A 9. hét vízilabda hírei.

Vízilabda 2020.03.05.
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban

9. Hét

Február 29.

OB I/B: GYŐZELEM A FEHÉRVÁR ELLEN

Szombaton 10 órától az OB I/B 15. fordulója került megrendezésre. A srácok mai ellenfele a Fehérvár Vízilabda Sport Egyesület volt.

Csapatunk a mérkőzés első felében magabiztos és fölényes különbséget tudott kialakítani. A félidőben az állás már 11-3 volt. A harmadik és negyedik negyedben a fiúk összesen 12 gólt szereztek, ezzel a meccset 23-9-re nyerték meg. 

Horváth János, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

“A két csapat között úszástudásban meglévő különbség miatt nehéz értékelni a mérkőzést! Sok gólt kaptunk! Örvendetes, hogy végre páran remek egyéni teljesítményt nyújtottak! Kötelező győzelem volt! Hajrá KSI!

BP. 2005: GYŐZELEM AZ AQUAWORM WATERPOLO GÖD ELLEN

13 órától a Budapesti 2005-ös Bajnokságban szállhatott vízbe csapatunk, ahol az ellenfelük az Aquaworm Waterpolo Göd volt. 

A srácok az első két negyed során 10x találtak be az ellenfelünk kapujába, ezzel szemben ők 2 gólt tudtak jegyezni. Számottevő különbség alakult ki a félidőig. Ezután felülmúlva az előző játékrészeket, 7 találatot is szereztek a harmadik 7 perc alatt. Játékosaink közül mindenki lőtt gólt, a végeredmény 23-3 lett csapatunk javára. 

Dodog Szabolcs, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzés után:

“Gratulálok a csapatnak! A játékosok végig betartották az utasításokat. Sok 5 méterest hibáztunk, amire legközelebb jobban oda kell figyelni. Örülök, hogy mindenkinek sikerült gólt lőnie.”

BP. IFI: GYŐZELEM A KÖLYÖK PÓLÓ SULI ELLEN

A mai nap számunka utolsó mérkőzése a Budapesti Ifjúsági Bajnokság 9. fordulója volt. Csapatunk a Kölyök Póló Suli ellen játszhatott. 

Ezen a mérkőzésen is sikerült nagy gólkülönbséget kialakítani a srácoknak. Az első negyedben szerzett 8 találattal megalapozták a meccs kezdetét. A következő játékrészekben folyamatosan növelni tudtuk előnyünket, győzelmünk nem forgott kockán. Az utolsó negyedben ellenfelünk lőtt 2 gólt, így a végeredmény (csak úgy, mint a 2005-ös meccsen) 23-3 lett. Ezzel megvan az újabb győzelem. 

Március 1.

FIÚ SERDÜLŐ: UVSE GYŐZELEMMEL ZÁRULT A MECCS

Vasárnapi országos fordulóinkat a serdülők kezdték. 10 órától játszottak, az ellenfelük pedig az UVSE Hunguest Hotels volt.

Az első negyed támadásait nem tudtuk sikeresen befejezni. Ezért ellenfelünk 5-0-ra tudott ellépni tőlünk. A második játékrész alatt elkezdtük ledolgozni hátrányunkat, de a félidő kezdetén az UVSE még mindig 4 gólos előnnyel volt előttünk. A harmadik negyedet sikerült megnyernünk, de még mindig kellett 3 gól ahhoz, hogy egyenlíteni tudjunk. Az utolsó 8 perc végeredménye 2-2 lett, így sajnos a mérkőzést már nem tudtuk megnyerni. A mérkőzés végeredménye 12-9, melyet az UVSE nyert meg. 
 

