Elindult az őszi szezon. A 36. hét eredményei.

Vízilabda 2019.09.08.
ELINDULT AZ ÚJ SZEZON. Péntek reggel elstartolt a 2019/2020-as év Országos Bajnoksága. Elsőként a serdülők ugrottak vízbe a Bárány István uszodában. Az első ellenfelünk a hazai ZF-Eger csapata volt.

Az első ráúszásnál a labda az egriek birtokába került, de ezt az előnyüket nem tudták gólra váltani. Kellett pár perc mire megszületett a mérkőzés első találata, ezt a gólt Nagy Ákos szerezte csapatunknak. A negyed során 3 gólt lőttünk még: Dubinák Szabolcs, Pető Attila és Országh Mihály gyarapította a listát. Ezzel az állás 4:1 lett. 

A második 8 perc kezdetekor az egriek ismét gyorsabbnak bizonyultak, így ők kezdhették a támadást. Szereztünk egy gólt büntetőből, majd Bódi Barnabás gólpasszának köszönhetően Csapó Ádám újabb találatot jegyzett a KSI-nek. Következő gólunkat Deák Máté lőtte, a jó passzt Pákozdi Máténak sikerült adnia. A negyedben további két gól született még: egyet Szabó Bence lőtt megúszásból, egyet pedig Szalai Péter Miklós büntetőből. Az állás ekkor 9:3 volt.

A nagyszünet utáni két negyedben a srácok tovább meneteltek és folyamatosan növelték előnyüket. A harmadik negyed első gólját Szépfalvi Gergő lőtte akcióból. Ezen a mérkőzésen büntető lövésekből nem volt hiány: csapatunknak ebben a negyedben kettőt is sikerült gólra váltania. 

Az utolsó két negyed, góljaink számát tekintve nagyon hasonlóan alakult, hiszen mindkét játékrészében 5-5 találatot tudtak szerezni a serdülő fiúk. Az egri csapat a végére belehúzott, de már nem tudtak utolérni minket, így a 19:7-es végeredmény nekünk kedvezett. 

Keszthelyi Tibor, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről:

“Az alapszakasz első mérkőzését Egerben játszottuk a helyi csapat ellen. Szerencsére nem volt sok az izgalom, kapusunk kiválóan védett, sok szép akciógólt szerezve győztünk. Elsőre nem volt rossz, de  például emberelőnyös játékunknak még jelentősen javulnia kell.“

 

GÓLZÁPOROS MÉRKŐZÉS

A mai nap során még egy meccsen volt lehetőségünk szurkolni a serdülő fiúknak, ugyanis 15 óra 15 perctől ismét vízbe szálltak, ezúttal a Kaposvári Vízilabda Klub ellen.

Ezt a mérkőzést már az elejétől kezdve igen magas fölénnyel uralták a fiúk. Rengeteg gól született, az első negyed végén már 8 találattal vezettünk. A labdaelhozásokat tekintve sikeresebbek voltunk, mint az első meccs során, itt mind a négy negyedben mi kezdhettük a támadást. Született gól szinte mindenféle helyzetből és majdnem minden támadást sikeresen tudtunk befejezni. A csapattagok közül rengeteg játékos szerzett gólt, az alábbi képen látható a találatok pontos száma:

A mérkőzést csapatunk nyerte, a végeredmény 30:3 lett. 

Keszthelyi Tibor, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről:

“A nap második mérkőzésén a Kaposvár csapatával játszottunk. Nehéz értékelni a látottakat, sok tekintetben volt jelentős a különbség a két csapat között. A nagy gólkülönbség ellenére végig kellő komolysággal, fegyelmezetten  játszottunk. Mindenki játszott, jó hangulatban indultunk hazafelé.“

 

Szeptember 07.

ÚJABB SERDÜLŐ GYŐZELEM

A mai napot szintén a serdülők kezdték, délelőtt 11 óra 15 perctől játszhattak, a Debrecen csapata ellen.

A mérkőzés, a gólok számát tekintve hasonló volt a tegnap délutánihoz. A remek védekezésünknek és Danka Benedek eredményes védésének köszönhetően, csupán 5 gólt kaptunk. 39 kapura lövésünkből 27 találat született, ezek közül: 11 akcióból, 2 centerből, 6 büntetőből, 3 megúszásból és 5 emberelőnyből. Mind a négy ráúszást megnyertük, így a támadásokat rendszerint mi indíthattuk. Már az első negyedben számottevő előnyre tettek szert a fiúk, így a kérdés leginkább az volt, hogy mennyivel fogják megnyerni ezt a meccset. A végeredmény 27:5 lett, amivel serdülő csapatunk 3. győzelmét is bezsebelte. 

