Csodálatos lányok tízes-lövő pisztollyal

Sportlövészet 2019.07.07.
A Magyar Sportlövők Szövetsége ezen a héten rendezte meg válogató versenyeit az augusztusi olimpiai kvalifikációs riói világkupára, és a szeptemberi bolognai tűzfegyveres Európa bajnokságra. A női versenyszámok mind a négy napján KSI-s győzelem született!

Sportpisztollyal az első nap döntőjét Egri Viktória nyerte Fábián Sára előtt, míg a második versenynapon Sára győzött, Viktória harmadik lett. 
A légpisztolyos verseny első napján Komáromi Panni állhatott ki a lőállásból a döntő után boldogan, hiszen nagyszerű eredménnyel utasított maga mögé mindenkit. A második légpisztolyos napon Fábián Sára nyerte a döntőt Egri Viktória előtt. 
A válogatás szempontjából fontos alapversenyek során sportpisztollyal Fábián Sára és Komáromi Panni is egyéni csúcsot lőtt. Sára nagyszerű formáját mutatja, hogy légpisztollyal egyéni csúcsbeállítást lőtt, és a sportpisztolyos döntőben saját országos csúcsát javította három ponttal. Sikeresen szerepelt Kovács Tamara is, így ismét van esély arra, hogy Bolognában három KSI-s lány képviseli hazánkat a junior sportpisztolyos versenyszámban. 
A csapat összeállításokról és a riói utazókról július 17-én dönt a szövetség elnöksége.
A nagyszerű teljesítményekhez gratulálunk!

A jövő héten kezdődő suhli junior világkupán három versenyzőnk indul. Fábián Sára és Komáromi Panni standard pisztolyban, sportpisztolyban, légpisztoly egyéni és mix versenyszámban áll lőállásba, míg Tamási Péter légpisztoly egyéni és mix versenyszámban küzd meg az ellenfelekkel.
 

Hajrá KSI!

Videók

Ajánló

A pisztolyos versenyzők számára csütörtöktől szombatig tartó bajnokságra csapatunk nagy létszámban érkezett Százhalombattára.
A 2019 Héraklész Díjátadó Gálán megosztott első díjat kapott az ifi EB-n aranyérmes pisztolyos csapat tagjaként, Komáromi Panni és Fábián Sára. Szívből gratulálunk!
Sportlövőink az év első hétvégéjét lőállásban töltötték. Százhalombattán rendezték meg a második EB válogató versenyt.
A szombaton megrendezett verseny női légpisztolyos döntőjébe a KSI négy versenyzője - Egri Viktória, Fábián Sára, Komáromi Panni és Nemes Adrienn - jutott be, ahol Sára a honvédos Sike Renátát és a pécsi Csonka Zsófiát megelőzve győzött. Szívből gratulálunk! Hajrá KSI!
18 ország versenyzői álltak lőállásba a hétvégén megrendezett belgrádi versenyen, amelyen hagyományosan erős mezőny gyűlt össze.