Dél-Afrikában készülnek a KSI-sek kajak-kenusai

Kajak-kenu 2020.02.26.
Dél-Afrikába kezdték el a 2020-as felkészülést a KSI-s válogatott kenus - kajakos fiúk és lányok is.

Kenusaink Bakó Tamás, Sárfán Mátyás és az olimpiai 4. helyezett Mike Róbert Varga Zsolt irányításával tréningeznek a megfelelő körülmények között.

Kajakos fiaink közül a tavaly kétszeres ifjúsági világbajnok Redl András, az U23-as VB 2. és 3. helyezett Varga Ádám és az U23 VB 2.helyezett Béke Kornél  Matyus Zsolt felügyelete alatt készülnek az idei évre.

Lányaink közül Felnőtt világbajnokunk Gazsó Dóra Alida csapattársaival az U23-as Világbajnok Bakó Olgával és Biben Karinával gyűjti a kilométereket Mórocz István vezetésével. Csatlakozott hozzájuk az ifjúsági Világbajnok Kőhalmi Emese és Szellák Szabina, valamint ifjúsági Európabajnok Rugási Csilla is.

 

Fotók
Videók

Ajánló

Remekül ment az elmúlt hetekben a felmérőversenyeken Kammerer Zoltán és a 20 éves Varga Ádám párosa. A KSI ifjúsági világbajnokával a közös munkáról és az előtte álló feladatokról beszélgettünk.
Agócs Mihály edzőnk beszél az újraindulásról, az M4 Sport Jövük! utánpótlás magazin 24. részében.
A kéthónapos kényszerpihenő után gőzerővel készülnek a KSI kajakosai a késő nyári és őszi feladatokra; a fővárosi klub utánpótlásedzőjét, Agócs Mihályt kérdeztük.
Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.