A 40. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.10.10.
Gyermek csapat Szoros mérkőzést tudhatnak maguk mögött a fiúk. Az első negyed végeredménye 3:2 lett, sajnos az UVSE egyel több találatot tudott értékesíteni, mint mi.

10.05

Serdülő csapat

GYŐZELEMMEL KEZDTÜNK

A mai nap első meccsét a Budapesti Serdülő Bajnokságban induló csapatunk játszotta. Ellenfelük az YBL csapata volt.

Már az első negyedben 6 gólos előnyre tettek szert a fiúk, amit az utolsó 8 perc leteltéig folyamatosan növelni tudtak.

A második játékrészben ellenfelünk 2x talált be a mi kapunkba, de a jó védekezésünknek köszönhetően, több gól nem született a részükről.

Játékosaink összesen 21 gólt lőttek, így nagyarányú győzelmet arattak.

A góllövő lista élén Szabó Bence és Pető Ádám áll 4-4 találattal. Utánuk Berényi Balázs következik 3 góllal. Bede Marcell és Sipos Botond 2-2 góllal gyarapították a listát, míg Szeibert Barnabás, Szekeres Attila, Pákozdi Máté, Pocsai Péter, Iriczfalvi Gábor és Szépfalvi Gergely 1-1 találattal járultak hozzá a mai győzelemhez.

 

Gyermek csapat

Következő mérkőzésen a 2006-os csapatunk küzdhetett meg a győzelemért az UVSE csapatával.

Szoros mérkőzést tudhatnak maguk mögött a fiúk. Az első negyed végeredménye 3:2 lett, sajnos az UVSE egyel több találatot tudott értékesíteni, mint mi.

A második és harmadik játékrészben 3-3 gól született mindkét oldalon, így maradt az 1 gólos különbség a két csapat között.

Az utolsó játékrészben sikerült kiegyenlítenünk, de aztán ellenfelünk belehúzott a támadásba és lövéseiket már nem tudtuk kivédekezni. A végeredmény 14:10 lett az UVSE javára.

Gólszerzőink: Bötkös Patrik 3, Mérő Alex 2, Kiss Ádám 2, Szemler Bogdán 1, Nagy Zalán 1, Benedek Mór 1. 

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést: 

“Gratulálok az UVSE-nek a győzelemhez! Sajnos ma nagyon sok butaságot követtünk el, ami miatt az egész mérkőzésen az eredmény után kellett futnunk. Az eredményt leszámítva, azért voltak jó dolgok, de azt mindenféleképpen meg kell tanulni, hogy a taktikai fegyelmezettséget, bármilyen eredménynél, tartani kell! Ha az felborul, akkor nincsen esélyed nyerni! Tanulunk ebből a mérkőzésből is, és dolgozunk tovább!”

 

2008-as csapat

UVSE LETT A GYŐZTES A 2008-AS MECCSEN

A mai nap utolsó meccsét 2008-as csapatunk játszhatta az UVSE csapata ellen.

A mérkőzés kezdete után 2 perccel az UVSE 3 gólt is tudott szerezni, így hamar átvették a vezetést. Csapatunk a negyed vége felé szerzett akció-, illetve megúszásgóljával megtartotta a 3 gólos különbséget.

A második negyedben tudtuk csökkenteni a különbséget, de még mindig ellenfelünk vezetett a félidő kezdete előtt.

A mérkőzés második felében egyre közelebb kerültünk az UVSE-hez a gólok számát tekintve, de sajnos a győzelmet már nem tudtuk megszerezni. A végeredmény 10:9 lett az UVSE javára.

4 góljával Vojnisek Péter lett a góllövő lista „aranyérmese”. Zuberecz Richárd és Kopinitz Zalán 2-2 találatot jegyzett, Szűcs Botond pedig 1-et.

"Sajnos az első negyedet 5:2-re elvesztettük, elsősorban a fegyelmezetlen védekezésünk miatt. A következő három negyedben, rendeztük sorainkat és szép lassan átvettük az irányítást. Röviddel a negyedik negyed vége előtt sikerült kiegyenlíteni, sőt három ziccert is kidolgoztunk megúszásból, de ezeket sajnos kihagytuk, így az UVSE 30 másodperccel a vége előtt megszerezhette a győztes gólt. A vereség dacára büszke vagyok játékosaimra, mert szívvel lélekkel nagyot küzdöttek a siker érdekében, amit a mai mérkőzésen, megérdemelten, az UVSE ért el."

október 06.

Serdülő csapat

UVSE - KSI : 11-12

Számunkra is elkezdődött az Országos Bajnokság első felsőházi mérkőzése. Ellenfelünk az UVSE Hunguest Hotels csapata volt. 

Már a mérkőzés elejétől kezdve a két csapat fej-fej mellett haladt. 

Az első negyed végére egy szabaddobásból, illetve egy emberelőnyös helyzetből szerzett góllal sikerült átvennünk a vezetést. Ekkor az állás 5:3 volt. 

Az ezt követő játékrészben az UVSE viszonylag hamar kiegyenlített, de Nagy Ákos, valamint Pető Attila találatával ismét sikerült ellépnünk 2 góllal. A félidő kezdete előtt azonban az állás 8:7 lett, de még mindig mi vezettünk. 

A harmadik negyedben Szabó Bence és Dubinák Szabolcs jóvoltából sikerült gólt lőnünk, viszont ellenfelünk 4x talált be a mi kapunkba, így az utolsó 8 perc megkezdése előtt átvettek a vezetést. 

