A 7. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2020.02.18.
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!

7. hét

Február 13.

OB I/B: GYŐZELEM A VASAS ELLEN

 Szerda este a Komjádiban került sor az OB I/B-s Vasas-KSI összecsapásra.

A mérkőzés első gólját ugyan a Vasas szerezte, de csapatunk nagyon gyorsan kiegyenlített, majd át is vette a vezetést. A legtöbb találatot az első játékrészben szereztük, szám szerint 4-et. A meccs során a jó védekezésnek köszönhetően, ellenfelünk 3 gólt tudott lőni nekünk, ezzel szemben mi 11x fejeztük be találattal támadásainkat. A mérkőzést megnyertük, a 3 pontot ezúttal is mi hozhattuk el.

Horváth János, csapatunk edzőjének nyilatkozata, a győztes mérkőzés után:

"Küzdelmes, nehéz mérkőzést vártam! Mivel valószínűleg visszük magunkkal a rájátszásba a Vasast, kiemelt fontosságú volt számunkra az összecsapás. Alacsony színvonalú mérkőzésen főleg a küzdelem dominált. Voltak jó egyéni teljesítmények, kapusaim kiválóan védtek így úgy érzem, hogy győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt! Nehéz két héten vagyunk túl, amit maximális pontszámmal hoztunk, ez biztató a tavaszi idényre nézve! Hajrá KSI!

Február 15.

BP. IFI: GYŐZELEM AZ FTC ELLEN

Ifi csapatunk is játszott ma a Budapest Bajnokságban. Ellenfelük az FTC-Telekom volt. 

Ugyan a mérkőzés első gólját nem mi lőttük, nem kellett sokat várni a KSI találatra sem. Az első negyedet 4-1-re nyertük, előnyünket a következő játékrészekben növelni tudtuk. Az utolsó 8 perc az FTC-nek sikerült jobban, meg is nyerték ezt a játékrészt, ez azonban a végső győzelmünket nem veszélyeztette. A végeredmény 13-8 lett csapatunk javára. 

Horváth Dániel, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzés után:

"Gyengén játszottunk ma, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Kapusunk kiválóan védett, elsősorban neki köszönhetjük, hogy ez nem lett egy szorosabb mérkőzés."

2007 I: GYŐZELEM A KECSKEMÉT ELLEN

Szombat délelőtt 2007 I-es csapatunk küzdhetett meg az újabb győzelemért, ezúttal a Kecskemét ellen.

Az első negyedet 5-1-re megnyertük. A második játékrészben volt egy pár kivédett, illetve kihagyott lövésünk, így ezt a játékrészt ellenfelünk nyerte meg. A vezetés azonban így is a mi kezünkben maradt, a félidőben 8-5 volt az állás. A mérkőzés hátralevő részében, csapatunk további 5 gólt lőtt a Kecskemétnek, és mivel ők csak 1x találtak be a mi hálónkba, a meccset 13-6-ra tudtuk megnyerni. Ezzel megvan az újabb győzelem. 

Szabó Zoltán, csapatunk edzője, így értékelte a mai mérkőzést:

"Elég hullámzó volt a játékunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a kihasználásuk elég gyatrán ment. Ezt leszámítva a játékkal elégedett vagyok, mert olyan elemeket csináltunk meg jól, amit edzésen sokat gyakorlunk, ebből kell kiindulnunk...

LEÁNY 2006: GYŐZELEM AZ OÁZIS ELLEN

Leány csapatunk a 2006-os Budapest Bajnokság 8. fordulójában szálhatott ma vízbe az Oázis Sport Club ellen.

A lányok a mérkőzés első felében nagyon elhúztak ellenfelüktől, így a félidőben már 11-3-ra vezettek az Oázis Sport Club ellen. A harmadik negyed szorosabbra sikerült, míg mi 4, addig az Oázis 3 gólt lőtt nekünk, ez azonban a meccs végkimenetelét nem befolyásolta. Csapatunk az utolsó 7 percben 2 találatot jegyzett még, ezekkel a gólokkal sikerült megnyerni a mai találkozót 17-7-re.

Nádor Zsombor, csapatunk edzője, így nyilatkozott a győztes mérkőzés után:

"Az első percekben eldöntöttük a 3 pont sorsát. Ezt követően igyekeztem minél több lehetőséget adni a fiatalabb játékosainknak, amit nem könnyített meg, hogy kettőjüket is ápolni kellett ütés, rúgás miatt. Gratulálok a győzelemhez, a kimagasló egyéni teljesítményekhez és jobbulást kívánok Eszternek, Bodzának!"

BP. 2005: GYŐZELEM AZ UVSE ELLEN

A Budapesti 2005-ös Fiú Bajnokság 10. fordulójában csapatunk az UVSE ellen szállhatott harcba.

Szoros mérkőzés volt a mai, a 2005-ös bajnokságban induló csapatunk számára. Az első negyedben 2 gólos előnyre tettünk szert, azonban ezt az előnyt az UVSE a második játékrészben ledolgozta. Így a félidőben 8-8 volt az állás. A harmadik 7 percben jól sikerült védekezésünknek köszönhetően ellenfelünk csupán 1 gólt tudott szerezni, ezzel szemben mi 5x is betaláltunk kapujukba. Az utolsó negyedet, csak úgy, mint a másodikat az UVSE nyerte, a végső győzelmet azonban csapatunknak sikerült megszerezni. A végeredmény 15-13 lett. 

