Az 50. hét vízilabda hírei

Vízilabda 2019.12.17.
2006-os csapat GYŐZELEM AZ FTC ELLEN Szombaton csapataink 4 meccset játszottak, az elsőt 12 óra 30 perckor, 2006-os csapatunk kezdte. Az ellenfelük az FTC-Telekom volt.

50. hét

December 15.

2006-os csapat

GYŐZELEM AZ FTC ELLEN

Szombaton csapataink 4 meccset játszottak, az elsőt 12 óra 30 perckor, 2006-os csapatunk kezdte. Az ellenfelük az FTC-Telekom volt.

A mérkőzés első gólját ugyan ellenfelünk szerezte, de nem sok kellett a KSI találatához sem. Onnantól kezdve, folyamatosan növelve előnyünket az első játékrész végére 2 góllal vezettünk.

Az FTC a mérkőzés során többször is megközelített minket, a harmadik negyed elején vissza is szerezték a vezetést. Csapatunk azonban mindent beleadva, további 9 gólt szerzett, így az utolsó negyed közepére nagyjából el is dőlt a meccs végkimenetele. Újabb győzelmet aratva, csapatunk 13:9-re nyerte meg a tegnapi mérkőzést.

Gólszerzőink: Bötkös Patrik 4, Mérő Alex 3, Kiss Ádám 3, Pörcz Martin 2, Nagy Zalán 1.

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzés után:

"Gratulálok a játékosaimnak, olyan volt a hozzáállás, amit kértem tőlük!
küzdöttek és egymásért harcoltak!!! A hibákat ki fogjuk javítani, de a legfontosabb, hogy a szellemiség és a hozzáállás most olyan volt, amilyennek lennie kell. Nagyon nehéz időszak ez a szakosztályunk életében, de nap mint nap, azt tapasztaljuk egymástól, gyerekektől, szülőktől, kollégáktól, hogy mindenki erőt ad a másiknak! Kívánok mindenkinek, nagyon boldog, békés ünnepeket és egészségben, szeretetben gazdag új évet!"

Serdülő csapat

GYŐZELEM AZ OSC ELLEN

Második mérkőzésünket 13 óra 30 perctől serdülő fiú csapatunk játszotta. A Budapest Bajnokság 7. fordulójában az A-HÍD OSC ÚJBUDA ellen szállhattunk harcba a győzelemért.

Az első negyed alatt csapatunk 5 gólt szerzett, míg ellenfelünknek egyet sem sikerült.
A második játékrész elején csapatunknál és az OSC-nél is 1-1 találat született, majd hosszabb szünet következett, mivel egyik csapat sem tudott betalálni ellenfele hálójába. A jeget egy KSI találat törte meg, a félidő előtt az állás már 8:1 volt javunkra.

A harmadik negyed védekezése nem sikerült olyan jól, mint az előzőekben, az OSC meg is nyerte ezt a játékrészt, de előnyünk így is 4 gólos maradt.
Az utolsó 7 percben csapatunk még 2 góllal gyarapította a listát. A végeredmény 11:6 lett, a mérkőzés KSI győzelemmel zárult.

Gólszerzők: Sipos Botond 4, Bódi Barnabás 2, Berényi Balázs 2, Pocsai Péter 1, Iriczfalvi Gábor 1.

Horváth Dániel, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"Gratulálok a srácoknak, az első félidőben remekül játszottunk! Mindenkinek jó pihenést és Békés, Boldog Karácsonyt kívánok! Hajrá KSI!

2008-as csapat

GYŐZELEM AZ FTC-TELEKOM ELLEN

A tegnapi nap utolsó előtti mérkőzését a 2008-as csapatunk játszotta. Fontos mérkőzés volt, ahol ellenfelünk az FTC-Telekom I.-es csapata volt.

Az első találatot ellenfelünknek sikerült szerezni büntetőből, azonban nem kellett sokat várni a mi gólunkra sem, melyet Rabb Benedek szerzett, a negyed második felében. A játékrész végére sikerült megszereznünk a vezetést is. A második találatot Nagy Bulcsú szerezte.