Épphogy csak elkezdődött a mérkőzés utolsó negyede, Szabó Bence máris az első támadásból gólt jegyzett, így 11:11 lett az eredmény. Körülbelül 6 és fél perc telt le, de találatot ez idő alatt, egyik csapat sem tudott szerezni. Azonban a meccs vége előtt fél perccel, Berényi Balázs kiharcolt egy büntetőt, amit Pető Attila gólra is váltott, így a végeredmény, egy nagyon szoros mérkőzés után, KSI győzelemmel zárult. 

Gólszerzők: Pető Attila 4, Dubinák Szabolcs 2, Szabó Bence 2, Nagy Ákos 1,  Szalai Péter Miklós 1, Csapó Ádám 1, Országh Mihály 1.

Gyermek csapat

GYEREK CSAPAT: EZÚTTAL AZ UVSE GYŐZÖTT

Másodikként 11 óra 30 perctől, gyermek csapatunk ugorhatott vízbe, hogy megküzdjön a győzelemért az UVSE Hunguest Hotels csapatával. 

Nem indult sikeresen az első negyed számunkra. Míg az UVSE 6 gólt lőtt nekünk, addig a mi oldalunkon csak Mérő Alexnek sikerült kétszer betalálni ellenfelünk kapujába. 

A második játékrészben fellendült a támadásunk, aminek köszönhetően sikerült a 4 gólos hátrányunkon javítani. A félidő előtt az állás 9:7 volt.

A játék második felében azonban az UVSE folyamatosan tudta növelni előnyét velünk szemben. Csapatunk 5 gólt szerzett még, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez. A végeredmény 18:12 lett az UVSE javára. 

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről: 

“Gratulálok mind a két csapatnak! Az UVSE megérdemelten nyert ellenünk. Az eredmény ellenére, voltak nagyon jó megmozdulásaink. Abban a periódusában a játéknak, amikor elkezdtünk harcolni, akkor a játék képe is megváltozott, és egyenlő ellenfelei voltunk az UVSE-nek. Azon kell dolgoznunk, hogy ne csak egy-egy negyedig tudjunk harciasan játszani, hanem egész mérkőzésen keresztül.”

Gólszerzőink: Mérő Alex 4, Gaál Botond 2, Niklász Ádám 2, Kiss Ádám 2, Pörcz Martin 1, Szabó Zoárd 1. 

Leány csapat

GYŐZELEM A LEÁNY GYERMEK BAJNOKSÁGBAN

A fiúkkal egyidőben, leány gyermek csapatunk is vízbe ugrott a III. Kerületi TVE uszodában. Ellenfelük a Polo Sport Club volt. 

Szépen kezdtek a lányok, az első negyedben összesen 6 gólt szereztek, ezzel 3 gólos előnyre tettek szert. 

A második játékrész során ezt az előnyüket tovább gyarapították, így a félidő kezdete előtt már 11:5 volt az állás. 

A harmadik és negyedik negyedben kicsit elfáradtunk támadásban, de azért így is született még pár gól. Végsőkig küzdve csapatunk végül megszerezte a bajnokság első győzelmét, egy 16:7-es végeredménnyel. 

Gólszerzőink: Nagy Gréta Szabina 4, Lendvai Natasa 3, Bánhidi Bíborka 3, Tóth-Deme Róza 2, Somogyi Dóra 1, Ágner Janka 1, Kemény Amira 1, Veres Boglárka 1. 

Nádor Zsombor, csapatunk edzője, így értékelte a mai mérkőzést: 

“Először játszottunk teljes csapattal az országos bajnokságban. Változatlanul a védekezésünk stabilizálását tartom elsődleges feladatunknak. Gratulálok a csapatnak és készülünk a jövő heti dupla fordulóra.”


Ifjúsági csapat

IFI CSAPAT: UVSE-KSI:21-12

A nap utolsó mérkőzését ifjúsági csapatunk játszhatta, az ellenfél szintén az UVSE Hunguest Hotels csapata volt. 

Csakúgy, mint a lányoknál az első negyed eredménye a fiúknál is 6:3 lett, sajnos ezen a mérkőzésen az UVSE került előnybe. 

Ellenfelünk a második és harmadik játékrészt is fölényesen megnyerte. Nekünk is sikerült értékesítenünk pár gólt, de a különbség csak nőtt a két csapat között. 

Az utolsó negyedben mind a két együttes 3-3 találatot szerzett, de a végső győzelem az UVSE csapatáé lett. A végeredmény 21:12 ellenfelünk javára. 

Gólszerzőink: Bóbis Botond 4, Pető Attila 3, Gábor Lőrinc 2, Dubinák Szabolcs 1, Tóth-Gili Tamás 1, Nagy Ákos 1.

Horváth János, csapatunk edzője, így értékelte a mai mérkőzést: 

“Rangadónak indult nem az lett belőle... Az Újpest a játék minden elemében jobban teljesített, ezért megérdemelten nyert, amihez ezúton gratulálok! Támadó játékunk még csak-csak elment (bár jó néhány ziccerünk kimaradt!) védekezésünk azonban kritikán aluli volt. Egy rangadón döntő jelentőségű, hogy milyen támogatást kapsz hátulról. Márkónak ma nem ment, van ilyen. Ugyanakkor meg kell, hogy említsem, hogy nagy edzői hiba volt, hogy nem írtam be másik kapust, ezért a felelősség egyértelműen engem terhel! Remélem ez az időben jött pofon ráébreszt mindenkit, hogy nagyobb alázattal, többet kell dolgoznunk, jobban oda kell pakolni magunkat a hétköznapokban, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő

Videók

Ajánló

A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!
Hat mérkőzést vívtak pólósaink a heti fordulóban, négy győzelm, két vereség a mérleg.