A két mérkőzéses BENU Fiú Serdülő Bajnokság döntőjének első mérkőzését a FTC ellen három góllal, 12-9-re nyerte csapatunk. A 3-3-as első negyed után sikerült a félidőig háromgólos előnyre szert tenni, ami a végéig kitartott.

Szoros volt még az első negyed, ahol még az első gólt és ezzel a vezetést is a Fradi szerezte meg. Egyből sikerült egyenlíteni, majd a vezetést is megszereztük. Ezután két büntető is következett, először a Fradi szerzett gólt így, majd mi következtünk, így a vezetés még a miénk volt. A negyed végén Még egy akciógóllal egyenlített ki ellenfelünk és ezenkívül egy ziccert is kihagytak. Szerencsénk volt, így 3-3-as döntetlennel zártuk az első negyedet.

A folytatásban óriási hajrába kezdtünk bele és csak jöttek a góljaink. Egy büntetőgóllal kezdtünk a negyed elején. Ezután sikeresen hárították emberelőnyünket, de a labda nálunk maradt, így még egyet támadhatunk, be is lőttük, így 5-3-ra vezettünk már. Egy megúszást követően újabb találatot jegyeztünk, így először a meccsen három góllal 6-3-ra vezettünk. Még egy gól következett emberelőnyből, amivel már a hetedik gólunkat szereztük. A félidő előtt tudott szépíteni a hazai csapat, így 7-4-el fordultunk.

A harmadik negyedben sikerült kapaszkodnia a Fradinak és a negyed felénél két gyors góllal sikerült 7-6-ra zárkóznia. Egy akciógóllal válaszolva újra két góllal vezettünk, de ezután megint hátrányba kerültünk, amit megint góllal fejezett be ellenfelünk. Az utolsó támadásunkból Pető Attila csapatunknak 9. gólját szerezte, ami neki már a negyedik találata volt.

A negyedik negyedet Pető indította, így visszaállítva a háromgólos előnyt. Újra hozzánk került a labda és egyből egy kiállítást is kiharcoltunk. Góllal fejeztük be az emberelőnyt, így már négy góllal 11-7-re vezettünk. A győzelem már nem volt kérdés csak az, hogy mennyivel. Egy gólt sikerült lefaragniuk, a végére 12-9-re nyertünk.

Holnap a Margitszigeten jöhet a visszavágó, ahol nagy előnnyel kezdhetjük majd a mérkőzést. A Széchy medencében 16:00-kor kezdünk, jöjjön mindenki szurkolni! 

Gólszerzők: Pető Attila - 6, Lantos István - 3, Dubinák Szabolcs - 2, Gábor Lőrinc - 1.

június 15.

Ifjúsági csapat

AZ IFI BUDAPEST BAJNOKSÁG ÉLÉN

Csapatunk utolsó mérkőzését a Kölyök Póló Suli ellen játszotta, ahol nagy különbséggel 21-6-ra nyertek, ezzel véget ért a Budapesti Ifjúsági Bajnokság, ahol csapatunk az első helyen végzett.

Már az első negyedben is látszott a különbség a két csapat között. Sorra lőttük a gólokat és a negyed végéig nyolcszor voltunk eredményesek. Ezzel az első negyedet 8-0-ra nyertük meg.

A folytatásban sem volt másképp, jól sikerültek a támadásaink és csak nőtt a különbség. Egészen 13-0-ig bírtuk kapott gól nélkül, ezután szerezték meg első góljukat. A mérkőzés feléig még egy-egy gól született, így a felénél 14-2 volt az állás.

A mérkőzés végéhez közeledve egyre figyelmetlenebbek voltunk védekezésbe és támadásban is. A harmadik negyedben még nem volt probléma, 5-1-re nyertük a negyedet. A gond a negyedik negyedben volt, ahol sokat hibáztunk és 3-2-re el is veszítettük a negyedet.

Még ez is belefért, így is 21-6-ra nyertük meg a mérkőzést. A bajnokságot egy vereséggel sikerült megnyerni, három ponttal leelőzve a BVSC-t.

 

Serdülő csapat

BÜNTETŐPÁRBAJBAN DŐLT EL A BAJNOKI CÍM

Országos Serdülő csapatunk nagy küzdelemben a második mérkőzésen három góllal kikapott a Fraditól, így büntetők döntöttek a bajnoki címről. Sajnos kettő is kimaradt a mi oldalunkon, így a második helyen végeztünk.

Az első mérkőzéshez hasonlóan itt is 3-3-as első negyeddel kezdtünk. A folytatásban itt is jól mentünk és sikerült előnyt szereznünk.