"Talán mondhatnánk, hogy a serdülő bajnokság 9. fordulójának a rangadóját játszottuk, de ez a rangadó talán ha 4 percig tartott. Ennyi idő elteltével már ellenfelünk vezetett, 0 - 4, a negyed vége pedig 0 - 5 volt az állás. Ezzel sajnos el is dőlt a mérkőzés, és ugyan még feljöttünk 2 gólra, ekkor 6 - 8 volt az állás, de ezt követően már nem volt visszaút. Néhányunknak biztos, hogy nem ez volt élete napja, azért ennél talán többet tudunk, de ez a jövő héten már ki is derül." - értékelte Keszthelyi Tibor a mai mérkőzést.  

FIÚ GYERMEK: GYŐZÖTT AZ UVSE

Második mérkőzésünket a gyerek csapat játszotta.

Hasonlóan az előző mérkőzéshez, az első negyedben itt is jelentősebb különbség alakult ki a két csapat között, az előny az UVSE kezében volt. A második negyedet csapatunk 3-2-re megnyerte, így a félidőben 8-5 állt az eredményjelző táblán. A mérkőzés második felében, a gólok tekintetében két ugyanolyan negyed következett: mindkettőnek 3-2 lett az eredménye, sajnos a több találatot ellenfelünk szerezte. A mérkőzést így az UVSE nyerte, a végeredmény 14-9 lett. 

"Gratulálok az UVSE-nek és Korényi Balázsnak, céltudatosan és fegyelmezetten játszottak. Sajnos ez ma rólunk nem volt elmondható. Sokszor mondtam már korábban is, a legfontosabb, hogy harcoljunk egymásért! Ez hiányzott a játékunkból. De ezek is mi vagyunk, dolgozunk tovább!!! Hajrá KSI!" - nyilatkozta Székely Bulcsú, a mérkőzés után.

FIÚ IFI: GYŐZÖTT AZ UVSE

A harmadik országos mérkőzést az ifik játszották az UVSE ifjúsági csapata ellen. 

Ezen a mérkőzésen az első negyed nekünk volt kedvező. 5-2-es előnyt sikerült csapatunknak kialakítani. A következő játékrészben ugyan az UVSE egy góllal ledolgozta a hátrányát még mindig mi vezettünk, az állás ekkor 6-4 volt. A félidő utáni negyed elején ellenfelünk kiegyenlített, de csapatunk sem adta fel, a harmadik játékrész végén 8-7 volt az eredmény. Az utolsó 8 percben fej-fej mellett haladt a két csapat, a meccs vége előtt az UVSE azonban megszerezte 11-ik találatát, csapatunk viszont már nem tudott gólt lőni. A végeredmény így 11-10 lett, ellenfelünk javára. 

"Gratulálok a csapatoknak! UVSE-nek a győzelemhez, saját csapatomnak ahhoz, hogy óriásit küzdött! 7 serdülővel felállva méltó ellenfelei voltunk a bajnokság toronymagas esélyesének! Erre lehet építkezni! Hajrá KSI!" - értékelte a mérkőzést Horváth János, csapatunk edzője.

LEÁNY GYERMEK: GYŐZELEM A ZF-EGER ELLEN

Lány csapatunk ma Eger felé vette az irányt, hogy megküzdjön a hazai csapattal a győzelemért.

A lányok már az első negyed során megszerezték a vezetést, a félidőig pedig összesen 8 gólt lőttek. A harmadik és negyedik játékrész támadásai jól sikerültek, így csapatunk fölényes győzelmet tudott aratni. A végeredmény 20-6 lett, ezzel újabb 3 pontot szereztünk.
 
"A vártnál könnyebb és nagyobb arányú győzőmet arattunk, a női póló egyik legnagyobb hazai otthonában. Ehhez a jó egyéni teljesítmények mellett az is kellett, hogy ellenfelünk 2 legjobb játékosára végig kiemelten figyeltünk. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és hajrá KSI!

Videók

Ajánló

A 22 éves Lévai András három, az egy évvel fiatalabb Kósa Balázs két éve tanul és vízilabdázik az Egyesült Államokban. A KSI korábbi játékosai most a járványhelyzet miatt itthon vannak, így egy hosszabb beszélgetésre kértük őket.
A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!