Berlin Half Marathon

Atlétika 2018.04.08.
Szakosztályunk kíváló távfutója, Weiler Virág a berlini félmarathoni nemzetközi versenyen 01:16:11 mp-es idővel ért célba. Teljesítményéhez GRATULÁLUNK!!

 

https://www.generali-berliner-halbmarathon.de/en/
http://berlinerhm.r.mikatiming.de/2018/?pid=list

Szakosztályunk kíváló távfutója, Weiler Virág a berlini félmarathoni nemzetközi versenyen
01:16:11 mp-es idővel ért célba. Kárai Kázmér tanítványa az Országos Mezei Bajnokság megnyerése után is tartja jó formáját.

 BERLIN     FÉLMARATON     2018
                          Weiler Virág 1:16:11  10.hely.
 
"Már tavaly ősszel elhatároztuk Virággal, hogy elindul Európa legjobb, leggyorsabb és legrangosabb félmaratoni versenyén.
Sajnos a felkészülés közepén  ( november- december) egy sérülés hátráltatta a folyamatos munkát. Szerencsére a folytatásban gyorsan megtalálta önmagát és újra magas szinten tudott edzeni. Az utolsó hetekben biztató és önbizalom növelő edzéseket tudott végezni.
Így bizakodva vágott neki a versenynek, ahol az egyéni csúcs elérése volt az alapvető cél.
Annak ellenére így gondoltam, hogy egy héttel a verseny előtt torokfájásra panaszkodott.
Különösen jó eredmény ez annak tükrében , hogy a verseny körülményeket nem lehet az ideális kategóriába sorolni. 
Meleg napsütés és erős szél fújt  az egész verseny alatt. Szerencsére férfi futók társaságában tudott versenyezni, akik így egy kis szélárnyékot biztosítottak neki.
Én úgy engedtem el a versenyre, hogy ha minden rendben lesz a verseny alatt, akkor 1:16:00-on belüli időre is képes lesz. Ettől mindössze 11 másodperccel maradt csak el, így 1:36 másodpercet  javított az egyéni csúcsán.
A helyezése (10.hely) pedig egyszerűen kiváló és örömteli volt. Jó érzés  az edzőjének lenni.
Azt azért kevesen tudják, hogy Virág a tájfutásban is sokszoros magyar bajnok és világversenyek résztvevője (Európa B.- Világ B.). A 2016 - 2017-ben az év női sportolója volt a tájfutóknál.
 
Remélem a történetnek itt még nincs vége!" Kárai Kázmér edző
 
Virág gondolatai - "Április 8-án rendezték meg a Berlin Félmaratont, ami Európa egyik legnagyobb félmaratonja, idén 34000-en vettek részt rajta. Én októberben találtam ki, hogy itt szeretnék futni egy jó időt, mert híresen gyors pálya. Sajnos ezek után lesérültem, így a november-decemberemet kényszerpihenővel töltöttem az előre tervezett kemény edzések helyett. Ráadásul a verseny előtt egy héttel sikerült megfáznom, amit teljesen a versenyre se tudtam kiheverni. Szóval a felkészülés nem volt teljesen ideális. 
A verseny napján erős szél volt és ragyogó napsütés, futáshoz eléggé meleg, így az időjárás se fogadott  teljesen kegyeibe. Ennek ellenére sikerült egy olyan időt futni, amivel nagyon elégedett vagyok és nem gondoltam volna, hogy tudok ilyet. 
Az első 10 km nagyon jól ment, bővel a tervezettnél jobb időket futottam és így sikerült rögtön egy 10 km-es egyéni csúcsot is felállítanom. Közben kicsit féltem, hogy meg fogja ez a gyors kezdés bosszulni magát, de szerencsére ez nem történt meg. Bár 10 km után jött egy mélypont, mert olyan irányba fordultunk, ahol teljesen szembe fújt a szél, le is lassultam, de szerencsére utolért egy 5-6 főből álló csapat, akik ideális tempót futottak és innentől végig tudtam velük menni, néhol beállni a szélárnyékukba. 
10-edik nőként értem célba óriási elégedettséggel. Persze egy kis bosszúságot azért éreztem az a 11 mp miatt, de ezt igyekeztem elfelejteni, mert így is nagyon jó időnek tartom, főleg a problémás felkészülésem ellenére."
 
Gratulálunk! További szép sikereket kívánunk!!
 
 
Fotók
Videók

Ajánló

Pataki Anna 2. a 4. Mezei Ligán! Klincsek Keve nyert a gyermek versenyen, Nelson Hanna 3. a helyet szerezte meg a korosztályában. Gratulálunk!
Lakos Dóra 3 ponttal maradt le a dobogóról az Újonc-Serdülő Összetett Bajnokságon!
Sarkadi László Szakosztályunk edzője, a 2017/2018-as tanévi Diákolimpia legeredményesebb testnevelője! Gratulálunk, és további jó munkát, sikereket kívánunk!
A Junioroknál Gebauer Maja, az Ifjúságiaknál Kulcsár Boglárka a fedettpályás Magyar Bajnok rúdugrásban!! Mindketten 380cm-t teljesítettek. Gratulálunk!
Pataki Anna 2.helyezett a Felnőtt Bajnokságon 3000m-en! Gratulálunk!