Elkezdődött a várva várt Szeged-i kajak-kenu világbajnokság

Kajak-kenu 2019.08.21.
Minden versenyen történik valami váratlan, a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sem kivétel ez alól!

Kezdődött azzal, KSI-s szempontból, hogy szerdán késő délután a Korisánszky (BHSE) - Mike Róbert páros bejutott a 200 méteres kenu párosban a döntőbe, ebben még nincs is semmi szokatlan, bár Mike Robinak nem a sprintszám a fő versenyszáma. A csütörtöki folytatásban történt egy sajnálatos dolog, amely Mike Róbertre nagy kihatással volt. Reggeli közben még lenyelhette az utolsó falatját, de aztán beugróként be kellett térdelnie a páros kenuba, hogy a magyar kettős olimpiai kvótáért harcolhasson a világbajnokságon. A történet előzménye az, hogy a C2 1000 m olimpiai számának egyik magyar tagja Dóri Bence Balázs egy fertőzés miatt nem állhatott rajthoz a versenyen, így a távon párosban Európa- és Világbajnok versenyzőnk harcolhat a döntőbe jutásért, az olimpiai kvótáért, az éremért Kiss Balázzsal párban. Az első "összetérdelés" eredménye a középdöntőbe jutás lett, ahonnan pénteken a döntőbe jutásért lapátolhat az újdonsült páros! Robi ezzel három "számossá" vált a VB-n, hiszen a már említett C2 200m és a C2 1000m mellett, a C4 500m csapat tagja is! 

HAJRÁ KSI!

forrás: http://www.nemzetisport.hu/kajak_kenu/kajak-kenu-vb-kenyszeru-magyar-csere-egy-olimpiai-szamban-2717709

Képforrás: nemzeti sport online - Tumbász Hédi

Fotók
Videók

Ajánló

Csütörtökön megkezdte szereplését a magyar kajak-kenu válogatott Tokióban, az előolimpián. Bár a mieink közül többen két hetes pihenő után érkeztek, és az időeltolódás utáni átállás is sokakat megviselt, a csapat szereplésére eddig mégsem lehet panasz, hiszen minden magyar egység bejutott a középfutamba.
VB. válogató verseny volt hétvégén Tokajban. Az októberben, Kínában megrendezésre kerülő világbajnokságra három kajakosunk utazhat. Vékassy Bendegúz, Redl András, és Kőhalmi Emese váltott repülőjegyet!
Az ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon Kőhalmi Emese három olimpiai versenyszámban is aranyérmet nyert, ami után edzőjével, Gintl Andreával beszélgettünk tanítványáról, a tornáról, a legnagyobb hazai riválisról és az egyre közelebb lévő felnőtt mezőnyről.
Gazsó Dorka VILÁGBAJNOK K4 500 méteren
Minden versenyen történik valami váratlan, a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sem kivétel ez alól!