Bizonyítottak reménységeink

Öttusa 2018.11.07.
Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.

U17-es korosztályban az első napon Koleszár Mihály arany-, Szakály Bence ezüst-, Gáll András bronzérmet nyert. A csapat így összesítésben aranyérmet szerzett.

U19-es korosztályban a lányoknál Marschall Réka ezüstérmes, a Marschall Réka, Haraszin Gréta, Eszes Noémi összeállítású csapat pedig aranyérmes lett.

A második napon U17-es korosztályban a lányok mezőnyében Tóth Dorka arany-, Basa Lili ezüstérmes, Deák Melinda pedig 5. helyezett lett. Ezzel az U17-es lány csapat is aranyérmet szerzett.

Az U19-es fiú kategóriában Gyurka Márk Manó ezüst-, Viczián Bence bronzérmet nyert, Gábor Gergely a 7. helyen végzett, a jó teljesítménynek köszönhetően a fiú csapat is a dobogó tetejére állhatott.

Az utolsó napon a vegyes váltók mérték össze erejüket.

Az U17 -es magyar páros – Tóth Dorka és Koleszár Mihály – újabb aranyéremmel gazdagították a magyar érempalettát.

A Basa Lili/Gaál András páros 4., a Deák Melinda /Katona Bence váltó 16 lett.

Az U19-es korosztályban a Kállai-Simóka Nóra/ Horváth Barnabás páros az 5., az Eszes Noémi/Gábor Gergely váltó a 6., a Marschall Réka/Gyurka Márk Manó mix pedig a 8. helyen végzett.

Szívből gratulálunk mindenkinek!

Forrás: pentathlon.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Gulyás Michelle egyéni második helye mellett egy női csapat ezüstéremmel is gazdagodott a hétvégi junior országos bajnokságon. A Gulyás Michelle – Bánki Adél – Kállai-Simóka Nóra – összeállítású KSI-s trió a Volán Fehérvár mögött, a Trion SC csapatát megelőzve léphetett dobogóra.
Öttusázóink a Nemzeti lovardában csiszolják tudásukat.
Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.
Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.
Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.