A 47. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.11.27.
BP. LEÁNY 2006: GYŐZELEM AZ EDDIG VERETLEN FRADI ELLEN

47.hét


november 23.


2005-ös csapat


BP. 2005: GYŐZELEM AZ OSC ELLEN
A mai nap első meccsét a Budapesti 2005-ös Bajnokságban induló csapatunk játszotta. Ellenfelük az A-HÍD OSC ÚJBUDA volt.
A fiúk jól indították a mérkőzést, nem sokkal a kezdés után már meg is szereztük első gólunkat. A negyed alatt összesen 5 találatot értékesítettünk, így hamar átvettük a vezetést.
Ellenfelünk a 2x7 perc alatt 2x talált be a mi hálónkba, azonban csapatunk sikeresen kihasznált helyzeteivel, a félidő kezdetéig meggyőző különbségre tett szert. Az állás ekkor 9:2 volt a javunkra.
A harmadik és negyedik negyedben csapatunk előnye folyamatosan nőtt, az utolsó 7 perc alatt 7 gólt tudtunk lőni. A meccs KSI győzelemmel zárult, a végeredmény pedig 19:4 lett.
Játékosaink közül szinte mindenki lőtt gólt, név szerint: Mérő Alex és Niklász Ádám 3-3, Szabó Márton, Pörcz Martin, Dulin Artúr, Gaál Botond és Kopinitz Zsombor 2-2, Kiss Ádám, Nagy Zalán és Szabó Kristóf 1-1.
Kapusaink is jól teljesítettek ma: Kiss Gergely Bálint 67, míg Csepely Levente pedig 71%-kal védett.


Leány csapat


BP. LEÁNY 2006: GYŐZELEM AZ EDDIG VERETLEN FRADI ELLEN
11 órától lányaink ugrottak vízbe a Szőnyi úti uszodában. Ellenfelük az FTC-Telekom csapata volt.
Az első negyedben a lövéseink nem sikerültek, vagy kihagytuk őket vagy kivédték, így nem szereztünk egyetlen találatot sem. A Fradi ezzel szemben 3x is betalálat a kapunkba.
A második és harmadik játékrészben azonban a lányok összeszedték magukat és 7-0-val zárták ezt a 2x7 percet. Az állás az utolsó negyed kezdete előtt 7:3 volt.
A Bajnokságban eddig veretlen csapat nem adta könnyen a győzelmet, így a negyed felénél a 7:3 hirtelen 7:5-re változott. Mi ezután lőttünk még egy, az FTC pedig 2 gólt. A negyedet ugyan megnyerték, de az előző játékrészekben tanúsított küzdelemnek köszönhetően a végső győzelem a miénk lett. A mérkőzés végeredménye 8:7, a KSI-Százhalombatta javára.
Gólszerzőink: Nagy Gréta Szabina (3), Lendvai Natasa Sára (2), Tolnai Míra Emília (2), Kemény Amira Anna (1). 
Nádor Zsombor, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:
"A bajnokság talán legerősebb és eddig veretlen csapatával játszottunk. A hiányzóink és a borzalmas 0-3-as első negyed után hatalmas szívvel és feljavuló játékkal egy 7-0-ás második-harmadik negyedet produkáltunk, így az utolsó etapban csak a rutintalanságunk és a kipontozódások miatt lett nyílt a talákozó. Gratulálok a csapatnak!

Videók

Ajánló

9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!
Hat mérkőzést vívtak pólósaink a heti fordulóban, négy győzelm, két vereség a mérleg.
OB I-es győzelemmel kezdte az évet vízilabda szakosztályunk!
21 esztendő után, Martz Tamás, volt KSI játékos, szövetségi kapitány vezetésével, Európa tetején válogatottunk!
2006-os csapat GYŐZELEM AZ FTC ELLEN Szombaton csapataink 4 meccset játszottak, az elsőt 12 óra 30 perckor, 2006-os csapatunk kezdte. Az ellenfelük az FTC-Telekom volt.