Dodog Szabolcs, csapatunk edzője, így nyilatkozott a játék után:

"Jó mérkőzést játszottunk az UVSE ellen, viszont nem megengedhető - akár véletlen, akár direkt - a szándékos brutalitás vétsége. Gratulálok a csapatnak, de fejben összeszedettebbnek kell lenni és nem szabad kapkodni a végén."

Február 16.

FIÚ SERDÜLŐ: GYŐZELEM A SZOLNOK ELLEN

Hétvégén országos csapataink Szolnokra utaztak. Elsőként serdülő csapatunk szállt vízbe a hazaiak ellen.

Megalapozták a fiúk az első negyedet a 6 lőtt góllal. A második játékrész nem volt olyan gólzáporos, mint az első, de az előnyüket így is tartani, sőt növelni tudták. A félidőben már 8-2-re vezettek. A hátralevő negyedekben összesen 9 találatot jegyzett csapatunk. Az utolsó negyed alakult a legszorosabban, mivel a Szolnok 4, mi pedig 5 gólt szereztünk. Győzelmünk azonban nem forgott kockán, a végeredmény 17-8 lett. 

Keszthelyi Tibor, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzés után:

"Döcögősen érkeztünk és rövidke bemelegítés után jól indult a mérkőzés. Helyzeteink többségét belőttük, a védekezés is jól működött. Sikerült jelentős előnyt szerezni, melyet a mérkőzés végéig tartottunk. Összességében elégedettek lehetünk, az emberelőnyös-emberhátrányos játékban viszont még javulnunk kell."

FIÚ GYEREK: GYŐZELEM A SZOLNOK ELLEN

A serdülők után gyerek csapatunk játszhatott a Szolnokkal. 

Az első negyed szorosan indult, mindkét csapat egyaránt 4-4 találatot szerzett. A második játékrészben sikerült ellépni ellenfelünktől, de a félidő utáni negyedben a Szolnok kiegyenlített. Emiatt az utolsó 8 percben dőlt el, hogy kié lesz a mai győzelem. Nagyjából a negyed feléig egyik csapat sem tudta bejuttatni a labdát ellenfele hálójába. Először a Szolnok törte meg a jeget és találatukkal megszerezték a vezetést. Csapatunk azonban belehúzott a támadásba és a játékrész végéig 5 találatot is szereztek. Ezzel sikerült nyerni, a végeredmény pedig 18-16 lett, megvan a 3 pont. 

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így nyilatkozott a győztes mérkőzés után:

"Gratulálok a játékosainknak! Fantasztikusan küzdöttek!!! Ezt a harciasságot kell megtartanunk! Jó volt látni a gyerekeket, ahogy egymásért küzdöttek!!! Természetesen gratulálunk az ifi és a serdülő csapatnak is a mai napért! Hajrá KSI!!!"

FIÚ IFI: GYŐZELEM A SZOLNOK ELLEN

Harmadikként az ifik küzdhettek meg a hazai csapattal.

Az első játékrészben kevés gól született, mindkét csapat 1-1 találatot szerzett. A második negyedtől kezdve azonban beindult a gólzápor - ebben a játékrészben 5, a harmadikban 4, míg az utolsóban 6 találattal tudtuk gyarapítani a listát. A Szolnok a 4 negyed alatt 10x talált be a mi hálónkba, így a végső győzelmet csapatunk szerezte meg. A végeredmény 16-10 lett. 

Horváth János, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"Sok sérülés miatt nehéz mérkőzésre számítottam! Hetek óta tartó sérülés hullám miatt szinte állandóan felforgatott csapattal játszunk. Ennek megfelelően tartottam a meccstől, főleg azért, mert a Szolnok hazai pályán különösen veszélyes! Taktikus, okos játékkal megérdemelt győzelmet arattunk! Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz sorozaton vagyunk túl! Csapatjátékunk mind támadásban (9 játékosunk lőtt gólt !!!), mind védekezésben jól működött! Hajrá KSI!

LEÁNY GYEREK: GYŐZELEM A POLO SC ELLEN

A fiúk mellett ma a lányok is vízbe ugrottak. Az ő ellenfelük a Polo SC volt. 

A lányok már az első negyed során 3 gólos előnyre tettek szert. A harmadik negyed után 13-3 volt az állás. Az utolsó játékrészben csapatunk további 8 gólt szerzett, melynek köszönhetően fölényes győzelmet tudtunk aratni. A végeredmény 21-5 lett. 

Nádor Zsombor, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"Gyors, pörgős játékot kértem, amit bár többnyire meg is valósítottunk, párszor magunkat is összezavartuk. Stabil és támaszt adó kapusteljesítmény mellett, 4-5 játékos is kimagaslót nyújtott. A csapatjátékban, különösen a fórokban viszont sokat kell előre lépnünk a jövő heti Szeged elleni rangadó előtt. Gratulálok a csapatomnak és hajrá KSI!

 

Hajrá KSI!

Videók

Ajánló

A 22 éves Lévai András három, az egy évvel fiatalabb Kósa Balázs két éve tanul és vízilabdázik az Egyesült Államokban. A KSI korábbi játékosai most a járványhelyzet miatt itthon vannak, így egy hosszabb beszélgetésre kértük őket.
A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!