Dél-Afrikában készülnek a KSI-sek kajak-kenusai

Kajak-kenu 2020.02.26.
Dél-Afrikába kezdték el a 2020-as felkészülést a KSI-s válogatott kenus - kajakos fiúk és lányok is.

Kenusaink Bakó Tamás, Sárfán Mátyás és az olimpiai 4. helyezett Mike Róbert Varga Zsolt irányításával tréningeznek a megfelelő körülmények között.

Kajakos fiaink közül a tavaly kétszeres ifjúsági világbajnok Redl András, az U23-as VB 2. és 3. helyezett Varga Ádám és az U23 VB 2.helyezett Béke Kornél  Matyus Zsolt felügyelete alatt készülnek az idei évre.

Lányaink közül Felnőtt világbajnokunk Gazsó Dóra Alida csapattársaival az U23-as Világbajnok Bakó Olgával és Biben Karinával gyűjti a kilométereket Mórocz István vezetésével. Csatlakozott hozzájuk az ifjúsági Világbajnok Kőhalmi Emese és Szellák Szabina, valamint ifjúsági Európabajnok Rugási Csilla is.

 

Fotók
Videók

Ajánló

Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.
„Hatalmas önbizalomlöketet adott a két aranyérem, azóta tényleg hiszek magamban” – mondja a tavalyi pitesti ifjúsági vb-n duplázó Redl András. A KSI 18 éves kajakosa a koronavírus-járvány miatt idő előtt hazatért a sevillai edzőtáborból, azóta otthon tölti napjait. Pihenésről, korosztályváltásról és a tavalyi áttörést jelentő sikerekről beszélgettünk vele.
Dél-Afrikába kezdték el a 2020-as felkészülést a KSI-s válogatott kenus - kajakos fiúk és lányok is.
A szegedi világbajnokságon a négyessel felnőtt világbajnoki címet nyert Gazsó Dóra Alida nem feltétlenül az olimpiára készül az idén, mert mint mondja, tudja, hogy még fiatal. A mindössze 19 éves kajakos ezzel együtt azt gondolja, hogy még soha nem volt ilyen jó állapotban, mint amilyenben most, a téli felkészülés után érzi magát.