A lányok kibérelték a dobogót

Sportlövészet 2018.06.03.
A KSI-s sportlövő lányok kibérelték a dobogót

A Magyar Sportlövők Szövetsége hétvégén rendezte meg az első junior VB válogatót a KSI-sek számára ismert helyen, az új Fehér Úti Nemzeti Lőtéren. Szombaton a légpisztolyos, vasárnap pedig a tűzfegyveres versenyszámokban álltak lőállásba a legjobb junior sportolók.

A lányok légpisztolyos versenyszámában Egri Viktória klasszishoz méltó eredménnyel győzött. Fábián Sára lett a második, aki ezen a versenyen is bizonyította, hogy nem véletlenül nyerte meg az idei junior és ifi magyar bajnokságot.

A győri Európa Bajnokságon csapattag Komáromi Panni lett a harmadik, így csak KSI-s lányok álltak a dobogón. Papp Hajnal Zsófia 5. lett új egyéni csúccsal.

A sportpisztolyos versenyszámban megismétlődött a légpisztolyos sorrend, ahol Viki ismét nagyszerű eredménnyel nyert, Sára pedig hatalmas egyéni csúccsal végzett mögötte. Panni még csak pár hónapja lövi ezt a számot, de máris harmadik tudott lenni.

A fiúk légpisztolyos számában Tamási Péter lett ezüstérmes.

Fotók
Videók

Ajánló

Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.
A Jövünk utánpótlás magazin készített interjút Egri Viktóriával.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.