Egy NAGY "visszatérés" KASZA módra

Öttusa 2019.09.10.
Itt akartam visszavonulni, de visszanyertem a hitem

A budapesti öttusa-világbajnokságon egyéniben ötödik helyezett Kasza Róbert arra készült, hogy a versenyen bejelenti a visszavonulást, de a szombati versenynap után visszanyerte a hitét, így már a tokiói olimpiát tartja szem előtt.

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi csapat – Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence összeállításban – ezüstérmes lett a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében. Egyéniben Kasza az ötödik, Marosi a 11., Demeter a 13., a döntő negyedik magyar résztvevője, Regős Gergely pedig a 31. helyen futott a célba.

„Annyiszor leküldött a padlóra az élet, de mindig visszaálltam – nyilatkozta Kasza Róbert a verseny után az M4 Sportnak. – Nem tudom, miért öttusások még mindig, komolyan mondom. Esküszöm, be akartam itt jelenteni, hogy ennyi volt, mert a vívás után azt hittem, hogy tizenötödik leszek. De mindig visszanyerem az önmagamba vetett hitet. Annyi ember segített engem az életem folyamán mind szakmailag, mind orvosilag vagy a családom részéről, nem tehetem meg velük, hogy nem hajtom ki magamból a legjobbat. Az, hogy ez itthon sikerült, az egy áldás, ahogyan Szilágyi Áron mondta. Tudom, hogy nem nyertem kvótát, de saját magamat húztam ki megint a mocsárból két kézzel, most már célkeresztbe vettem Tokiót. Megmondom őszintén, nem akartam már elindulni ezen a versenyen, mert annyira nagy teher volt nekem hazai közönség előtt versenyezni úgy, hogy az Európa-bajnokságon nagyon gyenge voltam. Ez az ötödik hely megint visszaadta a reményt, hogy képes vagyok rá.”

Kérdésre válaszolva Kasza elárulta, milyen tanulságot vont le a budapesti világbajnokságról. „Küzdünk, harapunk és soha nem adjuk fel. Azt erősítette meg bennem, hogy mindegy, hogy az ember öttusázik vagy az irodában dolgozik, bele kell halni, akkor van eredménye.”

https://www.m4sport.hu/ottusa/cikk/2019/09/07/kasza-robert-itt-akartam-visszavonulni-de-visszanyertem-a-hitem/

hírforrás: M4sport.hu

Fotók
Videók

Ajánló

A mindenki által jól ismert egészségügyi helyzet és a hatályos jogszabályok értelmében a Fővárosi Nagycirkusz március 13. óta nem tart hagyományos értelemben vett előadást. Ugyanakkor a Fővárosi Nagycirkusz heti rendszerességgel - a közösségi csatornák felhasználásával - online programot sugároz nézőinek.
Gulyás Michelle egyéni bronzérme mellé csapatban egy arannyal is gazdagodott a hétvégi utánpótlás országos bajnokságon. A hétvégén megrendezett U24 Gérecz Attila emlékversenyt Erdős Rita (Trion SC) nyerte, megelőzve Simon Saroltát (Csepel) és Gulyást.
Legjobb magyarként Gulyás Michelle az ötödik helyen végzett a budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás öttusaverseny női döntőjében, melyet a címvédő brit Joanna Muir nyert meg.
Január 29.-én, a nők selejtezőjével kezdődik meg az év első megmérettetése, a nemzetközi fedett pályás Peridot verseny. A férfi selejtezőt csütörtökön, a női és férfi döntőket pénteken és szombaton rendezik meg. A budapesti esemény vasárnap, a négytusázók küzdelmeivel zárul.
December 5.-én “meglepetés” edzésben volt része a Sport11-es csoport gyerekeinek: Farkas Zsolt csoportedző és Madaras Ádám világ és Európa-bajnok öttusázó, a lövészet és a vívás világába engedett bepillantást.