Gólszerzőink: Szabó Bence 5, Nagy Ákos 4, Országh Mihály 4, Pákozdi Máté 3, Bódi Barnabás 2, Szalai Péter Miklós 2, Iriczfalvi Gábor 2, Sipos Botond 2, Berényi Balázs 1, Deák Máté 1, Szépfalvi Gergely 1.

Keszthelyi Tibor, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről:

"Ma ismét fegyelmezett játékkal, nagyrészt jól védekezve, szép gólokkal arattunk nagyarányú győzelmet. Az elejétől koncentráltan védekeztünk, helyzeteink többségét belőttük. Így az alapszakasz első fordulójának mindhárom mérkőzését javuló játékkal sikerült megnyerni."

 

Gyerek csapat

GYŐZELEMMEL KEZDETT GYEREK CSAPATUNK IS

Egy rövid szünet után 13 óra 45 perctől a gyerek csapatunké lett a főszerep. Első mérkőzésüket, csakúgy, mint a serdülők, a hazai ZF-Eger csapatával vívták meg.

Az eddigiekhez képest egy szorosabb mérkőzését láthattak azok a nézők, akik kilátogattak ma a meccsre. Az első ráúszásnál az Eger bizonyult gyorsabbnak, ezt a támadást azonban nem tudták gólra váltani. Épphogy 1 perc telt el a mérkőzésből, amikor Mérő Alex találatával megszereztük első gólunkat. A negyed során csapatunk mindent beleadva további 4 találattal gyarapította a gólok számát. Az egriek azonban nem adták könnyen a győzelmet és 3 góljukkal, 5:3-ra állították az eredményt. 

A következő negyedben újabb 5 gólt tudhattunk magunkénak és habár az Eger szintén ugyanennyi találattal zárta a játékrészt, a vezetést nem tudták megszerezni tőlünk. A félidő kezdete előtt az állás 10:8 volt. 

A harmadik negyedben Kiss Ádám ugyan megszerezte a labdát, de egy támadó hiba miatt ezt a támadást nem tudtuk befejezni. Nem kellett azonban sokat várni a következő gólunkra, amit büntetőből sikerült szereznünk. A negyed vége előtt 1 perccel Pörcz Martin megszerezte második centergólját, valamint a KSI 12. találatát. 

Az utolsó negyed elején az Eger csapata dominált, lőttek is 2 gólt, amivel a különbséget csupán 2 gólosra csökkentették. A fiúk mindent beleadva körülbelül 1 perc leforgása alatt 3 gólt szereztek és gyakorlatilag ezzel el is döntötték a meccs végkimenetelét. Nem bízták azonban a véletlenre és Dulin Artúr akciógóljával, valamint Bötkös Patrik centergóljával a végeredmény 19:14 lett csapatunk javára. 

Gólszerzőink: Mérő Alex 5, Kiss Ádám 4, Gaál Botond 3, Niklász Ádám Károly 3, Pörcz Martin Máté 2, Dulin Artúr 1, Bötkös Patrik 1.

Székely Bulcsú, a csapat edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről:

“Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Érződött még, hogy eddig csak alapoztunk a gyerekekkel, a játékot és a “vízilabdát”, az elkövetkező időszakban kell majd összerakni! Mindenesetre voltak nagyon jó megoldások és nagyszerű egyéni teljesítmények.”

Csapatunk holnap még két mérkőzést játszik: 13:45-től a Debrecennel, valamint 17:30-tól a Kaposvárról.

 

Ifi csapat

IFI GYŐZELEM

Utolsóként ma ifi csapatunk szállhatott vízbe, akik szintén ma játszották első mérkőzésüket. A győzelemért a Debrecen csapatával kellett megküzdeniük.

A játék eleje nehézkesen indult, első lövéseink nem értek találatot. Összesen 3 gól született az első negyedben, amelyből 2 a miénk, 1 pedig a Debrecené lett.

A második játékrészben azonban beizzítottuk a rakétákat és 6 találatunkkal igencsak nagy előnyre tettünk szert.

A félidő után folytattuk a megkezdett előremenetelésünket, gyakorlatilag majdnem minden támadásunkból gólt szereztünk. 

