Az ifjúsági olimpián is az érem Gulyás Michelle célja

Öttusa 2018.10.03.
A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.

Az idei összes felnőttversenyre úgy tekintettem, hogy tökéletes felkészülési lehetőség az ifjúsági olimpiára. Az egész évet az ötkarikás játékokra építettük, ezért versenyeztem szinte végig a nálam idősebbek között. Az volt a legszebb az egészben, s szerintem Mexikóban ez volt a sikerünk titka is a váltóbeli társammal, Bruckmann Gergővel, hogy lazák és felszabadultak lehettünk. Remek volt a miliő. Az, hogy dobogóra állhattunk, nekem már csak a hab volt a tortán.

− Mekkora önbizalmat ad az ifjúsági olimpiára a nagyok között szerzett ezüst?

 

− Egyértelműen ösztönzően hat. Sokkal jobban várom, ugyanakkor most nagy nyomás nehezedik rám azzal, hogy az ifjúságiak között kell bizonyítanom. Az idei korosztályos világbajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem: hetedik lettem. Persze ez is szép eredmény, főleg úgy, hogy előtte egy hónapig sérüléssel bajlódtam, de összességében azért jobb szereplésben reménykedtem.

 

− Azt mondod, nagyobb lesz a nyomás rajtad Argentínában.

 

− Igen, mert teljesen más lesz a mezőny, így másként is kell versenyezni. Éppen emiatt az utolsó néhány hétben arra helyeztük a hangsúlyt a felkészülésemben, hogy ki tudjam zárni a külső tényezőket – például a lövészetnél, hiszen az öttusában leginkább a technikai számok döntenek a helyezésekről.

 

− Elégedetlenül térnél haza, ha nem állhatnál dobogóra Buenos Airesben?

 

− Az attól függ. Ha úgy nem sikerülne érmet nyernem, hogy minden a tervek szerint ment, akkor nem. Meg tudnám nyugtatni magam azzal, hogy a felnőtt vébén elért eredményem nagyon jó alap a jövőmet illetően. Mindazonáltal nyilván nem az a célom, hogy lecsússzak a dobogóról, hiszen éremért utazom, s mindent meg is teszek azért, hogy a nyakamba akasszák.

 

Az utánpotlassport.hu cikke

Fotó:MTI/Kovács Tamás

Fotók
Videók

Ajánló

Öttusázóink a Nemzeti lovardában csiszolják tudásukat.
Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.
Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.
Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.
A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.