Elkezdődött a várva várt Szeged-i kajak-kenu világbajnokság

Kajak-kenu 2019.08.21.
Minden versenyen történik valami váratlan, a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sem kivétel ez alól!

Kezdődött azzal, KSI-s szempontból, hogy szerdán késő délután a Korisánszky (BHSE) - Mike Róbert páros bejutott a 200 méteres kenu párosban a döntőbe, ebben még nincs is semmi szokatlan, bár Mike Robinak nem a sprintszám a fő versenyszáma. A csütörtöki folytatásban történt egy sajnálatos dolog, amely Mike Róbertre nagy kihatással volt. Reggeli közben még lenyelhette az utolsó falatját, de aztán beugróként be kellett térdelnie a páros kenuba, hogy a magyar kettős olimpiai kvótáért harcolhasson a világbajnokságon. A történet előzménye az, hogy a C2 1000 m olimpiai számának egyik magyar tagja Dóri Bence Balázs egy fertőzés miatt nem állhatott rajthoz a versenyen, így a távon párosban Európa- és Világbajnok versenyzőnk harcolhat a döntőbe jutásért, az olimpiai kvótáért, az éremért Kiss Balázzsal párban. Az első "összetérdelés" eredménye a középdöntőbe jutás lett, ahonnan pénteken a döntőbe jutásért lapátolhat az újdonsült páros! Robi ezzel három "számossá" vált a VB-n, hiszen a már említett C2 200m és a C2 1000m mellett, a C4 500m csapat tagja is! 

HAJRÁ KSI!

forrás: http://www.nemzetisport.hu/kajak_kenu/kajak-kenu-vb-kenyszeru-magyar-csere-egy-olimpiai-szamban-2717709

Képforrás: nemzeti sport online - Tumbász Hédi

Fotók
Videók

Ajánló

Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.
„Hatalmas önbizalomlöketet adott a két aranyérem, azóta tényleg hiszek magamban” – mondja a tavalyi pitesti ifjúsági vb-n duplázó Redl András. A KSI 18 éves kajakosa a koronavírus-járvány miatt idő előtt hazatért a sevillai edzőtáborból, azóta otthon tölti napjait. Pihenésről, korosztályváltásról és a tavalyi áttörést jelentő sikerekről beszélgettünk vele.
Dél-Afrikába kezdték el a 2020-as felkészülést a KSI-s válogatott kenus - kajakos fiúk és lányok is.
A szegedi világbajnokságon a négyessel felnőtt világbajnoki címet nyert Gazsó Dóra Alida nem feltétlenül az olimpiára készül az idén, mert mint mondja, tudja, hogy még fiatal. A mindössze 19 éves kajakos ezzel együtt azt gondolja, hogy még soha nem volt ilyen jó állapotban, mint amilyenben most, a téli felkészülés után érzi magát.