Az utolsó negyedben védekezésben elfáradtunk, a Debrecen emiatt 6 gólt tudott lőni nekünk. Mivel számottevő gólkülönbségre tettünk szert az előző játékrészekben, így találataikkal a végeredményt már nem tudták befolyásolni. A meccset csapatunk 20:9-re nyerte meg.

Gólszerzőink: Pető Attila 4, Csapó Ádám 3, Bóbis Botond 2, Bihácsi Bence 2, Lantos István 2, Mészáros Márk 2, Országh Mihály 2, Dubinák Szabolcs 1, Tóth-Gili Tamás 1, Gábor Lőrinc 1.

Horváth János, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről: 

“Minden kezdet nehéz.... különösen igaz ez a mai teljesítményünkre.... magabiztos győzelmünk ellenére, pontatlanul fegyelmezetlenül játszottunk. Kapusunk extra teljesítménye és Lantos Pisti védőmunkája kellett ahhoz, hogy ma nyerni tudjunk... Folyt.köv holnap!

A fiúk számára még két meccs van hátra: az első 11 óra 15 perckor kezdődik és a Kaposvár ellen fognak játszani, a második pedig 15 órakor, ahol az ellenfél a hazai ZF-Eger lesz. 

 

Szeptember 08.

Ifi csapat

KETTŐBŐL KETTŐ

A mai napot az ifi játékosok kezdték. Ellenfelük a Kaposvári Vízilabda Klub volt.

Bóbis Botond megúszás góljával indítottuk a meccset, azonban a Kaposvár válasza erre egy akciógól volt. Ezt követően nagyjából 1,5 perc alatt Szalai Péter Miklós két gólpasszának köszönhetően, először Tóth-Gili Tamás, majd ismét Bóbis Botond talált be a kaposváriak kapujába. Az első 8 perc végére a két csapat között csupán 1 gól volt a különbség.

A következő negyedben azonban sikerült ellépni ellenfelünktől, így a félidő kezdete előtt már 9:5 állt az eredményjelző táblán.

A harmadik játékrész Pető Attila akciógóljával indult. A negyed vége előtt Csapó Ádám pontos passzának köszönhetően Gábor Lőrinc talált be ellenfelünk kapujába és ezzel az állást 15:7-re változtatta.

A végére a Kaposvár belelendült és ugyannyi gólt lőtt, mint mi (4-4), de a győzelemhez ez nem volt elegendő számukra. A végeredmény 19:11 lett, ezzel a srácok második mérkőzésüket is megnyerték a hétvégén.

Dávid Zoltán, csapatunk edzője, a következőt nyilatkozta a mérkőzésről: 

"Amennyiben csak a számokat nézem a 19 lőtt gól szép teljesítmény, ha viszont a kialakított és elpuskázott helyzeteket akkor elégedetlen vagyok,ahogy a védekezéssel is .A 11 kapott gól azt gondolom nagyon sok és csak magunkat okolhatjuk érte. Pontatlanok és sokszor dekoncentráltak voltunk. Délután több kell majd az Eger ellen."

 

HÁROMSZOROS GYŐZELEM

A délután folyamán ifi csapatunkra még egy küzdelem várt, ezúttal a ZF-Eger csapatával küzdhettek meg a győzelemért.

A mérkőzés eleje elég gólcsendesre sikeredett, a jeget Dubinák Szabolcs és Pető Attila összjátéka törte meg. Ezt követően megúszásból 2, büntetőből pedig 1 lövést sikerült gólra váltani. Ezzel szemben az Eger kapura lövései nem értek találatot. 

A második negyed végére jelentős előnyre tettünk szert, az állás 9:2 volt ekkor. 

A hátralevő 2x8 percben 7 gólt sikerült még értékesíteni. Szalai Márk Gábor kiváló védésének köszönhetően, a mi kapunkba összesen 3x került csak be a labda, így a fiúk magabiztos játékkal, a harmadik meccsüket is megnyerték. 

Horváth János, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mérkőzésről:

"Motiváltan, fegyelmezetten, védekezésben szinte hiba nélkül játszottunk! Támadásban voltak pontatlanságok, de összességében megérdemelten nyertünk. Meggyőződésem, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között! Gratulálok a csapatomnak!

Videók

Ajánló

A KSI és a Nagykanizsa mérkőzik a megüresedett ob1-es helyért
OB. I./B győzelem a kilencedik heti fordulóban
2006-os csapatunk az OSC ellen győzedelmeskedett
9 mérkőzést vívtak az elmúlt héten játékosaink. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a fordulót!
Hat mérkőzést vívtak pólósaink a heti fordulóban, négy győzelm, két vereség a mérleg.