Vízilabda

Az 5. hét vízilabda hírei

Az 5. hét vízilabda hírei

OB I-es győzelemmel kezdte az évet vízilabda szakosztályunk!

05. hét

Február 1.

OB I/B: GYŐZELEM KAPOSVÁRON

Győzelemmel kezdett 2020-ban az OB I/B-s csapatunk. 

Megkezdődött a szezon második fele, csapatunk ma Kaposváron játszhatott először. Az első félidőben 5 gólos előnyre tettünk szert, melyet a mérkőzés hátralevő részében folyamatosan növelni tudtunk. A végeredmény 22-7 lett csapatunk javára. 

Horváth János, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzés után:

"Elkezdődött a tavaszi szezon ... Kellemes ráhangoló mérkőzést játszottunk Kaposváron. Eredménnyel elégedett lehetek, játékunk akadozott, erre mondják, hogy idény eleji forma... Hátradőlni nincs időnk, mert a következő másfél hétben a bajnokság kimenetelét meghatározó mérkőzéseket játszunk!

A 8-as sapkában játszó Gábor Lőrincet is megkérdeztük arról, hogy milyennek érezte a mai meccset:

"Én viszonylag kemény meccsre számítottam, mert itthon a Szigeten az első 2 negyed szenvedős volt. Azt kérték tőlünk, hogy 8 gól alatt kapjunk, ezt szerencsére sikerült tartani. Gratulálok a csapatnak!"

 

2007 I.: GYŐZELEM A HUVK SE ELLEN

A nagyok után a kisebbek is vízbe ugrottak ma; 2007 I-es csapatunk a HUVK SE-t fogadta a Hajós Alfréd Sportuszodában. 

Remek védekezésünk és a kevés ellenállásba ütköző támadásunk következtében nagyon hamar számottevő különbségre tettünk szert. Az első három negyedben csapatunk folyamatosan menetelt előre és mivel kialakult a 15 gólos különbség a mérkőzést hamarabb lefújták. Az eredmény így is egy fölényes 17:2-es KSI győzelem lett. 

Szabó Zoltán, csapatunk edzője, így nyilatkozott a győztes mérkőzés után:

"Végig koncentráltan, jól játszottunk. Örülök, hogy a védekezésünk eredményes volt."

Február 2.

FIÚ IFI: GYŐZELEM A BVSC ELLEN

Ifi csapatunk egy szoros BVSC elleni meccsen győzelemmel zárt. 

Nehéz meccs várt a fiúkra vasárnap; a BVSC-Zugló csapatával csaphattak össze hazai pályán. Az első negyedtől kezdve szorosan alakult az állás, de a végén a mi csapatunk bizonyult jobbnak. A végeredmény 10-9 lett nekünk.

Horváth János, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzés után:

"Kemény mérkőzésre készültünk! Az összecsapás fontossága az új lebonyolítási rendszerben rejlik. Az alapszakasz toronymagas esélyese (UVSE) után 3 csapat (FTC, BVSC és mi) versengünk a dobogós helyekért. A tét az, hogy aki a 4. helyen végez várhatóan az UVSE-val mérkőzik a döntőbe jutásért. Szerettünk volna nyerni, ugyanakkor az előjelek nem voltak kedvezőek. Pető Attila (egyik legfontosabb láncszemünk) kéztörése nagyon érzékenyen érinti a csapat játékát, nem beszélve az 5 serdülőről, akik második mérkőzésüket játszották a mai nap. Nem kezdtünk jól, elsősorban támadásban vétettünk buta hibákat, passzaink pontatlanok voltak. Picit bele is aludtunk a mérkőzésbe. Az ellenfél elhúzott 2-0-ra. Serdülő balkezeseink révén sikerült fordítanunk. Legnagyobb dolognak azt tartom, hogy ellenfelünk rendkívül agresszív játéka ellenére sikerült higgadtnak maradnunk! Remek kapus teljesítménnyel igazi csapatként funkcionáltunk, melyet bizonyít, hogy 10 lőtt gólunkat 8 játékosunk szerezte. Küzdelmes, brusztos meccs volt, melyet végül higgadtabb játékunkkal a mutatott játék ellenére viszonylag simán hoztunk. (2:40-el a vége előtt még 3 góllal vezettünk...) Gratulálok a csapatomnak, mert bár nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk, nagyon akartunk!

Úgy éreztem fentről vigyáztak ránk!"

FIÚ GYEREK: GYŐZÖTT A BVSC

Gyerek csapatunk szintén a BVSC ellen küzdhetett ma meg. 

Az első negyedet egy gól előnnyel a BVSC nyerte. A második játékrész során sikerült kiegyenlítenünk, így a félidő előtt 4:4 állt az eredményjelző táblán. A harmadik 8 percben támadásainkat nem tudtuk góllal befejezni, ellenfelünk viszont 5x is betalált a mi kapunkba, így jelentősebb különbség alakult ki a két csapat között. A srácok a végsőkig küzdöttek, az utolsó negyedet sikerült is megnyerni, de a végső győzelemhez már kevés volt a 4 lőtt gól. A végeredmény 11-8 lett a BVSC javára. 

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így értékelte a mai meccset:

"Gratulálok mindkét csapatnak. Egészen jó kis mérkőzést játszottunk, ahol nagy részben, megtudtuk valósítani azokat az elemeket, amiket kértünk a játékosoktól. Az eredmény most másodlagos volt. Sok a beteg játékosunk, ami azért ma nagyon látszott rajtunk. Dolgozunk tovább. Hajrá KSI!!!"

BABY BAJNOKSÁG-MÉRKŐZÉS AZ UVSE ELLEN

A Baby bajnokság 5. fordulóját az UVSE ellen játszottuk.

Erdélyi Annamária, csapatunk edzője, így mesélt a mai mérkőzésről:

"A szezon első kemény mérkőzésére készültünk. Sajnos a felkészülésbe beleszólt a rengeteg betegség, így az esélytelenek nyugalmával vártuk az összecsapást.
Az első negyed kemény és kiegyenlített küzdelmet hozott. A második negyedben elkezdtük a gólgyártást, míg az ellenfelünk több büntetőt is kihagyott. A harmadik negyedben jött ki a heti betegségek okozta edzéshiány, látszott, hogy fogytán vagyunk az erőnek. Így az UVSE szépen felzárkózott. Az utolsó negyedben a szívük hajtotta előre a játékosainkat, akik minden létező pluszt beletettek a játékba."

A meccs értékelése pedig így hangzott:
"Nehéz héten vagyunk túl, ezért csak annyit kértem a gyerekeimtől, hogy a szívük legyen a helyén, és játsszunk egy jót. Az egyből lejött mérkőzés közben, hogy a egy erősebb ellenfél ellen nagyobb a hibázási arány, aminek azért örülök, mert utat mutat a munkában, hol kell többet vagy másképp dolgoznunk. Végtelenül büszke vagyok a csapatra, olyan összetartás van a játékosaim között, amely ilyen nehezebb időszakban is eredményt hozott.
Gratulálok a csapatomnak és köszönöm a kollégáim segítségét!"

 

Hajrá KSI!

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.