A második játékrészben csapatunk további 3 gólt lőtt ellenfelének, ebből 2 Rabb Benedek, egy pedig Nagy Bulcsú nevéhez írható. A félidő kezdete előtt, csapatunk már 4 góllal vezetett.

A mérkőzés hátralevő részében Oláh Bence és Szűcs Botond szereztek még találatot, ezzel szemben az FTC már csak 1-et tudott jegyezni. A végeredmény 7:2 lett, a KSI javára.

Csapatunk kapusa, Oláh Bence, remekül védett, a mai mérkőzésen 75%-os lett a statisztikája.

Lőrincz Lajos, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"A mai mérkőzésen egy fontos győzelmet arattunk. Érzésem szerint a mai játékunk volt a legértékesebb ebben a szezonban. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hiba nélkül játszottunk. Sőt!!!! Viszont két gólon tartani a listavezetőt, azt nagyon pozitívnak tartom. Nem tudtak centerből gólt lőni, ami a védekezésünk egyik fő célja volt. Támadásban a center nélküli, beúszásos játékunk egyre sikeresebb. Meg vagyok győződve, hogy a mai sikerünk, újabb impulzust és hitet ad, minden játékosnak, hogy sok munkával messzire juthatunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és köszönöm a kollegák segítséget. Ez egy kollektív győzelem volt."

Leány gyermek csapat

GYŐZELEM A SZENTES ELLEN

Az utolsó mérkőzést tegnap Leány Gyermek csapatunk játszotta. Ellenfelünk a Yordo Szentes csapata volt, a mérkőzést 17 óra 15 perctől, a Szentesi Uszodában rendezték meg.

Izgalmas és szoros mérkőzést játszottak a lányok. A két csapat szinte fej-fej mellett haladt végig. A vezetés ugyan a mi mezünkben volt a mérkőzés alatt, a Szentesnek többször is sikerült kiegyenlítenie az állást. Az első két negyedet csapatunk nyerte, a félidő után viszont mind a két játékrész döntetlenre jött ki.

Az utolsó negyed vége felé a Szentes ismét kiegyenlített, ekkor 11:11 volt az állás. Már csak egy perc volt hátra a meccsből, amikor csapatunknak büntetőt ítéltek. A lehetőség, hogy ismét mi vezessünk, adott volt, Lendvai Natasa pedig élt is ezzel, így megszerezte a KSI 12.-ik találatát. A Szentes próbálkozott még kapuralövéssel, de már gólt nem tudtak szerezni. A végeredmény 12:11 lett, csapatunk óriási győzelmet aratott.

Gólszerzőink: Lendvai Natasa 6, Tóth-Deme Róza 3, Ágner Janka 2, Somogyi Dóra 1.

Nádor Zsombor, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"A szezon egyik legnehezebb és számunkra legfontosabb mérkőzése volt ez a mai. A bajnokság egyik esélyesét kellett hazai pályán legyőznünk ahhoz, hogy versenyben maradjunk a dobogóért folytatott küzdelemben. Több hullámvölgyet túlélve, kimagasló egyéni teljesítményekkel és ami a legfontosabb, csapatként játszva sikerült nyernünk. Gratulálok lányok!

 

Hajrá KSI!

Fotók
Videók

Ajánló

9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!
Hat mérkőzést vívtak pólósaink a heti fordulóban, négy győzelm, két vereség a mérleg.
OB I-es győzelemmel kezdte az évet vízilabda szakosztályunk!
21 esztendő után, Martz Tamás, volt KSI játékos, szövetségi kapitány vezetésével, Európa tetején válogatottunk!
2006-os csapat GYŐZELEM AZ FTC ELLEN Szombaton csapataink 4 meccset játszottak, az elsőt 12 óra 30 perckor, 2006-os csapatunk kezdte. Az ellenfelük az FTC-Telekom volt.