A második negyedben megszereztük a vezetést, de még sikerült kiegyenlítenie a Fradinak. Ezután egy emberelőnyt is elhibáztunk, de nem torpant meg a csapat és küzdöttünk. A mérkőzés feléig sok helyzetünk volt, viszont csak kétszer sikerült gólt szereznünk. A negyed végén a másodikat büntetőből, így 6-4-re vezettünk.

A harmadik negyed elején két támadásból két gólt szerzett a negyed elején ellenfelünk, így máris kiegyenlítettek. Egész negyedben nem sikerült gólt szereznünk, ezt kihasználva a Fradi a vezetést is átvette. Ezt a negyedet 3-0-ra veszítettük el, így az utolsó negyed előtt 7-6-ra vezettek.

Az utolsó negyedben egy emberelőnnyel kezdhettünk, de sajnos ezt sem sikerült gólra váltani. Nem sokkal ezután egy végig játszott támadás után, ahol letelt a támadóidőnk sikerült megúsznia a Fradinak és gólt is szereztek belőle, így már 8-6-ra vezettek. Ezután egy büntető hibát is begyűjtöttünk, ezt belőtték és már 9-6-ra vezettek. A negyed végéig még több helyzet is volt, de már gól nem esett. Ezzel a végeredménnyel a két mérkőzést összesítve döntetlen alakult ki.

Következtek a büntetők. A kört mi kezdtük és be is találtunk, majd a Fradi is. A második körben újra mi következtünk, de most sajnos kimaradt ez a büntető és mivel a Fradi belőtte, így előnybe kerültek. Ezután mindkét oldalon sikerült belőni, majd mindkét oldalon a kapusok állták útját a labdának. Az ötödik, azaz utolsó kör következett, itt egyik csapat sem hibázott, ezzel a Fradi 4-3-ra nyerte a büntetőpárbajt és összesítettben egy góllal a bajnokságot is.

Ezzel a mérkőzéssel véget ért az Országos Serdülő Bajnokság és csapatunk a második helyen végzett.

 

június 16.

Gyermek csapat

VERETLENÜL BAJNOK 2004-ES CSAPATUNK

Az utolsó két mérkőzését játszotta szombaton 2004-es csapatunk, ahol az Oázis kis létszámban jelent meg, így automatikusan mi győztünk. A másik mérkőzésen az OSC II csapatát vertük meg 16-8-ra, így veretlenül nyertük meg a bajnokságot.

Az első mérkőzés az Oázis ellen lett volna, de sajnos csak hét emberrel jelentek meg, így nem játszható le a mérkőzés. Ezzel automatikusan 5-0-ás győzelem lett a miénk.

A második mérkőzés az OSC II ellen volt, ahol az első negyedben még az OSC szerzett vezetést, de egyből ki is egyenlítettünk. Ezután már mi irányítottuk a mérkőzést, de 3-3-ig folyton kiegyenlítettek. A negyed végéig az utolsó percen belül két gólt is szereztünk, amivel 5-3-as vezetést szereztünk.

A második negyedben, mint egy úthenger hajtottunk át ellenfelünkön, egymás után ötször voltunk eredményesek, így hét góllal 10-3-ra vezettünk már. A félidő előtt még sikerült megúszásból gólt szereznie az OSC-nek is, így a felénél 10-4-re vezettünk.

A harmadik negyedben is még 100%-on pörögtünk és ezt a negyedet is gólsorozattal kezdtük. Négy egymást követő gól következett a negyed utolsó percéig, így 14-4-re léptünk el. Még három gól esett a negyed végén, amivel picit próbált zárkózni az OSC, de így is 15-6-ra vezettünk az utolsó negyed előtt.

A végén már biztos volt a győzelem és hogy veretlenül leszünk bajnokok. Az utolsó negyedet sajnos 2-1-re elveszítettük, de ezzel is nyolc góllal 16-8-ra nyertük meg utolsó mérkőzésünket.

Az aranyérem a miénk lett idén is a Budapesti 2004-es Bajnokságban.

A csapat edzője Dávid Zoltán a mérkőzésről:
"Nehéz kezdés után sikerült felőrölnünk ellenfelünk, a harmadik negyedben még tíz gól is volt közte. Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményhez és ahhoz, hogy veretlenül sikerült megszerezni a Bajnoki címet."

Hajrá KSI!

Fotók
Videók

Ajánló

9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!
Hat mérkőzést vívtak pólósaink a heti fordulóban, négy győzelm, két vereség a mérleg.
OB I-es győzelemmel kezdte az évet vízilabda szakosztályunk!
21 esztendő után, Martz Tamás, volt KSI játékos, szövetségi kapitány vezetésével, Európa tetején válogatottunk!
2006-os csapat GYŐZELEM AZ FTC ELLEN Szombaton csapataink 4 meccset játszottak, az elsőt 12 óra 30 perckor, 2006-os csapatunk kezdte. Az ellenfelük az FTC-Telekom volt.