Csúcsokat döntögettek a lányok

Sportlövészet 2018.11.26.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.

 

Pénteken a vegyes páros versenyen Egri Viktória nyíregyházi válogatott társával, Agárdy Vilmossal a második helyen végzett a Rédecsi Anita - Nagy Máté páros mögött. Komáromi Panni UTÉ-s társával, Iszprávnyik Péterrel a negyedik, míg Fábián Sára Tamási Péterrel az ötödik helyen végzett a döntőben.

Szombaton a juniorok alapversenyében magasra emelték a lécet lányaink. Egri Viktória 574 körrel az első, Fábián Sára 569 körrel a második helyen kezdte meg a döntőt, ahol a messziről érkezett két koreai Kim nevű versenyző közül az egyik Vikit megelőzve nyert, míg a másik Sárát megelőzve harmadik lett. A döntőben szerepelt még Forrási Bogi is, aki végül a hetedik helyen szállt ki a döntőből.

Tamási Péter a junior fiúk alapversenyében a legjobb eredményt érte el a moldáv Usanlival együtt, ám a döntő nem sikerült a tervek szerint, végül Péter a hatodik helyen zárt.

Mihalkó Niki jó kezdés után kicsit gyengébben folytatva a hatodik helyen zárta a női döntőt.

Vasárnap ifi és junior versenyzőink is a felnőtt mezőnyben küzdöttek a döntőbe jutásért.

A még ifjúsági korú Komáromi Panni a sportlövészet egyik ikonja, a világbajnok szerb Arunovics mögött 572 körrel a második, míg Egri Viki 570 körrel a negyedik helyen került a döntőbe, ahol Viki nagy tízesekkel a harmadik helyen végzett, míg Panni a hetedik helyig jutott. A magas színvonalú döntő érdekessége, hogy a világbajnok Arunovics mögött a riói paralimpián ötödik Dávid Kriszta végzett.

Fábián Sára szombaton lőtt 569 körös eredménye országos csúcsbeállítás volt. Eddig ezzel az eredménnyel Komáromi Panni tartotta a csúcsot. VB bronzérmesünk pár órát adott ennek a csúcsnak, hiszen a vasárnapi eredménye három körös új országos csúcs, amiért a szövetség különdíjban részesítette.

Videók

Ajánló

A Fehér úton rendezték meg sportlövőink számára az ötödik ranglista versenyt, melyen a légpisztoly mellett sport- és szabadpisztollyal is lőállásba állhattunk.
Az EB végeztével kicsi hiányérzetünk maradt amiatt, hogy nem volt versenyzőnk az egyéni döntőkben, de sok tapasztalatot szerezve ez sikerülni fog a következő versenyeken.
Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.